Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple планира да комбинира приложенията за Mac и iOS


dessyteneva

Recommended Posts

apps.jpg.580365c1f2a685d5dc8a4b6818f41cdd.jpg

Мобилните приложения са един от най-големите успехи на App Store, който вече съдържа над 2.2 милиона заглавия. За съжаление обаче, не такова е положението в Mac App Store, където освен, че броят им е ограничен, ъпдейтите не са така редовни. Според Bloomberg обаче, Apple има нова стратегия, която вклчва възможността потребителите да използват един и същ набор приложения на всичките си мобилни устройства. От следващата година разработчиците ще получат възможността да проектират своите апликации така, че според крайното устройство да се управляват чрез мишка, клавиатура, или сензорен екран. Всъщност нещо подобно се опитва да направи и Microsoft от известно време, а Google осигури подобна възможност с Chrome OS, която работи с приложения за Android.

Не това е важното обаче. Решението на Apple може да се окаже значимо, защото ще позволи на двата магазина да се развиват едновременно и ще улесни работата на разработчиците. Проектът носи кодовото име Marzipan и най-вероятно ще бъде представен на WWDC 2018 следващото лято. Все още няма информация дали Apple планира да слее двата магазина, или ще ги остави самостоятелни, въпреки съвместимостта на приложенията в тях.

Bloomberg твърди още, че компанията се опитва да обедини не само софтуера, но и хардуера си, като проектира чиповете за устройствата, които не е изключено да видим скоро във всички тях. Ако отидем още по-напред в предположенията, това би позволило и създаването на единна операционна система, която да ги задвижва, но все пак нека се ограничим за момента само с унифицирането на приложения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...