Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Забавянето на по-старите модели iPhone предизвика дело за 999 милиарда долара


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-6s.jpg.f47117de413cc9b25f47750339bfa577.jpg

Наскоро Apple призна, че действително забавя софтуерно по-старите модели iPhone, за да предотврати неочаквани самоизключвания поради износване на батериите им.

Това разбира се не зарадва собствениците им и от тогава насам те заведоха осем съдебни дела срещу компанията. Едно от тях е за сума от почти един трилион долара, която да обезщети собствениците на засегнатите устройства и въпреки, че звучи като шега е съвсем реално. Всъщност причината е, че повечето потребители смятат, че със своята конспирация компанията ги принуждава да си купуват новите модели телефони. Делото за огромната сума е заведено от Виолета Майлин в Калифорния и твърди, че „всеки участник е бил принуден да закупи по-нов модел iPhone, тъй като перформънсът на стария се е забавил в резултат на целенасочените действия на ответника“. В иска се посочва още, че Apple би могла да разкрие, че е забавила телефоните и да осигури нови батерии на потърпевшите, вместо да се налага те да сменят устройствата си.

Apple обаче само потвърди това, което беше открито първоначално от потребител на Reddit, установил, че след смяната на батерията, работата на телефона му става значително по-бърза. Затова сега компанията ще трябва да се защити в съда и това не е единствения случай. Според Reuters срещу нея има заведени поне осем дела в Калифорния, Ню Йорк и Илинойс, а едно от тях е в Израел.

Любопитното е, че едно от делата се води от адвокат Джефри Фазио, който спечели 53 милиона долара срещу Apple през 2013 годана, заради претенция за гаранционно обслужване на iPhone. Фазио твърди, че компанията се е опитала да прикрие дефект на батерията, която не може да се справи с консумацията, предизвикана от скоростта на процесора без софтуерната актуализация, която го забавя:

Цитат

Вместо да потвърди дефекта на батериите си, като осигури безплатната им замяна за всички засегнати модели, Apple се опитва да го маскира като грижа за клиентите“.

 

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 81
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • dessyteneva

    21

  • Alxx®

    11

  • gogi6

    10

  • SpAwN

    7

Напълно съм съгласен с хората, които ги съдят - вместо да са открити и честни, "genius"-ите редовно препоръчват нов телефон ако старият ти е бавен. Да не говорим, че с тези забавяния не е като да предотвратяват изключванията - редовно 6-цата ми се изключва на 20-30% батерия когато е студено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колко да е стар Iphone 7?! При него изключване няма, но забавяне да.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

705e91e2498b9c16d16dd755aa34ef85.jpg

 

 

И аз бих ги съдил. Това е при мен със здраве на батерия 93%.

Значи се оказва, че и с батерии, които дори не са близо до 20% износване, където вече съветват от компанията да се смени цатерията, процесорът се забавя. Е това ако не е планиран ход, за да си купиш новия им модел - здраве му кажи...

P.S - утре имам термин в Apple Store, апропо, и ще ги попитам дали намират за нормално да си плащам годишна такса за да ползвам устройствата им на максимална скорост и ако не ми предложат адекватно решение, ще им кажа, че ще загубят, от минутата в която изляза от магазина им, лоялен клиент, който си купува вече 7 години устройствата им (не, че много ги боли, но пък знае ли човек...)

 

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем, прати ми списък с имената само, да не ги забравя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност делото е за 999 милиарда, което е направо комично. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен бях, че има нещо такова още от първия ми iphone 4 от който бях толкова доволен на времето, после постепенно започнах да намразвам фирмата! Чудя се сега дали новия IOS има тази "екстра" и скоро да намразя и 8цата ми

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 часа, SpAwN написа:
 

Какво има да ги питаш, те си признаха. Зачешайте ги с дело и от тук, и готово.

На дъщеря ми 6цата е аналогичен случай, при това със сменена преди два месеца батерия.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Редактирано от arm11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Каква грешка е да пускат подобни приложения в стора:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Apple се извини за забавянето на смартфоните с износени батерии
29 декември 2017 08:58

picpath_3_41968.jpg

След като призна, че умишлено ограничава производителността на някои модели iPhone със стари и износени батерии, което доведе до вълна от потребителско недоволство и завеждането на няколко дела срещу компанията, на Apple се наложи да публикува и официално извинение към своите клиенти. В него се посочва, че компанията никога не е имала намерение да скъси умишлено живота на нито един от своите продукти и не е опитвала да накара потребителите да закупят нови модели като влоши работата на старите устройства.

Apple посочва, че всички батерии са консумативи, чиято ефективност намалява с възрастта им. Химическите процеси в батериите намаляват способността им да задържат заряд, а освен това тяхното представяне се влияе и от начина на употреба на устройствата – например оставянето на устройството или зареждането му при висока околна температура скъсява живота на батерията. Според компанията способността на старите батерии да поддържат пикове в производителността намалява, особено при нисък заряд, а това може да доведе до неочаквано изключване на устройствата.

Именно това е причината с iOS 10.2.1 Apple да въведе механизъм, който динамично управлява максималната производителност в някои компоненти в iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE, за да се предотврати произволното им изключване ако батериите са с влошени качества. Наскоро компанията е добавила функцията и в iPhone 7 и iPhone 7 Plus с iOS 11.2. Както вече стана ясно производителността се връща до първоначалните си нива след смяна на батерията с нова.

Какви допълнителни мерки ще предприеме Apple, за да отговори на потребителите и възвърне тяхното доверие? От края на януари компанията намалява цената за подмяна извън гаранцията на батериите в iPhone 6 и по-нови модели с 50 долара и вместо 79 долара тя ще струва 29 долара. Това ще продължи до края на следващата година, а повече детайли очакваме скоро на apple.com.

В началото на 2018 ще излезе ъпдейт на iOS, който ще осигури повече детайли за живота на батериите в iPhone, така че всеки ще може да види дали техните експлоатационни характеристики са влошени или не. Заедно с това ще бъдат направени и оптимизации в начина за управление на производителността за избягване на неочакваните изключвания при устройствата с по-стари батерии.

http://www.mobilebulgaria.com/news/41968/apple-се-извини-за-забавянето-на-смартфоните-с-износени-батерии

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дали и тук ще стане цената за смяна на бат. в оторизиран сервиз от 200 лв на 70-80?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Их как ми гепи новината, тъкмо влизах да я напиша :)

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чиста истина :) На работния ми 5S е на 900(!!!) заряда с 82% здраве. Ето докъде доведе прословутата "приятелска" работна среда сътворена от леля Тим...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам един въпрос - аз при положение, че съм си купил SE преди две седмици, дали ще ми правят тия магарии с процесора? Как мога да ги проверя това? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Spawn да каже с кой софт си гледа реалната скорост и като лъсне при теб същото, ще знаем със сигурност причината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм за единия лев, но нямам карта нито пейпал, понеже нямам 18 и не ми и трябват тия неща все още - има ли фрий вариант, или ще трябва да вкарам все пак данни за карта?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://itunes.apple.com/us/app/aida64/id979579523?mt=8

безплатно е

Редактирано от Lambo
допълнение
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...и показва неща, които можеш да прочетеш и в Уикипедиа. Никъде не показва текущ cpu clock или подобни живи данни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да стане. Ще си купя новия им продукт само ако аз преценя, че си заслужава и искам да го имат, а не да ме принуждават с мръсните си подмолни номерца. Докато мърда, аз лично си оставам с 6S, после ще му мисля към кой бранд ще се насочвам...
Ако знаех какво крои мръсното им маркетингово ТимКук-ско съзнание, нямаше да качвам над 10.2...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой смята, че се нуждае от смяна на батерията, цената в iStyle вече е 86 лв с ДДС, току що ми отговориха на запитването, когато имам отговор от останалите два сервиза, ще добавя, за сега Креатив писаха само, че промяна ще има от следващата седмица, а Булграм не са ми отговорили още. Както и да е, смятам, че е перфектна цената на фона на старите 219лв мисля беше.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

29$ на какъв курс ги смятат ?! :lol:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е сега, то 219 съвсем не е 79 долара, така че и на това съм доволна

 

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...