Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Срещу Apple са заведени най-малко 12 различни дела за забавянето на iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-7-teardown-battery-chips-ifixit.jpg.5e5a6c54d3f86888dfa6cad5ae0f95e9.jpg

С всеки изминал ден потребителите на iPhone се обединяват все повече, за да съдят Apple за забавянето на по-старите смартфони, направено тихомълком от компанията, въпреки официалното извинение и жеста с намаляване на цената за смяна на батерията, които компанията направи миналата седмица.

До момента са подадени най-малко 11 иска в САЩ и други държави, но този във Франция изглежда най-сериозен, тъй като има потенциал за наказателни обвинения, а сумата на обезщетението по него е почти трилион долара.

Първото дело стана факт в четвъртък, когато Анилис Батиста и Пол Сохей подадоха иск в Сан Хосе, в същия ден Apple се извини на клиентите си, като обяви, че не искала да ги принуждава да закупят новите модели iPhone. Ищците в това дело предявиха иск за измамни търговски практики и фалшива реклама в нарушение на нюйоркския закон за общия бизнес и общото право. Собствениците на iPhone 7/6s/6 и SE твръдят, че са били засегнати от актуализацията на софтуера, която нарушава нормалното използване на смартфоните и ги поставя пред избора да продължат да използват забавените телефони, или да си купят по-нов модел, харчейки сериозна сума. Освен извиненито, което поднесе на клиентите си, Apple обяви, че ще намали сумата за извънгаранционна подмяна на батерията от 79 на 29 долара, като първоначално се планираше това да се случи в средата на януари, но в последствие компанията промени текста на изявлението си, премахвайки срока и обяви, че промяната влиза в сила веднага, въпреки че първоначално може да има известни проблеми с доставките на батерии. Очаква се този месец гигантът да пусне и актуализация, която дава повече информация за състоянието на батерията.

Остава да видим обаче, дали този ход ще бъде достатъчен за ищците по делата, или те ще продължат да търсят правата си по съдебен ред и съответно какво ще реши съда.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Би трябвало, забавянето е за всички модели от 6 насам и принципно се твърди, че вече е влязло в сила, въпросът е, че тук нямаме Apple Store, а цените при оторизираните сервизи продължават да са 219 лв за замяна на батерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...