Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Големи акционери призоваха Apple да преосмисли родителския контрол за iPhone


dessyteneva

Recommended Posts

ios-11-vs-ios-10-speed-test-all-iphones.jpg.2b13a7affa966f3689806f53fd27ddc9.jpg

Хедж фондът Jana Partnеrs и Калифорнийската система за пенсиониране на държавни учители не са сред най-големите акционери на Apple, но въпреки това са значими. Те обаче изпратиха отворено писмо до компанията, в което я призовават да поеме водеща роля в изучаването на влиянието на смартфоните върху децата и да пердложи на родителите подобрени инструменти, които да им позволят по-добре да управляват достъпа до смартфоните.

Apple представи преди години функции в iOS, които позволяват на родителите да настроят iPhone и iPad така, че да съответстват на нуждите на детето. Въпреки това двете организации искат още повече опции за контрол в съответствие с развитието на децата.

Jana и CalSTRS имат около 2 милиарда долара в акции на Apple, което изглежда ги поставя на нужната позиция да поставят исканията си. Директорите им, Бари Розенщайн и Ан Шийхан, заявяват в писмото, че работят с експерти, за да преразгледат проучванията, откриващи връзката между използването на електронни устройства и неблагоприятните ефекти върху здравето и съня, съпричасността и концентрацията.

Двете организации призовават Apple да поеме повече отговорност и да преоткрие родителския контрол в iPhone и iPad, тъй като според тях текущите настройки предлагат подход „всичко или нищо“, позволявайки блокиране или разрешаване на дадена функция. Те смятат, че Apple може да поеме водеща роля в предефинирането на родителския контрол върху интелигентните устройства, за да се справи с последните проучвания и да се опита да предотврати различни здравни проблеми, причинени от тях. Ако това се случи, то няма да е по-рано от iOS 12, където усъвършенствания родителски контрол би могъл да е една от основните точки за продажба на устройствата на гиганта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...