Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Какво очакваме от iOS 12?


dessyteneva

Recommended Posts

iOS.jpeg.be564b5d4c9e99dae951af360a0fc02a.jpeg

Apple има големи планове за своята iOS 12, въпреки че ще забави темпото на въвеждане на нови функции за сметка на стабилността и сигурността на системата. Поредица от слухове обаче сочи редица функции, които ще променят фендаментално операционната система:

По-дъблока интеграция на Siri

Гласовият асистент на Siri беше критикуван много. Въпреки, че стартира през 2011 година с iPhone 4s, доста преди появата на интелигентните исокоговорители, някои от командите, изпълнявани от Google Assistant и Alexa са значително по-добри. Това обаче може да се промени, ако iPhone има възможността да се възползва по-добре от възможностите на Siri. Всичко зависи от това, как тези промени ще се оформят с пускането на HomePod и сега е идеалното време за развиване възможностите на асистента.

Подобрения в Animoji

Анимираните емотикони, въведени с iPhone X в iMessage, ще получат някои допълнения под формата на нов интерфейс за избор. Докато с премиерата на iOS 11 дебютираха 12 лица, сега се очаква с iOS 11.3 към тях да се присъединят още 4, а следващата версия на операционната система ще добави още, като функциите им ще бъдат разширени към iPad и Face Time.

Подобрения във Face Time

Apple планира да предостави Animoji и за видео разговорите във Face Time, което ще позволи на потребителите да използват виртуални аватари и по време на тях. Освен това се очаква компанията да позволи групови разговори.

Добавена реалност

Добавената реалност е любимата технология на Тим Кук и със сигурност ще получи редица подобрения. Компанията пусна своята ARKit миналата година, заедно с IOS 11, а актуализацията ще позволи мултиплейър игри във виртуални светове, наложени върху изображенията от камерата в реално време. Ако добавим и евентуалната поява на подходящи очила на компанията, това може би ще са първите стъпки към нова платформа.

Единни приложения

Може би една от най-вълнуващите функции в списъка е тази, която повечето потребители няма и да забележат. Компанията планира да унифицира приложенията за iOS и macOS, което означава, че разработчиците ще могат да създават едно приложение и за двете операционни системи, което ще адаптира интерфейса си за сензорен екран, или работа с мишка и тракпад и така ще поддържат едно, вместо две. Всъщност компанията вече позволява на своите разработчици да разширяват приложенията си към tvOS и watchOS, което означава добавянето на още едно разширение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще бъде голяма боза, това е сигурно. Страданието ще продължи явно и ще се задълбочи. Заради тия експерименти с новите иОС започвам да се замислам дали изобщо да ъпгрейдвам телефона си всяка година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Важното е, че ще има фундаментални промени като нови animoji. Нямам търпение направо :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...