Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Точността на откриване на нарушен сърдечен ритъм на Apple Watch е 97%


dessyteneva

Recommended Posts

apple-watch.png.3bce2b60cd072c3cb72cf13d3e66020e.png

Един от интересните аспекти на Apple Watch е това, че маркетингът му се промени коренно. Когато стартира за пръв път, часовникът беше позиицониран най-вече като стилен моден аксесоар, който позволява на потребителите да се занимават с леки задачи и бързо да проверяват известията си. Не след дълго обаче стана ясно, че главното в това устройство е богатството от здравни и фитнес функции. Отвъд стандартния набор фитнес ориентирани функции на Apple Watch, през последните години се появиха редица истории за спасяване на животи. Миналия октомври например, един потребител беше уведомен чрез приложеинето, че ритъмът на сърцето му не е нормален и в болницата беше установено, че има белодробна емболия – сериозно състояние, което може да бъде фатално, ако не се предприемат мерки.

Сега ново проучване на екипа, който стои зад Cardiogram сочи, че сензорът за сърдечен ритъм на часовника може да открива нарушения в сърдечния ритъм с 97% точност. Между другото по-рано тази година, съвместно с Калифорнийския университет в Сан Франциско, Cardiogram публикува проучване, в което подробно се описва как Apple Watch с алгоритъм, базиран на AI, наречен DeepHeart, може да открие ранен стадий на диабет. Що се отнася до нарушенията в сърдечния ритъм, това проучване е направено специално за JAMA Cardiology и влючва 9750 потребители на Cardiogram и 139 милиона измервания. Струва си да се отбележи, че участниците са били склонни към нарушения в сърдечния ритъм преди да започнат тестовете.

Цитат

„Смарт часовниците биха могли да уловят предсърдно мъждене, което иначе няма как да бъде открито“, пишат авторите на проучването, „и са достъпни средства за скрийнинг. Тъй като технологията е неинвазивна, относително евтина и все по-популярна, тя би била подходяща за тази задача“.

Часовникът и неговият алгоритъм са били най-точни когато се използват с пациенти, активно лекувани, за да се върнат към редовния сърдечен ритъм, но по-малко точни при хора, които са имали анамнеза за предсърдно мъждене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...