Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Следващата технологична революция на Apple може да започне с Apple Watch и мистериозните AR очила


dessyteneva

Recommended Posts

apple-sign.jpg.c8f908e4188f5959ecceb55dc50a7d64.jpg

iPhone X е първият телефон на Apple, който притежава OLED вместо LCD екран, но компанията планира нова революция в сферата на дисплеите за всички свои продукти, а не само за смартфоните.

Компанията разработва microLED панели, според редица източници, които твърдят, че Apple Watch и първото поколение Apple AR Glass ще разполагат именно с такива екрани, а по-големите им варианти ще намерят приложение в устройства като MacBook например. За целта гигантът си партнира с TSMC, посочва DigiTimes, като двете компании работят върху базирани на силиций панели. Екранът, предназначен за Apple Watch ще е с размер от 1.3 до 1.4 инча и вероятно ще влезе в масово производство през втората половина на тази година, или в началото на следващата, а носимото устройство за добавена реалност ще има 0.7 – 0.8 инчов дисплей, но все още няма дата, на която ще започне да се произвежда. Тъй като този тип дисплеи са с 400 – 600% по-скъпи от OLED, те най-напред ще бъдат тествани при часовниците, но компанията разработва и по-големи варианти, изградени върху базови TFT платки, които биха могли да се използват в продукит, по-големи и от MacBook, отбелязва докладът, а единственото нещо, създадено от Apple, по-голямо от MacBook е iMac. Тези панели трябва да влязат в масово производство най-рано през следващата година.

Според последните слухове, компанията планира да намали съотношението екран – тяло в бъдещите си модели часовници, но не е ясно дали тази промяна е свързана с преминаването към microLED технологията, или не. Въпреки това трябва да отбележим, че microLED екраните са много по-тънки от сегашните си алтернативи. Някои източници посочват и, че Apple планира големи промени в линията си MacBook от 2020 година, което също би могло да е свързано с новата технология.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...