Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Как се продава iPhone X?


dessyteneva

Recommended Posts

5ae15f83aaf53_iphonex.jpg.47fbf6c0080de4c9c8297235167a43ab.jpg

iPhone 8 е най-продавания модел на Apple, следван от iPhone 8 Plus, а трети се класира десетият юбилеен модел iPhone X, твърди компанията за анализ на пазара CIRP. Старите модели на Apple съставляват 40% от продажбите на компанията, което е повече, в сравнение с миналата година.

Всичко това означава, че iPhone X може да не се справя блестящо, но определено не е и провал. Според доклада на CIRP, 16% от продадените през първите три месеца на тази година смартфони са именно от този модел, а през предходното тримесечие този процент е бил 20%, като е малко вероятно през следващото продажбите да паднат под 16%, тъй като именно това календарно тримесечие представлява основното търсене на iPhone след първоначалната еуфория и преди забавянето на продажбите.

1.jpeg.8a9fdb8c71d5dd74eca1bada6d0309de.jpeg

iPhone 8 представлява 23% от продажбите на ябълковите смартфони през периода януари – март, а по-големият iPhone 8 Plus е близо до 21%.

Докато това е силно надценена прогноза, то има някаква обосновка за факта, че миналогодишните модели съставляват 60% от продажбите през първото тримесечие. iPhone 7/7 Plus съставляват 20%, докато на по-старите 6s/6s Plus се падат 13%, а SE е с 8%. При налични 8 модела, най-новите от които струват 1000 долара, потребителите явно избират по-старите, по-евтини варианти, които имат подобни характеристики. Проблемът е, че 8/8 Plus носят незначителни подобрения, в сравнение със своите предшественици, което кара клиентите да изберат предишното поколение. iPhone X има много нови функции, но цената му от 999 долара задържа продажбите. Решението явно е в спряганите за тази есен три модела, базилани на него, но на по-ниска цена, което би трябвало да доведе до скок в продажбите в края на годината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...