Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple работи по очила за добавена реалност


dessyteneva

Recommended Posts

apple-ar-glasses-martin-hajek.jpg.4709f39c057558ede9aeb3c266bfdbb9.jpg

Множество слухове напоследък сочат, че Apple разработва очила за добавена реалност – ново носимо устройство, което ще допълни iPhone и ще увеличи способностите му в тази област. Различните доклади показват, че компанията вече разработва своите очила, а много патенти потвърждават идеята.  AR очилата ще проектират съдържанието директно в ретината на потребителя, намалявайки необходимостта от отключване на телефона или активиране на дисплея. Те най-вероятно ще се свързват безжично с iPhone, подобно на Apple Watch.

Междувременно USPTO публикува нова патентна заявка на Apple, която подробно описва детайли на иновация, свързана с AR очилата. Тя е озаглавена „Система за проследяване на очите“ и дава представа за начина, по който се проследява движението на окото на потребителя, за да може да му се предостави по-дълбоко преживяване. По този начин, устройството може да адаптира изображенията, които се проектират върху ретината и да предложи безпроблемно смесено преживяване, където виртуалните образи ще се слеят с тези от реалния свят. Виртуалната реалност (VR) позволява на потребителите да си взаимодействат с изкуствена среда, така, че да се чувстват физически там. Системите за VR например, могат да показват стереоскопични сцени, за да създадат илюзията за дълбочина, а компютърът ги коригира в реално време, за да симулира движение. Когато потребителят преглежда подобна сцена, той се чувства така, все едно се движи в нея от първо лице. Смесената реалност (MR) съчетава компютърно генерирана информация с реални образи, за да увеличи или добави съдържание към това, което вижда потребителя. Симулираните среди на VR и/или смесените среди на MR могат да бъдат използвани, за да осигурят интерактивно потребителско преживяване в много приложения – за обучение, игри, дистанционно управление на дрони, медийно съдържание, интернет и прочие. Проследяването на очите ще помогне на потребителя да си взаимодейства с част от съдържанието на екрана, обяснява патентът, а движенията при мониторинг, като разширяване на зеницата и затваряне на клепачите, биха позволили на приложенията да ге пренесат върху анимирани аватари в AR и VR среда - нещо подобно на Animoji, но в самото приложение. Apple предлага използването на фини хардуерни елементи за проследяване на очите, което би позволило да се ограничи увеличаването на дебелината на самите очила и всичко да се случва, без да блокира видимостта на потребителя. Системата е съставена от множество елементи, включително малки инфрачервени емитери, които използват огледало, подволяващо нормалната светлина да преминава, за да прожектират светлината в окото. Инфрачервената светлина се отразява в него и се връща в камерата за следене на окото.

apple-ar-glasses-eye-tracking-system-patent-2.thumb.jpg.aa44673561de12f8f7ebd2614ab8ed5e.jpgapple-ar-glasses-eye-tracking-system-patent-3.thumb.jpg.af48e397781874de3fe90d6811bfbe04.jpg

Разбира се, както и при всички останали патенти на Apple, няма гаранция, че технологията, описана в тази заявка, ще си проправи път към реалния продукт, но важното е, че компанията се стреми да достави истинско преживяване на своите потребители, без да жертва в процеса дизайна на своите очила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...