Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Google Maps скоро ще ни навигира чрез добавена реалност


dessyteneva

Recommended Posts

google-io-2018-camera-walking.jpg.c38e804c4d75157d80808ba57c99a96f.jpg

Google Maps продължава да се развива и вече е един от най-популярните инструменти, използвани от потребителите. Навигационното приложение вече поддържа 220 държави и е помогнало на 1 милиард потребители да намерят своя път. Наскоро Google започна автоматично да добавя нови фирми, адреси и интересни места, заедно с работното време на ресторани и това колко ще се наложи да изчакате при посещението им. На своята конференция за разработчиици, гигантът обяви и какво ново можем да очакваме от Google Maps, а може би най-полезната функция е VPS, или визуална система за позициониране. С нейна помощ, вместо да трябва да следите малката синя точка на екрана, ще използвате камерата на смартфона си, за да определите къде точно се намирате. В н толкова далечно бъдеще, Google Maps ще може да ви каже какво точно виждате, когато насочите камерата към улица или сграда, както и по кой път да стигнете да крайната си дестинация. Това означава, че ще можете да се ориентирате още по-лесно и бързо. Тази нова функция съчетава компютърна визия с уличен изглед и може да включва добавена реалност, а Google се занимава с идеята да добави и водач, който да ви насочва към целта.

Приложението ще стане по-скоро социално преживяване, вместо навигация, а в новия раздел „For You”, ще можете да намерите местата, от които се интересувате. Когато във вашия район се отвори нов бизнес, ще бъдете уведомени и ще получите препоръка дали да се насладите на това преживяване. Google не само предлага списък с тенденции в дадена област, но и дебютира нова функция наречена „Match Score”, която ще ви помогне да разграничите 4 звездните ресторанти и да изберете този, който най-много ще ви хареса.

Използвайки машинно обучение, компанията ще генерира предложенията възоснова на няколко фактора – какво знаем за бизнеса, предпочитания за храни и напитки, места на които сте били и дали сте оценили ресторанта и сте го добавили във вашия списък. Системата ще се променя и развива с течение на времето и ще стане вашия експерт-помощник, който ще ви помогне да вземете бързо и уверено решение. Ще имате възможността също така и да групирате дейности в рамките на картите с новата функция за кратки списъци, като просто натиснете на мястото, което ви интересува и искате да посетите, за да го добавите към списъка, подлежащ на споделяне. Когато сте готови със създаването му, можете да го изпратите на членовете от семейството или приятелите си, които също могат да гласуват за любимите си места, или да добавят възможности в него, а когато вземете решение къде да отидете, разбира се ще бъдете навигирани от Google Maps, която ще ви помогне и да направите резервация.

Тези функции ще започнат да се появяват поетапно както в приложението за Android, така и за iOS в следващите месеци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...