Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple работи върху система за подпомагане на хора с увредено зрение при навигация


dessyteneva

Recommended Posts

1.thumb.jpg.d6411176648f315c0b0e40b0438882b3.jpg

Apple обмисля начини за подпомагане на придвижването на хора с увредено зрение, като използва комбинация от сензори за моделиране на средата, а след това осигурява обратна тактилна връзка на потребителя, съветвайки го какви обекти и структури има в близост. Патентната заявка е подадена още през юли 2015 година, но е публикувана от Американската патентна и търговска служба чак сега, като разкрива върху какво е концентрирала усилията си компанията – устройство, което използва допирна повърхност и включва сензори за добив на данни от околнота среда, както и моделът на обработката им, който може да се използва за предупреждения за опасност или проблеми.

Тази технология може да се използва за откриване на светофари, превозни средства и други елементи, сред които потребителят трябва да навигира, както и за придвижване в помещения, съдържащи мебели или други големи предмети.

Устройството ще включва сензорите за създаване на екологичен модел, както и позициониращи системи, микрофон, сензори за изображения и комуникационен блок, който може да се свърже със смартфон, или друго устройство, носено от потребителя.

Според изображенията, то прилича на факел със сенозри в единия край за събиране на данни и допирна повърхност в другия, която ще се използва за получаване на тактилна обратна връзка. Чрез промяна на ударите повърхността може да предупреди потребителя за предмет по име или форма, както и за реда им, ако те са няколко. Системата може да работи с други елементи, включително и смартфон, чиято камера да използва за допълнителна информация. Има и предложение за поставяне на панел в дрехата, който би могъл да осигури обратна връзка, без да ангажира ръцете.

Apple е известна с множеството си патентни заявки, като много от тях не се превръщат в реални продукти, така че не е ясно дали системата някога ще види бял свят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...