Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple дари 1000 Apple Watch за проучване на хранителните разстройства


dessyteneva

Recommended Posts

Apple-Watch-Series-4.thumb.jpg.36f48ba41de348adbd9d86b35a027600.jpg

Apple дари 1000 часовника за ново проучване, предназначено да проследи склонността към преяждане. The Binge Eating Genetics Initiative (BEGIN) се управлява от Университета на Северна Каролина, а часовниците ще бъдат използвани за проследяване на сърдечната честота на учасниците, когато се налага да се хранят.

Всъщност това е само поредният пример за начина, по който носимото устройство на Apple може да се използва в научни изследвания. За проекта BEGIN учените от университета в Северна Каролина ще наемат 1000 участници, като търсят хора с опит в хранителните радстройства като склонност към преяждане или булимия. Те трябва да са навършили 18 години и ще получат часовник, за да могат да следят данните си. Според CNBC, епизодите на хранене и прочистване ще предизвикат биологична промяна, която ще се прояви и в данните, записани от Apple Watch. Желаещите да участват в проекта, могат да се запишат в приложение, наречено Recovery Record, позволяващо да записват емоционалните си отговори в хода на изследването, а учените се надяват да могат да повлияят върху хода на епизодите.

Както вече стана ясно, новият фокус на Apple е върху медицинските изследвания, а Apple Watch се превръща от моден аксесоар в здравен помощник. Понастоящем е в ход и мащабно проучване на здравето на сърцето, сред собствениците на Apple Watch, наречено Apple Heart Study, което се провежда в сътрудничество със Stanford Medicine и стартира миналия ноември. Apple играе голяма роля и в подпомагането на изследванията, чрез ResearchKit, въведена през март 2015 година, която представлява отворена софтуерна рамка за iOS, предназначена да мобилизира доброволци за медицински изследвания и помага да се превърне всяко iOS устройство в медицински инструмент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Къде да запишем за това изследване :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...