Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Как да изтрием своите разговори със Сири от сърварите на Епъл


gorgior
 Сподели

Recommended Posts

Съвсем наскоро Apple попадна в центъра на скандал. Стана ясно, че записите на потребителски разговори със Siri се слушат от служители на компанията. Ще ви покажем как да изтриете всичките си записи от сървърите на Apple.

Защо е нужно това

В момента Apple е преустановила подслушването по целия свят. В бъдеще ще го върне, но ще го използва само с разрешение на потребителя. Тези данни са необходими на компанията, за да подобри разпознаването на вашата реч, така че диктовката и гласовият асистент да работят по-добре.

Ето откъс от ръководството за сигурност на iOS (стр. 76):

Цитат

Записите на гласови заявки от потребителите се съхраняват на сървъра за шест месеца. Системата за разпознаване на реч използва тези записи, за да разбира по-добре гласа на потребителя. След шест месеца се запазва друго копие от тези записи - вече без идентификатор. Apple съхранява това копие не повече от две години и го използва за подобряване и развитие на Siri. След две години Apple може да продължи да използва малък набор от записи, разшифровки и свързани данни без идентификатори за непрекъснато подобряване и контрол на качеството на Siri.

Просто казано, Apple може да съхранява вашите записи и техните разшифровки за повече от две години. Данните могат да бъдат изтрити по-рано - но компанията не предлага ясни инструкции как да направите това, за разлика от Google и други компании с подобни практики. Все още можете да направите това - въпреки че местоположението на настройките трудо може да се нарече очевидно.

Изтриване на разговори със Siri от сървърите на Apple

Първо трябва да деактивирате самата Siri. Ако имате нужда от нея, можете да я върнете, но прекъсването е необходимо за нулиране на данните, които вече са на сървъра.

удалить разговоры с Siri photo_2019-08-02-17.45.51_1564757215-310

 

1.Отворете Настройки → Siri & Search.

2.Деактивирайте два елемента: „Listen for„ Hay siri “и„ Pres Home for Siri. В iPhone X / XS / XR, втората функция се нарича „Siri Call Button Button“.

3.Ще видите предупреждение за изтриване на данни от сървъра. Кликнете върху Деактивиране на Siri.

Ако сте използвали функцията за диктовка, тя също изпраща данни на сървъра. Трябва да се деактивира отделно.

удалить разговоры с Siri photo_2019-08-02-17.47.20_1564757294-310

  1. Отворете «Settings»→»General»→»Keyboards».
  2. Скролнете надолу до пункта «Enable Diction». Изключете функцията
  3. Ще видите предупреждение за изтриване на данни от сървъра. Кликнете върху Изключване на диктовка.

Готово, данните са изтрити успешно. Моля, обърнете внимание: тези стъпки трябва да се извършат на всички устройства. Например, ако имате iPhone, iPad и Apple Watch с един Apple ID, всички те изпращат данни независимо и трябва да ги изтриете отделно.

Източник: lifehacker.ru

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Сподели

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
×
×
  • Добави ново...