gorgior Публикувано Септември 24, 2019 Сподели Публикувано Септември 24, 2019 В бележките за релийза на iOS 13 Apple говори за оптимизиране на консумацията на батерията, която присъства в най-новата операционна система. В същото време беше споменато и за „намаляване на времето, което вашият iPhone прекарва на пълно зареждане“. Любопитни експерти разбраха, че това ще бъде постигнато, като спрете зареждането на iPhone над нивото от 80%, докато не се наложи. В сравнение с предишните технологии на батериите, техните нови модели са в състояние да зареждат с 80% по-бързо и нямат ефект на памет. Такива възможности обаче са придружени от по-бърза загуба на капацитета на батерията. Вместо проблема с „паметта“, литиево-йонните батерии имат проблем с максималния брой цикли на зареждане. С други думи, потребителят ще може да зарежда батерията по-малко пъти, след което ще започне да губи капацитет. Освен това, презареждането от 80% до 100% за пет последователни дни води до факта, че общо пет пъти 20% ще съставят пълен цикъл на зареждане. И непълното разреждане на батерията с последващо зареждане до 100% също вреди на батерията. Да го поддържате винаги свързан с външен източник на енергия също е лошо решение. Когато оставите устройството да се зарежда през цялата нощ, капацитетът на батерията спада от 100% до 95-98% и след това презареждането започва отново. Цикълът ще се повтори няколко пъти. В резултат на това можете да използвате максималния брой цикли на зареждане, без дори да използвате телефона активно. IOS 13 използва нов алгоритъм, който ще поддържа нивото на батерията на iPhone около 80% за една нощ. Алгоритъмът ще определи кога обикновено се събуждате и започвате деня си и в този момент ще рестартира зареждането, така че в началото на деня смартфон със 100% пълна батерия ще бъде в ръцете ви. С други думи, iOS 13 ще се погрижи iPhone да не прекарва цяла нощ за зареждане, от което устройството не се нуждае, поне заради рисковете от прегряване. Програмата ще осигури 100% мощност на батерията към началото на активния ден. Как да активирате оптимизираното зареждане на батерията на iPhone или iPad 1. Отворете приложението Settngs и отидете на секцията Battery . 2. Изберете от менюто Battery Health. 3. Поставете превключвателя за Optimised Battery Charging на Вкл . 1 Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
gorgior Публикувано Септември 28, 2019 Автор Сподели Публикувано Септември 28, 2019 За мен тази функция си е чиста измишльотина. Функцията съм я активирал още от бета 3 на 13.1 и досега никаква разлика не съм забелязал. Нито във времето на зареждане, нито в начина, нито в самото държане на батерията.За протокола: още съм на 13.1 бета 4.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай Линк към коментара Сподели в други сайтове Още опции за споделяне ...
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.