Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple измисли сгъваем смартфон без линии на сгъване на екрана

gorgior

Recommended Posts

image.thumb.png.714e4401592b1e865711a965bdc6fb34.png

Вече излезлите смартфони с гъвкав екран често са критикувани за факта, че имат гънки на дисплея на мястото на сгъване. Това може да съсипе цялостното впечатление от устройството. Apple изглежда е озадачена от този проблем и се опита да измисли дизайн, който да спаси сгъваем смартфон от линиите на сгъване на екрана.

Решението на Apple е
описано в патент, публикуван от Службата за патенти и търговски марки на САЩ. Компанията предлага да се използва шарнирен механизъм, който позволява на средната част на дисплея да стърчи навън. Тогава кривата на огъване се уголемява и част от екрана се поставя на специално празно място. Можете да въплътите идеята за Apple на обикновен лист хартия, като погледнете диаграмата и ще разберете какво имат в предвид.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво на Епъл. Патентоват нещо, което Моторола вече произвежда и продава. Пак ще ни изненадат с велика иновация :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и Самсунг продава, ама като го станеш пет пъти и се набръчква, идеята на този патент е не просто да се сгъва, ами и да го прави без да заприлича на хартия от баничка после.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Демек да се разбира, че Епъл го прави "работещо"!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро изчаква да види дефектите и ги коригира, но да, работещо е добро определение може би. Според мен скоро няма да видим подобно устройство от Apple поне година-две още, ако въобще пуснат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами не е зле да видите повече за моторолата, която съм пуснал преди сляпо да се хвърляте на амбразурата. И не знам кво пак намесихте Самсунг, тяхната технология няма нищо общо. "Патентът" на Епъл копира това на Моторола. Ама нищо, ще почакаме те първи да го направят работещ. Както направиха работещ копи/пейст 3 години след Гугъл.

П.П.

А специално за Деси - в тубата има тест на въпросната Моторола с 27 000 сгъвания.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То и самсунга имаше 200 000 мисля, да не бяха и повече, ама се оказа, че за ден му се образува гънка. Нямам нищо протим моторолата, знам че е на шарнири и тя, просто до колкото прочетох, на Епъл има подвижни части, които запълват луфта, вместо нещо да се сгъва, което съвсем логично ще избегне този тип повреда, не съм гледала клипа наистина, а ако някой някого копира, да се съдят, не е наш проблем, въпросът е накрая да има нещо дето да си заслужава парите не само на клип и на хартия.

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Pe6o666 changed the title to Apple измисли сгъваем смартфон без линии на сгъване на екрана

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Добави ново...