Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Технологията за проследяване на коронавирус на Apple и Google нарушава Конституцията на САЩ

gorgior

Recommended Posts

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че системата за проследяване на коронавирус Covid-19, разработена съвместно от Apple и Google, нарушава конституцията на страната.

https://www.digger.ru/resize/668/-/storage/app/media/uploaded-files/2020/4/14/trump-briefing_1.jpeg

Отговаряйки на въпрос за наскоро обявеното партньорство между Apple и Google, Тръмп обясни, че технологията за проследяване на контактите на заразени хора е „невероятно нещо“, но има „големи проблеми с конституцията“ - не всички хора ще харесат идеята за постоянно наблюдение.

Правителството на САЩ ще вземе окончателното решение за въвеждането на тази технология през следващите четири седмици.

Все още не е ясно за кои точно нарушения на конституцията говори Тръмп, защото Apple и Google многократно подчертават важността на поверителността и спазването на следните точки:

• Изрично съгласие на потребителя;
  • Системата не събира лична информация или данни за местоположението на потребителя;
  • Списъкът с хора, с които е имало физически контакт, никога не напуска смартфона;
  • Самоличността на хората с положителен резултат от теста Covid-19 не се разкрива на други потребители, както и на Google или Apple;
  • Технологията ще се използва само за проследяване на контакти от здравните власти.

Източник: 9to5Mac

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде сега! Вместо да акате в темата на колегата за ViruSafe, вихрете се тук. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 51 минути, gorgior написа:
  • Списъкът с хора, с които е имало физически контакт, никога не напуска смартфона;
  • Самоличността на хората с положителен резултат от теста Covid-19 не се разкрива на други потребители, както и на Google или Apple;
  • Технологията ще се използва само за проследяване на контакти от здравните власти.

Само аз ли намирам противоречие?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Alxx® написа:

Само аз ли намирам противоречие?

Ето тука си напълно прав! Само ти го видя! И не защото само ти си я чел( към момента са 50 и кусур прегледа), а защото наистина четеш за разлика от други. Не съм се и съмнявал, че това ще е отговора ти по темата, просто се надявах някой да те изпревари, но очаквано не се получи.

Та, когато става въпрос за приложение от български разработчици всички сме сигурни, че тия са тръгнали да ни крадът личните данни и да ни следят, обаче доброволно си даваме биометричните данни и нямаме притеснения от следене в приложения като Healt, Runtastic, Pedometer, Garmin и тн. Айде сега ми кажи какви закони нарушават те (въобще нарушават ли нещо) след като аз сам, по своя воля съм им предоставил тази информация?

преди 15 часа, arm11 написа:

То само ти си я прочел :)

Тоше, мене па ми е чудно тия тримата дето са ти лайкнали поста, по каква работа са влезли в темата след като не е за да я четат? Да немаш нек'ва кампания за благотворително набиране на лайкове? Ако е така и аз ти бъцкам един от сърце! ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки лайк на това съобщение е един излекуван от модерният грип. Даже сутринта по телевизора го казаха, един чичко с униформа на гестапо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък доколкото четох, технологията за проследяване ще бъде "opt-in" и трябва потребителя изрично да я включи. 

Съответно, струва ми се, че Тръмп и околието му просто си търсят извинение, с което да редактират конституцията така, че да си улеснят безконтролното следене върху устройства, под предтекст, че защитават правото на неприкосновеност. 

Ще видим дали съм прав. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбирайте погрешно, не се самоизтъквам, но мисленето не се получава на всички. Иначе обичам да задавам въпроси, макар и невинаги състоятелни(според масата).

преди 9 часа, gorgior написа:

Айде сега ми кажи какви закони нарушават те (въобще нарушават ли нещо) след като аз сам, по своя воля съм им предоставил тази информация?

Не коментирам неща, които не(съм) ползвам. Всеки има глава на раменете, но е под въпрос с какво е пълна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че със съгласие и без съгласие пак следят местоположение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Добави ново...