Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Jailbreak за iPhone2G/3G/3GS и iTouch1G/2G с Custom FW 3.1.x


ML16

Recommended Posts

Експериментирах с Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky за фабрично заключени,със карта към глобул съм,не стана,явно трябва да се избере за FW за ФО.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

]According to iClarified, Apple has updated the BootROM for the iPhone 3GS to iBoot-359.32. This software upgrade is reportedly not vulnerable to an exploit hackers previously used to crack open the hardware.

A member of the iPhone Dev Team who goes by the handle MuscleNerd noted this is the first time ever that Apple has done a BootROM update in the middle of a product line, without a new hardware model. The Dev Team is a group of hackers who release tools used to exploit the iPhone OS.

Previously, hackers had relied on an exploit known as "24kpwn," which allowed users to run unauthorized code on the iPhone OS. The latest BootROM, however, does not allow use of the exploit.

mod edit: Прeвеждай или давай линк с обяснения!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

http://wikee.iphwn.org/howto:tethered_jb

Eто ти нещо по-пълно и съвсем прясно, ако искаш да наблегнеш върху новия iboot на Apple.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко custom firmware 3.1.2 от мен:

----------------------------------

iPhone 2G

[download:382dwi26]http://dox.bg/files/dw?a=5f9e185e88[/download:382dwi26]

----------------------------------

Фирмуерите са с:

- оригиналното лого

- cydia

- без добавени програми

- малкия дял е 700мб.

Трябва ли да съм в ДФУ когато качвам кастъма?

Благодаря на Aveliky!

Направих рестор от 3.0 на 3.1.2 с горния къстъм през iTunes 9.0.1.8, без да вкарвам в ДФУ, сетнах телефона като нов, синхронизрах през iTunes контактите, календара и бележките с Outlook, качих си AppSync OS 3.1 от Cydia, и всичко тръгна! :Wink:

Предарително бях свалил смс файла с iFunBox от "private/var/mobile/library/sms/sms.db". След рестора върнах стария файл със смс-ите, зададъх му права 0664 през WinSCP (за съжаление със забавната кутия не може да се задават права на файлове, или поне аз не знам как) и сега всичко е перфектно!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И какво трябва да направим ако се получи така, имам 1 телефон от глобул, купих го от едно момче има и гаранця , та беше с 2.2.1 и направо сложих 3.1.2 и няма мрежа, някои да знае нещо. Ще съм много благодарен

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Към iTunes свързахте ли го след това, какво ти изписва. Давайте повече инфо де.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да благодаря и аз на Aveliky за кастъмчето което е направил за ФЗ 3g. Напук на всички правила го направих от айтюнса със шифт рестор ,след процедурата си върнах пак с айтюнса бакапа на телефона и сега всичко бачка чудесно. Дори като си инсталиталирах старите програми , например тази за управлвние на компютъра ми от телефона си се появиха всички настройки и ай пи адреси както си бяха от преди.

Aveliky Господ здраве и дълъг живот да ти дава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да попитам нещо което не ми е ясно - сложих custom FW който е с вградени програми. Въпроса е мога ли да деинсталирам някои от тези приложения,които не ми трябват ?

@liomojo - доколкото разбирам , четейки из форума, не е препоръчително да правиш рестор на приложенията ,а трябва да се инсталират наново

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да за това съм писъл < на пук на всички правила >.

Исках да видя какво ще стане така или иначе бях ресторнал начисто, не ми беше проблем да ресторна пак, но за моя изненада всичко си сработи добре. Не казвам че трябва да го правите просто споделям радоста си. Като се загледах във въпроса ти , аз на приложенията не правя рестор, а на телефона от бакъп в айтюнс, те приложенията си ги инсталираш наново така или иначе, но ти запазва техните предишни настройки, контакти, смс-и , всичко в сафари и тн.

Сега гледам че и скайпа ми се логна автоматично и всичко си е запазено в него , без да ми иска да си вкарвам акаунти нито нищо. :):Wink::lol::smile::smile: :razz: :razz: :razz: :razz:

А и Ifunbox-a mi бачка без засечкаааааа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хора помагайте! Моля Ви!

Направих рестор с:

Custom FW 3.1.2 за iPhone 3GS by Aveliky

* root: 700 Mb

* Оригинално boot logo

* Без активация (т.е. за фабрично отключени и за телефони използвани със SIM картата с която са закупени)

Всичко премина безпроблемно!

След това си инсталирах AppSync 3.1 и започнах едно по едно да си възвръщам контакти, календар, бележки, апликации и т. н. След това реших да си върна нещата, които ползвам от Cydia (FiveIconDock, FiveColumn, iFile и Safari Download Manager) и стигнах до инсталирането на Winetrboard. Поиска ми Reboot Device и до там - не иска да се стартира, стига до ябълката, стои 5 минути и изгасва. Опитах какво ли не и не става, нито iTunes, нито iFunBox, нито iPhone Explorer ми го разпознава!

Кажете какво да направя! Моля Ви!

Edit: iTunes го засече и сега пак му качвам FW

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вкарвай го в DFU и рестор-а наново. След рестора - първо го "запознай" с iTunes, т.е. направи един sync и тогава качвай нещата от сидиа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз направих точно това, но когато след това започнах да си качвам от Cydia Winterboard си го инсталира напълно, но след това когато поиска reboot и до там! :eek:

Edit: Оправи се! За 10 минути си съкратих живота с 10 години сигурно! :(

Благодаря на всички в този форум! Без информацията, която е тук никой не би се оправил сам, да не говорим ако този някой е момиче! :Wink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Относно новата защита - обещах превод .. но както се оказа бг мирърите ме изпревариха. В общи линии е това

Apple явно няма да се откажат да възпрепятстват отключването на iPhone. Според последни данни при телефоните от най-новите партиди на iPhone 3GS Стив Джобс и компания отново са правили промени, с които създават допълнително работа на iPhone Dev Team, като са обновили bootrom на устройствата. Става дума за телефоните с версия iBoot-359.3.2. Така че, ако се каните да си купите iPhone 3GS и отключите файловата му система за инсталиране на неоторизирани от Apple приложения, е по-добре да потърсите някой от по-стара партида или да изчакате от iPhone Dev Team да се справят с новия bootrom.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Оправих се, сложих 3.0 и с ultrasnow от cidya отклучих. Това нали означава че не е с (вграден) турбосим. Мерси на Grievous за отделеното време

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз те попитах нещо, ама ти не ми отговори. След като го свързахте към iTunes изчакахте ли малко, даде ли ви нещо. :) Иначе да, щом след ultrasn0w е хукнал би трябвало да е ФЗ, а и много ме съмнява турбина за 2.2.1 да сработи с 3.x.x (невъзможно).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извеняваи че не ти отгворих, така се оплаших когато видях че няма оператор, изгубих ума и думата :) , ама сега е добре :razz: , и не съм свързвал към iTunes даже. Мислиш ли че е ФЗ, или как може да се разбере?. Мерси пак

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рестор на фабричен 3.0, и трябва да се активира с всяка карта различна от глобул - тя е дефолт щом е глобулски(пробвай ментел или вива). Ако не ще - значи е ФЗ. Прави го с 3.0, за да можеш в случай че е ФЗ да джейлнеш и отключиш!

П.П. Сега изчетох всичко - ако наистина си качвал оригинален 3.1.2 и сега си върнал на 3.0, а работи с карти различни от глобул - значи е ФО. Виж modem firmware какво пише 04.26..... или 05.11.....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@anrito, радвам се, че си се справила успешно!

Имам молба, виж сега Modem Firmware коя версия ти,

интересно ми е ни кажи.

Благодаря!

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами FW е 3.0 (7А341) рестор, а modem firmware е 04.26.08.

Пробвах вивателска карта работи отлично пълен обхват, това означава че е ФО така ли. Мога ли да му кача 3.1.2 и да работи пак по същия начин както сега и да го откуча по същия начин.

Мерси за помоща

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

john_digweed, след като е купен от Глобул и го ползваш с карта на Глобул защо му слагаш ultrasn0w?

И защо си го връщал към 3.0? Или не обясняваш както трябва или аз нещо не хващам логиката ти.

Цялата врътка за връзването към iTunes след рестор при ФО и при телефоните закупени от Глобул и използвани с техни карти е че така се активира и отключва телефона.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами защот беше със 2.2.1, и качих направо на 3.1.2, и няма никой, нито глубул нито нищо, и не искаше да инсталирва ultrasnow, свалих до 3.0 джал и откчване. И сега работи с всички карти.

И не ми е ясно дали е ФО или ФЗ и дали може да се сложе .3.1.2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като е купен от Глобул, дори и да е ФЗ след връзването му към iTunes с карта на Глобул трябва да се активира и отключи.

А ако е ФО след връзването му към iTunes с каквато и да е карта трябва да се активира и отключи. Най-добре е да се пробва с карта различна от Глобул, за да се разбере дали наистина е ФО или е заключен към Глобул.

А ти каза, че това не си го направил и там ти е грешката.

Мен ми омръзна да пиша и никой да не чете. Ако не си разбрал съм сигурен, че някой друг ще се наеми да ти обясни по-добре от мен. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...