Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Добавена реалност улеснява ученето


chayanne

Recommended Posts

imageiar.jpg

Представете си как насочвате мобилната си камера към дадена сграда в града и на екрана на телефона ви моментално бива представена нейната история, архитектурните ѝ планове и дори всички VIP-посетители в нея до този момент.

Тази функция за добавена реалност (augmented reality) ще превърне мобилните телефони не само във виртуален гид за туристите, но и в основен участник в процеса на ученето, информира physorg.com. Проектът е един от множеството нови приложения, които бяха представени от най-големия европейски изследователски център в Европа, работещ в партньорство с техническия университет в Нанянг (NTU) в Сингапур.

Центърът, познат като Fraunhofer Interactive Digital Media (IDM) @ NTU, демонстрира най-новите прототипи в областта на мобилните комуникации по време на официалното си откриване във вторник (21 юни).

Освен добавената реалност за мобилни телефони, бяха демонстрирани още три проекта. В тях влиза проект маса с добавена мултитъч виртуална реалност, която позволява на потребителите да разработват архитектурни планове върху екрана и да навигират 3D-конструкцията на сградата, която бива показвана на отделен екран. Освен за проекти на сгради, масата може да се използва и за визуализация на малки биологични конструкции като протеини и различни микроорганизми.

Изследователският център е разработил и китайска програма за обучение с добавена реалност, която позволява на популярни китайски персонажи да бъдат "поставени" пред камерата и с тяхна помощ да се илюстрират различни 3D обекти.

Друго помощно обучително средство е "Добавената физична лаборатория". Това приложение позволява на потребителите да свързват виртуални електрически вериги. Така например крушката във веригата ще "свети" по-ярко, по-слабо или дори ще "мъждука" в зависимост от дизайна на веригата. Програмата позволява да се извършват експерименти в реално време с различни електрически компоненти, без да има опасност за претоварването им.

Тези и други нови технологии ще бъдат използванш от специалисти в Сингапур и Европа за разрешаването на проблеми от реалния свят, обясняват създателите им.

Освен с проектите, фокусирани върху виртуалната и допълнената реалност, центърът ще работи в изследователски области, свързани с настоящите изисквания на пазара, като компютърната графика и визия. В разработките ще се включат и утвърдени индустриални компании като Lufthansa, DPS Engineering, Rolls-Royce и Microvision.

http://inews.bg

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...