Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPad замества тежките бумаги в пилотската кабина


chayanne

Recommended Posts

36833_375_282.jpg

Най-мало две авикомпании възнамеряват да заменят традиционните хартиени носители с iPad-и, с които да оборудват пилотските кабини на самолетите си, съобщава marketwatch.

Закупуването на модните джаджи може на пръв поглед може да изглежда като някаква безсмислена глезотия, вместо като устойчиво решение. Оказва се обаче, че пилотите често трябва да внесат внушителните 16 килограма хартия в пилотската кабина при всеки полет. Прехвърлянето на всички тези ръководства, карти и други документи в електронен формат, може да спести до 1,2 милиона долара годишно от разходи за гориво в самолетите, сочи проучване на самолетната компания American Airlines.

Първият авиопревозвач, който заряза хартията, бе Alaska Airlines. През май тази година от компанията съобщиха, че ще използват приложението GoodReader на iPad, което ще бъде снабдено с PDF варианти на всички 41 ръководства, от които пилотите се нуждаят.

По този начин ще бъдат спестени общо 2,4 милиона страници, а самото актуализиране на документите ще става много по-лесно. На хартия за момента ще останат единствено картите.

iPad приложението в момента се тества и от American Airlines. Тук освен ръководствата обаче, то ще включва и дигитални карти. За момента подобно приложение няма да се предлага под операционната система Android. Одобреното от Федералната авиационна администрация (FAA) приложение работи само под операционната система на Apple iOS.

Макар 1,2 милиона долара да звучи сериозна сума, спестеното гориво е "капка в морето" в сравнение с общите количества керосин, които се изгарят при всеки полет. За да преминем към устойчиво въздухоплаване, ние се нуждаем от много по-сериозни усилия от олекотяването на картотеката в пилотската кабина, коментират от good.is.

http://inews.bg

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...