Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPod предизвика пожар в американска гимназия


tonygti

Recommended Posts

f69ef10a5dfea525.jpg

Вчера към десет часа сутринта гимназията Farmington в Ню Хемпшир (САЩ) избухна в пламъци. Причината бе не какво да е, а батерията на iPod-а на един от учащите се в сградата. Батерията на мобилното устройство избухнала, което предизвикало пожара в училището и малката експлозия, предизвикала страх от токсични изпарения и отравяния.

Според статиите от местните медии в Ню Хемпшир батерията била повредена, след което шестнадесетгодишният ученик видял, че от iPod устройството му излиза пушек. Гимназистът се панирал и в паниката си хвърлил на пода мобилното устройство. Ударът в земята предизвикал експлозията и пожара. В класната стая бе паниката станала още по-голяма и успелите да запазят самообладание ученици се опитали да потушат пламъците с вода. Това обаче за нещастие още повече усложнило ситуацията. В крайна сметка пожарът бил овладян. Пушекът обаче не е могъл да бъде спрян, а миризмата носеща се във Farmington гимназията и околността, наподобявала на тази от токсични отпадъци. По-голяма част от учениците се оплаквали от главоболие и гадене. Училището било заключено. Учителите обаче били принудени да пуснат вентилационните системи, за да проветрят сградата, за да могат все някога по-късно учениците да довършат изпита си завършване на годината.

Само двама от учащите се в гимназията Farmington в Ню Хемпшир били откарани в местната болница – и то профилактично, тъй като се оплаквали най-много от виене на свят и гадене. Останалите засегнати от пожара и пушека гимназисти пък били прегледани от лекарския персонал на училището. За учениците, които се намирали далеч от класната стая на инцидента, денят продължил по план.

Подобен случай е по-скоро изключение, отколкото правило. И все пак специалистите предупреждават, че избухването на iPod е възможно. Експлозията би могла да бъде причинена от прегряването или прекомерното зареждане на литиевата батерия, осигуряваща живота на мобилното устройство.

Източник : kaldata.com

Редакция: tonygti

П.П. Пак почнаха с техните експлозии... :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че колко му е един iPod да опуши цял квартал с токсични газове! :blink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега Ал Кайда ще изкупи всички iPod-и и ще си върнат всичко на хАмериканците, заради това, че убиха Осама бин Ладен! :ph34r:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То пак добре, че не се е получила верижна термоядрена реакция... Явно масата на айпадите в училището е била подкритична :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"...или прекомерното зареждане на литиевата батерия...' - къде да бъде прекомерно зареждана - ако се зарежда на компютър зарежданато спира когато батерията е напълно заредена и ако го ползваш черпи ток от компа - ако се зарежда всеки ден пак не би трябвало да има такъв ефект - то за това за пръв път се чува такова нещо, де .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе...доста смешки има в статията, но също имаше и доста пламнали при зареждане 3gs-и преди година-две. Малко са се попрестарали с описа на случката, но дефекти не са невъзможни - к'во като е продукт на епъл?!

Да спомена нещо от химията: реакцията на литиевите йони с водата, протича бурно - със взрив.

Ако е пробила батерията и е изтекъл гелът с активни йони - поливането с вода е направило веселбата. Няма нищо чудно или странно в цялата работа - не всички са запознати как се гаси пожар от силни реагенти - литий, натрий и пр.

П.П. Аре малко ресто на спам-а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчето рекло да препише нещо на изпита то да му се взриви айпода, такъв карък няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...