Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple може изцяло да се откаже от сътрудничество със Samsung


LUBECA

Recommended Posts

AD67_4E097D23.jpg

Възникналото противоречие между компаниите Apple и Samsung на пазара на смартфони може да доведе до това, че американската компания да се откаже от услугите на Samsung за доставка на мобилни електронни компоненти. Това се посочва от добре информирани източници на пазара на компоненти.

Най-вероятният наследник на Samsung, който ще заеме мястото на основен доставчик на компоненти на Apple, може да стане Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, която по поръчка на Apple ще произвежда чип системи, базирани на микропроцесора Apple A6, чиято разработка понастоящем тече в Купертино.

За първи път слухове за сътрудничество между Apple и TSMC възникнаха в началото на 2011 година, непосредствено преди анонса на iPad 2 с процесор A5. По-късно тайванското издание EE Times, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Apple работи над мобилни процесори по 28-нанометров технологичен стандарт.

Противоречията между Apple и Samsung сега се изостриха, най-вече заради обвиненията, че устройствата на Samsung Galaxy S и Galaxy Tab копират дизайна и интерфейса на продуктите на Apple iPhone и iPad. Много експерти смятат, че двете компании ще бъдат достатъчно мъдри, за да сключат все пак споразумение помежду си, но, ако такова съглашение бъде подписано, то най-вероятно ще включва дълъг списък от ограничения върху разработката и външния вид на мобилните устройства.

Анализаторите от "Мерил Линч" наскоро публикуваха своя информация за чиповете Apple A6, които, съгласно прогнозите на компанията, трябва да се появят през 2012 година. Те ще бъдат базирани на микроядрата ARM. Освен това се предполага, че тези чипове ще работят на основата на 28-нанометрова технология, в сравнение с 45-нанометровата такава при А5. За момента както Samsung, така и TSMC са заявили готовност за проектиране и производство на 28-нанометрови чипове.

Източник: kaldata

Този пост беше повишен в статия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...