Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Права над "Общи правила..."


geniusloci

Въпрос

Забелязах, че в настоящият форум ползвате копие на правилата на hardwareBG.com форумите (независимо от версията, конкретен линк тук; същите правила се ползват и в няколко други наши сайта, но не сме преотстъпвали правата над тях), за което е редно да поискате разрешение от администрацията на форумите на HWBG. Ако сте получили такава, ще помоля за уточнение от кого, в противен случай сърдечно моля или да включите "Благодарение на форумите на hardwareBG.com с връзка" (или източник), или да премахнете същите правила от страниците си и да използвате собственоръчно съставени текстове. Всички текстове, публикувани на страниците на hardwareBG.com, са със запазени права, а конкретно общите правила са обект на работа от страна на екипа, и без принципното съгласие на администраторите, не позволяваме да се ползват в други форуми. Тъй като съм администратор във въпросните форуми и част от екипа, имам моралното задължение да следя и за използването на текстове без посочен източник (което само по себе си също е нарушение на ЗАПСП без съгласие от член от екипа). Предварително се извинявам за иска, ако вече сте поискали разрешение от администратор или собственик на сайта за използването на текста на общите правила (включително и мен, не помня всички, с които съм говорил).

С уважение,

Николай Цеков

Редактирано от geniusloci
  • Харесвам 4
  • Не харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

14 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Какъв отговор?

Всеки новорегистрирал се първо търси бутона "Нова тема" без дори да е хвърлил око дали съществува подобна.

Всеки пляска каквото му попадне, например:

В някои форуми има подкатегории за определени операционни системи:

Symbian, Android. iOS, Bada и т.н.

Отделно има подраздели за:

Програми, Игри, Мултимедия и т.н.

Сега ще кажа, това е форум изцяло посветен на Apple продукти и основно iPhone. Какви са тези песни, категоризиране на състави, както и обсъждане на работата им (пеене)?

Какъв съвет търсите за отключване на Symbian при положение, че тук наблягаме основно на продукт с логото Apple?

Г-н Цеков, надявам се разбирате накъде клоня, макар написаното от мен да няма общо с въпроса Ви?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Това да не е породено от това....цък

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Аз като по невъзпитан ще карам на малко име, та на въпроса и малко по в страни- Кольо , случайно попаднах на тема в един друг форум насочен към продукт с логото на Епъл и там , някой със сходен на твоя ник тук, сходни на твойте оплаквания и сходни на твойте мрънканици и биене в гърдите за форума на hardware.bg обясняваше колко е велик и колко е недопустимо отношението към него, как се регистрирал няколко пъти тук и бил получавал БАН ( като накрая получил БАН и по IP ) , как той неможел да повярва на отношението към него и бля-бля ! Вярвам също , че тази тема е продиктувана от нараненото ти его , което разбирам, но не мисля , че действията ти са много ( ще прозвучи грубо сигурно ) умни, много мъжки и много , както ти се изрази морални , но с обратен знак ! Пиша това мнение , като обикновен потребител, който също си мисли че може да е над правилата понякога също като теб , но вярвам че правилата са създадени за да се спазват, а не да се мрънкя като малка сополива госпожица изпуснала топката сладолед в/у роклята си , още повече ако ти наистина имаш интелетуално право в/у тези правила ( което ме съмнява, съдейки по постовете ти ) , не смятам че това е начина за изчистване на сладоледеното петно от розовата ти рокличка !

Със здраве Коле Цеков и не се напрягай за безумни неща, толкова малко радости останаха в живота, та да се абиш за един сладолед !

П.П. Най ме е яд, че няма и да се веснеш повече тука , защото не искаш да прочетеш какво са ти написали хората в "Предложението"

  • Харесвам 5
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Мммм да... Цвъкнал е на доста места "администратора". Не е това начина обаче.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Еййй, голяма драма.

До ВКС ше стигне тоА :censored2: :censored2: :censored2:

  • Харесвам 2
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Много внимание му се отдели, приемайки за чиста карта поста му ! Със същата си, мога да претендирам, че техните правила са мои и са копирани от форум, който да кажеме съм модерирал преди 10 години, ама сега е OFF , не ми работа да се ям с човека, ама малко е смешно !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Точно това са претенциите му и се чудя защо до сега мълча.

Аз само намеквам от къде идват с днешна регистрация. ;)

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

На мен пък ми е интересно:

1. Г–н Цеков, като предявявате някакви претенции за авторски права, известно ли Ви е, че всяка претенция следва да бъде подплатена с доказателства, че именно Вие, екипът, към който принадлежите, или член от него са титуляри на същите? Преди да се пристъпи към някакви отговори, разговори, и прочие – с удоволствие бих се запознала с тях, в случай, че разполагате въобще с такива, а също така и – с доказателства, че действителният носител на тези авторски права има някакви претенции към нас, а Вие сте оторизиран да ги сведете до знанието ни, и да ги реализирате...

2.В случай, че действително Вие или член на екипа Ви сте автори на спорния текст, дали имате идентични или подобни претенции към други форуми, ползващи същия текст, като например тук, и ако това е така – в какво се изразяват?

3..В този ред на мисли, следвайки Вашата логика, и доколкото всяко правило съставлява общоприета норма за поведение (ergo - закон), които едва ли биха могли да бъдат различни за всеки и навсякъде, и дефакто словесната форма, в която са облечени НЕ СЪСТАВЛЯВА ОБЕКТ НА АВТОРСКИ ПРАВА***, следва ли да считаме, че във всеки договор, всички общи правила на фирми,сдружения, групи и т.н., възпроизвеждащи изцяло или част от нормативен (законов) текст, следва да се благодари и вписват препратки към участниците в работните групи, сътворили текста, Народното събрание и поименно депутатите, гласували текста, Държавен вестник и редколегията му поименно, публикувала текста и т.н.?

В случай, че задоволително удовлетворите необходимостта от изясняване на горните въпроси, съставляващи задължителни предпоставки за предявяване на претенции, същите ще бъдат внимателно анализирани и обсъдени, след което ще получите адекватен и коректен отговор.

––––––––––––––––––––––––––––––––

***

ЗАКОН за авторското право и сродните му права

"Чл. 3. (1) Обект на авторското право е всяко произведение на литературата, изкуството и науката, което е резултат на творческа дейност и е изразено по какъвто и да е начин и в каквато и да е обективна форма, като:

1. литературни произведения, включително произведения на научната и техническата литература, на публицистиката и компютърни програми;

2. музикални произведения;

3. сценични произведения - драматични, музикално-драматични, пантомимични, хореографски и други;

4. филми и други аудио-визуални произведения;

5. произведения на изобразителното изкуство, включително произведения на приложното изкуство, дизайна и народните художествени занаяти;

6. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) реализирани произведения на архитектурата и приложени устройствени планове;

7. фотографски произведения и произведения, създадени по начин, аналогичен на фотографския;

8. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2011 г., в сила от 25.03.2011 г.) одобрени архитектурни проекти, одобрени проекти по устройствено планиране, карти, схеми, планове и други, отнасящи се до архитектурата, териториалното устройство, географията, топографията, музейното дело и която и да е област на науката и техниката;

9. графично оформление на печатно издание;

10. (нова - ДВ, бр. 29 от 2006 г.) кадастрални карти и държавни топографски карти.

(2) Обект на авторското право са също:

1. преводи и преработки на съществуващи произведения и фолклорни творби;

2. аранжименти на музикални произведения и на фолклорни творби;

3. периодични издания, енциклопедии, сборници, антологии, библиографии, бази данни и други подобни, които включват две или повече произведения или материали.

(3) Обект на авторското право може да бъде и част от произведение по ал. 1 и 2, както и подготвителните скици, планове и други подобни.

Изключения

Чл. 4. Не са обект на авторското право:

1. нормативни и индивидуални актове на държавни органи за управление, както и официалните им преводи;

2. идеи и концепции;

3. фолклорни творби;

4. новини, факти, сведения и данни."

  • Харесвам 3
  • Не харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Направo зарязах "Листопад" по бтв.....от тяхната тема :tooth: :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Аз като по невъзпитан ще карам на малко име, та на въпроса и малко по в страни- Кольо , случайно попаднах на тема в един друг форум насочен към продукт с логото на Епъл и там , някой със сходен на твоя ник тук, сходни на твойте оплаквания и сходни на твойте мрънканици и биене в гърдите за форума на hardware.bg

Регистрации имам в няколкото големи български форума и тези на hwbg, оплаквания не съм пускал никъде, и според мен бъркате hardwarebg.com и hardware.bg.

Това да не е породено от това....цък

Именно от тази тема попаднах на форума ви - тъй като не притежавам i-каквото и да е, иначе надали щях да попадна на него, пък и да имах - не търся помощ по български форуми, или поне не питам нищо.

Какъв съвет търсите за отключване на Symbian при положение, че тук наблягаме основно на продукт с логото Apple?

Г-н Цеков, надявам се разбирате накъде клоня, макар написаното от мен да няма общо с въпроса Ви?

Не, не разбирам за какво говорите, какъв Symbian, въобще - за какво става въпрос?

Уважаеми Г-н Цеков, Вие твърдите, че притежавате авторски права над тези правила. Това означава ли, че можете Вие или вашите приятели и приближени да ги пренебрегвате като такива?

Къде съм ги пренебрегнал? Вашият раздел е "Предложения", а втора регистрация нямам.

Г–н Цеков, като предявявате някакви претенции за авторски права, известно ли Ви е, че всяка претенция следва да бъде подплатена с доказателства, че именно Вие, екипът, към който принадлежите, или член от него са титуляри на същите? Преди да се пристъпи към някакви отговори, разговори, и прочие – с удоволствие бих се запознала с тях, в случай, че разполагате въобще с такива, а също така и – с доказателства, че действителният носител на тези авторски права има някакви претенции към нас, а Вие сте оторизиран да ги сведете до знанието ни, и да ги реализирате...

Описанието на претенциите, което давате, е за съдебни претенции. Вашият форум, даже обектът на обсъждане тук и даже хостинг компанията, която ползвате, не са съществували, когато сме писали тези правила - предполагам ви е известно, няма нужда да ви "убеждавам". И, ако трябва, когато и където се наложи, "доказателствен" материал ще се осигури, включително е референции към правилата от другите, които са ги копирали от нас (но пък са поискали разрешение, за разлика от вас). Би трябвало също така да знаете, че незнанието по закон не е оправдание. Дали съм оторизиран - като носител на права в HWBG, ви осведомявам, дали ще си вземете бележка си е ваша работа.
2.В случай, че действително Вие или член на екипа Ви сте автори на спорния текст, дали имате идентични или подобни претенции към други форуми, ползващи същия текст, като например тук, и ако това е така – в какво се изразяват?
Iphone-bulgaria.com е на член от екипа, косвено - и на hardwareBG.com, т.е. ползваме си собствени текстове. Към други сайтове - не, повечето, на които съм попадал, са ни поискали разрешение за ползването им.

3..В този ред на мисли, следвайки Вашата логика, и доколкото всяко правило съставлява общоприета норма за поведение (ergo - закон), които едва ли биха могли да бъдат различни за всеки и навсякъде, и дефакто словесната форма, в която са облечени НЕ СЪСТАВЛЯВА ОБЕКТ НА АВТОРСКИ ПРАВА***

Базата данни Е обект на авторски права, а това включва и съдържанието, разбира се. Останалото няма нужда да коментирам, понеже няма отношение към моя въпрос и не ме интересува.
В случай, че задоволително удовлетворите необходимостта от изясняване на горните въпроси, съставляващи задължителни предпоставки за предявяване на претенции, същите ще бъдат внимателно анализирани и обсъдени, след което ще получите адекватен и коректен отговор.

Дотук получих някакви опити "да си мерим пишките" - с което нямам намерение да се занимавам. То се видя колко сте коректни, за радост - не всички в интернет пространството са същите.

Със същата си, мога да претендирам, че техните правила са мои и са копирани от форум, който да кажеме съм модерирал преди 10 години, ама сега е OFF , не ми работа да се ям с човека, ама малко е смешно !

Не би имало смисъл, понеже няма да е вярно. Развитието на нашите правила дори като обикновен потребител може да проследите в нашия раздел "За форума", а при нужда - и в служебния ни раздел. Най-лесно засега би било тук. Редактирано от geniusloci
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ние също сме бивши членове на iphone-bulgaria и сме участвали в създаването му. Правилата сме си ги пренесли от там. Грозен беше начина по който потърсихте правата си, имам предвид публично (понеже те са само хипотетично ваши). Това породи реакцията на някои от колегите ни тук и във вашия форум. Може би трябва да се свържете с администратора ни за да се спре това безумие. Поздрави.

  • Харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Г-н Цеков, тези правила ги има в 80% от форумите в БГ. Никъде обаче не срещнах в който и да е форум под правилата да съществува "Благодарение на форумите на hardwareBG.com". По тази причина няма как да знам, че те са създадени от вас, за да се налага да Ви питам дали мога да ги ползвам. Когато създадох форума потърсих форумни правила(не са копирани от другия iPhone форум), за да се ориентирам по тях и да си направя мои. Тогава попаднах на няколко форума с еднакви правила или по точно тези за които вие твърдите, че са ваше дело. Помислих, че това са стандартни правила и идват с превода на форумите. Тогава просто ги копирах. Сега просто ще ги премахна и ще си напиша собствени без да се опитвам да разплитам интригата или да ви карам да доказвате дали са ваши или не.

С уважение,

Александър Йорданов

  • Харесвам 4
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

... Описанието на претенциите, което давате, е за съдебни претенции. Вашият форум, даже обектът на обсъждане тук и даже хостинг компанията, която ползвате, не са съществували, когато сме писали тези правила - предполагам ви е известно, няма нужда да ви "убеждавам". И, ако трябва, когато и където се наложи, "доказателствен" материал ще се осигури, включително е референции към правилата от другите, които са ги копирали от нас (но пък са поискали разрешение, за разлика от вас). Би трябвало също така да знаете, че незнанието по закон не е оправдание. Дали съм оторизиран - като носител на права в HWBG, ви осведомявам, дали ще си вземете бележка си е ваша работа.

***

...Базата данни Е обект на авторски права, а това включва и съдържанието, разбира се. Останалото няма нужда да коментирам, понеже няма отношение към моя въпрос и не ме интересува.

***

Дотук получих някакви опити "да си мерим пишките" - с което нямам намерение да се занимавам.

Господине Цеков,

Доброжелателният ми съвет към Вас е първо да се научите да четете, а в случай, че го можете – то вероятно имате нужда от очила, за да не пропускате съществени елементи от написаното, което четете.

На второ място – да осмисляте това, което четете, за да не изпадате в абсурдната ситуация да продължавате да твърдите точно обратното на това, което сте прочел току–що...

И ако не ви е ясно, че разлика между претенции, хвърлени във въздуха, и т.нар. от Вас "съдебни" претенции по същество няма, нито пък между "база данни" и термина "данни" по смисъла на чл.4 т.4 предл.посл ЗАПСП, макар, че "не Ви интересува", въпреки, че противно на твърдението Ви има пряко отношение към Вашия въпрос, не е лошо да се допитате до компетентни в правото люде, (каквито, въпреки плиткоумните подмятания на съмишлениците Ви във Вашия форум тук не липсват, за разлика от там), може пък даже да Ви просветят каква е тънката разлика между авторско право и право на собственост...

А понеже (в разрез с твърдението Ви) – хич не ми е "червена нишка" в живота, а и си нямам "пишка", за да си меря подобен телесен атрибут, особено пък с малокалибрени такива, и доколкото нашият админ достойно сложи точка на безмисленото Ви и смешно дребно заяждане, целящо да подхрани кухоглавите хейтъри във Вашия "богопомазан" форум, изживяващи се като оторизирани свише ментори, позволяващи си на своя територия да ме поучават аз какво и как да правя у дома си (и то чрез изопачаване на факти и събития, които не познават, а доверяващи се на хленча на няколко персони (заслужено) нон грата, и игнориращи всяко смислено словосъчетание – защото не им харесва, или просто защото нямат интелектуален капацитет да осмислят съдържанието му, но пък добре използващи личностни нападки без да имат информация за събеседника) – намирам, че темата е изчерпана, и слагам точка на спора.

Когато няма насреща си равностоен опонент, за когото мисловната дейност не е непреодолима пречка – по–умният отстъпва, а мъдрият знае кога да се оттегли.

Дишайте щастливо!

  • Харесвам 5
  • Не харесвам 1
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

В потрес от наглостта на индивиди като "гения, дето лочи", които, ползвайки наготово чужд труд ( в случая нашия превод на старата ни платформа vbulletin, извършен с личните усилия на целия ни екип), без даже да си направят труда поне да коригират следите от тая кражба просто защото не са се усетили за наличието им (и които автоматично вървят by default -напр.контактите), но арогантно, нагло и безпардонно се осмеляват да предявават измислени и напълно лишени от законова подплата претенции, за окончателен финал – ето няколко красноречиви шота, без коментар...

post-137-0-40747100-1318381971_thumb.png

post-137-0-85117200-1318381981_thumb.png

post-137-0-68841000-1318381991_thumb.png

post-137-0-88534300-1318382004_thumb.png

  • Харесвам 7
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...