Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Скромна вечеря от мен-салата и паниран кашкавал-набарах уникален магазин за млечни продукти и в последно време само това ям:

yqetuze5.jpg

ynu9eva5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Средиземноморска атмосфера на Българска територия :)

pd0u.jpg

yjpr.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

А бре, някой да ми каже къде в Пловдив предлагат заешко :). За предпочитане е печено или на скара.

Благодаря

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Главния пекар ми е в отпуск а не ми се рискува с новия да ти свършим работа. Иначе за суров(замразен) няма грижа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

e3y6u9y9.jpg

За пръв път го опитах скоро в Барселона. Влюбих се, но не успявам да намеря ресторант който го предлага в Англия.

Надявах се в България поне да намеря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лястовица в сол

y3ybuhez.jpg

Малко морски гадини

any7ezy9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е дип от авокадо, има много варианти за приготвянето му. Този вариант е с авокадо, чесън, лук, сол, черен пипер, зехтин, лимон и домати на кубчета, може да си го тунинговаш по твой вкус :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 седмици по-късно...

Няколко вечери в полеви условия :smile:

Първата вечеря беше от собствен улов - риба тон, паламуд, меланур и ричола.

89u9.jpg

Ето и няколко кадъра от риболова:

7iy0.pngw2i4.png6nek.pngt35k.pngnda9.png2gjt.png8ayg.png

Гадовете нямаше къде да се крият, Big Brother вижда всичко :smile:

vv54.png

Втората вечеря решихме да разнообразим с малко лавраци:

xk6j.jpgtynh.jpg

Добавихме и малко гадини за цвят :smile:

put4.jpg

Последваха няколко дни на месо:

Агнешки бон филета и агнешка "корона" (котлетчета)

Добавям им обилно риган, малко черен пипер и сол, след което заливам с доста зехтин.

vowx.jpg

Няколко часа да поемат ароматите и отиват на огъня :smile:

ga8d.jpg93lb.jpg

Беше уникално крехко и вкусно.

Флотилията ни преди да се впусне в поредната сеч :smile:

0yw9.jpg

Следващ ден - Октопод:

fcy1.jpg

Бърз поглед от кухнята към сухия док:

s619.jpg

След като е изпечен октопода, поръсвам с риган и заливам обилно със зехтин:

ok8d.jpg

Малки стекчета от телешко бон филе, мариновани със сол, мащерка, розмарин, сушени домати, много зехтин и няколко скилидки чесън:

h74u.jpg

Банално, но отново на скарата :smile:

7xtf.jpg

Папаракът Масларски ме издебна от един висок връх :smile:

f1lm.jpg

Един поглед какво се случва под водата :)

37i5.jpg

759r.jpgvxng.jpgdn5n.png

Продуктово позициониране :)

umy3.jpg

Така неусетно се изнизаха десет незабравими дни в едно райско кътче в съседна Гърция :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Джони...убиваш ме с тези снимки....в осем часа сутринта да почна да се облизвам не е редно... :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом само е облизваш добре, някой се и забърсваме :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм си в София и започнаха вечерите с приятели :smile:

aqe2.jpg

За студено предястие бях направил "бонбони" от прошуто, пълнени с микс от синьо сирене, крема сирене и фурми.

x6s6.jpg

Отделят се костилките на фурмите, нарязват се и се пасират в блендер, като в един момент се добавя и синьото сирене. На финала се добавя крема сиренето и се бърка с лъжица. Тази смес се оставя да стегне за няколко часа в хладилника.

Взимат се две тънко нарязани ленти прошуто, които се кръстосват. В средата се слага една лъжица от сместа и се оформя бонбон, който се вързва с едно стръгче див лук.

djte.jpg5y1i.jpgs17u.jpgazsw.jpg

Аз бях ги сложил в кошнички от пармезан, но може и без тях :smile:

5qxk.jpg

Топло предястие - Пълнени тиквички с моцарела.

Тиквичките се измиват добре и се нарязват на парчета с дебелина ~2см.

ltv5.jpg

Получените пънчета се издълбават с малка лъжичка, но не до край.

7jsm.jpg0uzp.jpg

Овкусяват се със сол и черен пипер. Аз вместо сол сложих малко вегета. Нарязвате моцарела и я слагате в виквичките.

3w3k.jpg29lh.jpg

В една чиния слагате бяло брашно, във втора разбивате едно яйце и в трета слагате настърган пармезан, смесен с галета 1:1.

Първа спирка в чинията с брашното :smile:

e48t.jpg

Втора при яйцето:

91f6.jpg

И последно в пармезана с галетата:

qub3.jpg

Нареждата в тава, върху хартия за печене.

71x7.jpg

Печат се 25 минути на 200 градуса с вентилатор.

pxnt.jpg

u8gp.jpg

Основното беше Агнешки French Rack

gtt4.jpg

Нарязвате, начуквате и овкусявате със сол, пипер, риган и зехтин.

gank.jpgtpfj.jpg29o8.jpgtwc3.jpgpzkj.jpg

Второто месо беше говедо - Тендърлойн Стек от Black Angus. Най-крехките стекове! :smile: Предполагам, че по-крехко е само месото от Японското Wagyu.

g3yz.jpg

Овкусявам ги със сол, черен пипер и зехтин и ги запичам в сух тиган.

kb1a.jpgo8ul.jpg

За десерт взех готова торта "Панетоне" - в момента ми е номер 1 в личната класация за торти :smile:

61ze.jpg

Гарнирах с кошнички от карамел, джинджифил и портокалови кори, в които сложих по една топка сладолед.

7xjs.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ууникална вечеря поздравления.

Благодаря че сподели.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Баце, на Джони кухнята е меко казано впечатляваща.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...