Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

Детайли!

400 г телешко месо (задължително накълцано с остър нож на дребни късчета под 1х1 см. и отделени всички ципи и жили)
4 жълтъка 
4 с. л. зехтин 
сокът от 1 лимон 
1 ч. л. сос „Уорчестър” 
200 г кисели каперси (аз лично предпочитам краставички)
100 г лук нарязан на ситно
5–6 стръка магданоз накълцан
сол и бял пипер на вкус
 

Самият сос „Уорчестър” го има готов, но твърдят, че може да се приготви като към 4% винен оцет от се добавят черен пипер, бял пипер, кайенски пипер, червен пипер, карамфил, тарос, сушени гъби, чесън, сливов мармалад и доматено пюре. Прибавя се захар и вино, вари се до необходимата гъстота и се оставя да отлежи известен период. След филтриране е готов за употреба.

За приготовлението на тартара:

Първо се разбива жълтъка. Послед на тънка струя се добавя зехтин и след това сосът „Уорчестър”, лимоновият сок, солта и пипера. 

Нарязаното месо се омесва с лука и краставичките и се залива с приготвеният сос. На финала се добавя накълцаният магданоз и се обърква добре, като се оформя по желание. За по-добра презентация, се добавят препечени филийки, в нашият случй - домашно приготвени брускети.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от Tarashev
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Мисля да им дам шанс на тези ножове :)

b27180bc1dcf470cf23e523f1838a4fd.jpg
c52f2b43787c00d03c0525ed88428a51.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А от къде се сдоби с тях, ако не е тайна и на каква цена


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Взех всички ножове, стойката за тях и двете купи за разбиване. Към останалите неща нямам мераци :)
Днес пробвах единият нож (Готварски 19.6 см) и много ми допадна. Купите също са ОК и имат удобни капаци.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето едно клипче, което показва от какво значение е всеки един градус разлика по време на готвене.




Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Едно обикновено качамаче на велики четвъртък....

5680110ef3ff9ebf3b746636288d11be.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А рецепта нещо и начин на приготвяне, че от дете не съм ял.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И от кой край е, защото по нищо не прилича на познатия ми качамак?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Родопско чадо го готви, но под силно шопско влияние....

от 1 литър вода, 800 гр. се слагат да се загряват в плитка тенджера, а в останалите 200 гр се разтваря 150гр. Царевично брашно. Последното се добавя във врящата вода и се бърка, за да не загори! Дозата е за две порции. Аз лично сол не слагам, но по рецепта е 1 ч.л.

 

Овкусява се след сгъстяването и разсипването в чиния/дълбока паница с много разтопено масло и сирене на вкус. Може пръжки, бекон или кашкавал. Въпрос на вкус.

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста по-лесно е от оригинала


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 месеца по-късно...

Скоро ще направя една поредица от рецепти с групър. Следващите снимки ще дадат отговор на това, защо ще е поредица ;)

0617a238e61d2f08267288c80495f62f.jpg
db1c9a7f6c5ca02965fa577dfabb2d55.jpg
dbaea8de755122f2a983db306198b8a6.jpg

Оказа се, че голямата ми домашна кухня не е чак толкова голяма :)

2427956b131811239963d26db70d65aa.jpg
f308fa05e715f1ab7b95cf9ff9ac0013.jpg
1cb9d5e5a7096295d77b2f6c7d1b244a.jpg
fcd3fe5908bdc986e662927c8940bf01.jpg

Първата фаза ще е да извадя филетата на този гигант :)

P.S. Рибата е уловена от каяк, но за съжаление не от мен а от моя колега, с когото ходим с каяците за риба.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

+15, но на живо е много внушителна гад.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На снимките на който го държите, не е по-малко внушителен. Ваденето е било истинска тръпка, както по филмите по Дискавъри :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От каяк адреналина е в пъти повече :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук вадя рибка около 2-3 кг. и още ми държи влага.




Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Фаза едно приключи преди малко :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

cd9b1d5e7ee8c7a1ffe04e59d1de9828.jpg
e68366a8329914a13205bf1f965943c7.jpg
ca1b31abf75caa682a1efc0d0385d5cf.jpg
99cfb80027ba8fea8a4e386f05b2f3a3.jpg
60d7f5b4127da3aff594e1c5e18b479f.jpg
a8e048452a8d76e49145fc53b96a1251.jpg

В играта се включиха още два групъра по 3 кг. и едно маятико 3 кг.
61acff4c0425498b57971e7799ca9f33.jpg
de25d10637e5c2bb703fb9a1e3a0131e.jpg
6bac08ef3e1c5d6340929df3072f98c9.jpg
35e94a9572751de284840310084467c5.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първа част от поредицата :)

1. Изкарвам филетата на групъра, като отстранявам всички кости със щипка, след което премахвам и кожата.

2. Хубаво подсушавам рибата с кухненста хартия.

3. Овкусявам филетата със сол и черен пипер.

4. Слагам в предварително нагрят тиган с малко зехтин.

5. Махам филетат и без да мия тигана добавям една скилидка ситно нарязан чесън.

5. Добавям малко бяло вино.

6. Добавям настъргана кора от лимон.

7. Добавям сок от лимон.

8. Изчаквам да се изпари част от соса и добавям краве масло.

9. Връщам филетата риба в тигана и ги завъртам по един път.

10. Слагам филетата в чиния и заливам със соса.

9e1dcfbb07bd4a9b69726c6e25cd02e3.jpg
eeb0e22c5f35a828f8645c05ac806596.jpg
845e4aed15811c8117e840629b09e111.jpg
a4da32fb0e0cc681584a9ea8e63f62ce.jpg
63f0a2f441324762f2d002e7e347e073.jpg
e2ed2ffc34d91d8e60eb562d90239d72.jpg
1e11cc6238860f9d240bad2e8b58e5ca.jpg
7f5260fe22cee907fa390c8c531bd69d.jpg
8c32a35cf2e1d319e4b9cc71bd3cd036.jpg
a8f7602100ac9d186a9e90956c3fa415.jpg
e07ca781e8fdac6eda5104303a3fc6ff.jpg
624f8f7ef8db9ce2c20f5c196c13d5eb.jpg
1dafe766416377b8fafd2d617b597663.jpg
8f0ab3db5a9f1a0a618dd7c7be82fa7b.jpg
b5d0ea5aee02c61da82fb66d9cda1e86.jpg


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Изглежда много добре.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Невероятно вкусна риба. Въртят ми се още 3-4 идеи, които се надявам да реализирам през следващите дни.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това подготовка за Рожден ден ли беше?! Честит Рожден Ден! Много успехи в борбата с вълните! Жив и здрав!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, няма да празнувам, защото вкъщи 3 от 4 сме сополиви :)

Иначе днес пак направих една проба с групъра.

 

Групър Капрезе

1. Подсушавам едно хубаво филе от групър.

2. Тунинговом го с малко сол и черен пипер.

3. Запичам филето на тиган от двете страни по 2-3 минути.

4. Правя си сос песто от босилек, кедрови ядки, чесън, сол, пармезан и зехтин.

5. Намазнявам тава, в която слагам филето и няколко чери домата.

6. Намазвам филето с пестото.

7. Върху пестото нареждам домати и моцарела.

8. Запичам във фурна на 180-190 градуса с вентилатор за 15-20 минути (зависи от фурната)

 

IMG_5322.thumb.jpg.bc138ccc17380999849fa3ef9f733e22.jpgIMG_5368.thumb.jpg.7347ceded6cbd646674caab2905822c7.jpgIMG_5369.thumb.jpg.6a5f1b876596ba14eaa3524c639c3a60.jpgIMG_5371.thumb.jpg.286d43c562888d76213329357540ab19.jpgIMG_5373.thumb.jpg.47857267e4161d596b790ccfd34fb0ce.jpgIMG_5374.thumb.jpg.b9fd15d55f74f38def433014676983d9.jpgIMG_5376.thumb.jpg.a205d0a630b00c4270e1fce095f7a2eb.jpgIMG_5377.thumb.jpg.519f6f5e2f5827244c9404fceecb3d14.jpgIMG_5379.thumb.jpg.90b63785f9523b34ed10346fcc722660.jpgIMG_5381.thumb.jpg.70171acfc5c6cf23b1d2053ed90f7132.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...