Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Кулинарна тема (за чревоугодници)


goce kostadinov

Recommended Posts

Открихме сезона на двора.

37f3737f58105bc373187cd65cb1345e.jpg
ddc8b9907d9e2538e0ddb00ca8e32372.jpg


Sent from my iPhone X using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1,6k
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    349

  • johnnybravo

    346

  • Alxx®

    89

  • pepo1919

    50

Тази тема е кулинарна, не е трибуна за споделяне на неделни преживявания на двора. Качвайте си веселията във фейса, тук се споделя майсторлък и рецепти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз нямам фейсбук , старомоден съм ;-)


Sent from my iPhone X using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Дайте рецепти(линкове) за sous vide,пробвах дивеч и телешко по таблиците на един бг сайт,но не съм доволен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 месеца по-късно...

Здравейте, дайте рецепта за миди черупка с бяло вино и чесън.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е не, как се правят имах предвид. До колкото чета в нета, първо се почиствали с четка, махали са се отворените миди оставяли са се само затворените. От тук нататък, кое кога не знам.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мидите от къде са? От созополските мидарници не е необходомо почистване

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Слагате мидите в тенджера, слагате бяло вино...за нормална тенджера около една трета бутилка. Никаква вода. Те ще си пуснат достатъчно. Заврат ли, за пет минути са готови. Изваждаш ги. Аз смесвам няколко скилидки чесън, малко девисил и малко балсамов оцет, счуквам всичко това изсипвам го при мидите и разбърквам.
Всичко е импровизация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А някаква мазнина не се ли слага ?



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

О да. Забравих. Една четвърт пакетче (250гр.)масло. По качествено - по добре. Маслото накрая, заедно с чесъна и зеленийките. (Девисил магданоз...който каквото иска).

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Зехтин, малко масло , чесън , лук , ако има някоя аншуа при всичко останало. Като се постопи чесъна и аншуата, слагаш изчистените само от мустаците и измити миди под капак. След 4-5 минути, чаша хубаво бяло вино или розе ( готвите с  вино което пиете  задължително ). Като поизври виното, сол, пипер, магданоз и малко лимонов сок. Разбъркваш, слагаш на масата и сърбането започва :D

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Звучи добре , като го направя ще пиша как е станало.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...

Отново открих сезонът на големите риби в Гърция и скоро ще бъдат част от тази тема :)

864F3F25-5AC6-4E08-AE7E-C944950A6587_1_201_a.thumb.jpeg.53939e8688889f43c47563443f5aa519.jpeg

D0A5E335-EC56-4F7C-B362-6537BEABFF3B.thumb.png.21a39085bae9d93c766ea5ae0b033f6d.png

C6E016BE-8CFC-4161-9052-6576FA733FEC.thumb.jpeg.4c6deb2726ebffa0ab8427115583f3cc.jpeg

99BB5745-85C2-4B19-8C2F-DD6CB2283D7C_1_201_a.thumb.jpeg.9e45a471495bebb90c2d0aee8c9ceb5e.jpeg

24717E6C-9B65-456E-A8CB-85543B552FF7_1_201_a.thumb.jpeg.94ddcf901bc0781a734bf8ba6c2ecd54.jpeg

D71B6DA1-8BFE-4294-BC9D-149E634AD56C_1_201_a.thumb.jpeg.fdc93d0327cc0ee3a76935953b213b69.jpeg

C5811A81-ED74-4E0F-906D-92D6CE58D7AF_1_201_a.thumb.jpeg.21d356e78d02cba35f444bada690c640.jpeg

 

215F364E-59F8-4D21-90D6-070EC38FF3BB_1_201_a.jpeg

9AA80D43-B5E2-4E23-8668-B8DA82A9DA79_1_201_a.jpeg

470E0A37-3090-40B0-9AC4-D9952B54774F_1_201_a.jpeg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ебаси Къде е това, бре?

Йонийско, направо ги съсипахме, но няма да показвам снимките с масовите гробове. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По света е известен като Меру, гърците го наричат Рофос. Вид групър, който е мечта на доста риболовци. :)
Тази вечер направих зъбара с няколко приятели.

d7f2396a9ba89dea58bd1b99034c1152.jpg
ea0464e67a05fae8cc2a9393977dfab4.jpg
b8503e69378b382b0ef13c96fd1e9765.jpg
7de6b40e3b721152f0a5864d98e63f86.jpg
9180ed5ffe7dfa4030eb18a20537f65e.jpg
a7519cc318611c2aaf9f0a80c613b02b.jpg

466ff5f0b9e6a8ad031713e63c0286b0.jpg
33a150f1a5ce060c86ca9db9a8486675.jpg98ba14f5d7c52fd4b0d6f4503c9ccf89.jpg
21373c9467214aa833ccf6decfaf6bef.jpg
dc873781407fb0ab128037386bd0212a.jpg
55789e91f9bbc8d0e25b29a4a54e8938.jpg
64c7226eedb8247f42dfde6b8bdd2aff.jpg
20d699431dc5b87ecf74cd71e44a3107.jpg
d8a2084075697ba8287027880be3e56b.jpg
9b4c024da3427166c5446a1221057673.jpg
e374c82eca86ed1fb78e7f24a7d31107.jpg
26c2c1a9f327f7b49fb1295e6285925b.jpg
b9f211f0dfc5dfff46b7fc7169b6d439.jpg
b836b0bc3311e7e18ef99b716eb60e8e.jpg


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам да ми направиш тартар!!! Нямам мезе за узакито :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вчера и днес пак чудовища по масите :)
Но този път на гости на колегите, с които бяхме за риба. По размера на вилицата и ножа може да се добие представа колко е голям котлета :)

feec6cf59484368e6871bb3b38a32d0e.jpg
fc924e8457e4dd3fb126fe3fbde74c17.jpg
673b60a9b183ded918e77cedc06ce8c8.jpg
44a0010dfab816180c818ab547afe770.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Последната има зъби, като моя дакел ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 седмици по-късно...

Здравейте, кажете как най- добре да приготвя пържен калкан.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Да съживим темата с малко кадри от плаващата таверна, в която превърнахме катамарана на мой приятел.







Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...