Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Да гласуваме, а?!?!


algor

Recommended Posts

Скрийте личните карти на баби те си, идва балотаж, да спасим България от комунистите !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Престанете с тези изтъркани, заучени фрази.

Темата не е създадена за плюване и насаждане на омраза към който и да е, било той на 120 години.

Да ви кажа честно, радвах се на старите хора вчера, които (няма значение каква бюлетина са пуснали) се бяха облекли празнично, подкрепяха се един друг по пътя към секцията и използваха времето за разходка, за да обменят някоя и друга мисъл.

Все пак бабите ни са ни отгледали и са ни дарили с много неща, които родителите ни в забързаното ежедневие не са успели да ни дадат.

Не хулете старите хора, а ги уважавайте.

Бабите преди да станат такива са били млади момичета, майки и красиви и стилни дами.

Хайде спирам до тук...

Който не е успял да види това, струва си да го погледне.

Не съм съгласен обаче с израза в заглавието както и с това, че "на*рания" е Плевнелиев.

Нещата касаят Б.Б. и не случайно това беше повторено три пъти.

А бъдещия президент...

Наистина не винаги заучените фрази помагат.

Видно е от репортажа...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тая е пълно куку, бе адаш, аз ако бях на местото на бъдещия президент, щях да я скастря, обаче човека е достатъчно толерантен :mad:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не коментирам качествата на Беновска, която познавам прекрасно повече от 15 години.

Думите и са абсолютна истина и поради това (ако чу) в залата колегите и ръкопляскаха за въпроса.

Няма как да оцелееш в днешно време, ако не хвалиш властта и не и стоиш наведен със свалени гащи.

И регулаторните органи те мачкат до безобразие...

А бе не, че ще се промени нещо, но рано или късно някой трябва да им го каже.

Било то и човек като Беновска...

Едит:

Волен Сидеров също не го понасям, но с тези му действия ми се издигна много в очите, честно...

http://news.ibox.bg/news/id_1543341510

:tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се забрани на неграмотните (без основно образование) и пенсионерите да гласуват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам какъв ви е проблема с пенсионерите, това са може би най-измъчените хора в тая държава. Проблемът далеч не са избирателите, а хората, на които гласуваме доверието си. Зад всяка партия седят финансови групировки, капитали, интереси и куп обещания към шепа хора, които правят всичко по силите си дадената партия да вземе властта, за да може след това 4 години да се възползват от тази власт и да удовлетворяват нуждите си чрез всякакви промени в закони, заменки, държавни поръчки и куп други такива средства. За 21 години по този образец се източиха куп държавни капитали, става дума за милиарди, които се преляха в така наречената сива икономика, а положението на обикновения българин като цяло не е мръднало нито на йота, за сметка на всичките новоизлюпени богаташи с незнаен произход на парите си. Едни ги наричат комунисти, други полицаи и мутри, трети националисти и турци, пред камерите се мразят и ненавиждат, а задкулистно се прегръщат и целуват, защото знаят, че един без друг не могат и заедно са в схемите от които лапат, но за жалост това остава скрито от средностатистическия човечец, който всеки ден отива да копае на нивата или да работи в някой цех за 270лв на месец. Аз лично вече не вярвам на никого, но въпреки това гласувам, защото смятам, че след като всички се борихме за тази демокрация е редно поне да упражним свободното си право на глас, а от там на сетне всеки да му мисли!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съм съгласен с теб. Абаолютната истина. Настройват хората един срещу друг за да могат да си вършат далаверките а ние да се дракаме един друг и търсим вината в другия , а не в продажните ни ,така наречени, политици.

Що се отнася до пенсионерите, какъв ви е проблема не мога да рабера. Хората са бачкали както никой от сегашните поколения не е и сега, когато трябва да си почиват и да си гледат старините, те са обречени на глад и мизерия. Как няма да им е мъчно за старите времена, може да не са имали разните им западни екстри , но не с били гладни, знаеха си почивката през лятото и т.н. И разберете, не пенсионерите са виновни за сегашното ни положение , а крадливите ни супер нагли псевдо политици. А нашата вина е че стоим и си мучим като телета , докато ни режат главите. И винаги гласувай, иначе копелета ще спечелят. Когато гласуваш има шанс да им объркаме плановете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ме разбирайте погрешно, но прекалено много защитавате пенсионерите!!! Изстрадали??? Много от тях не харесват времената сега, защото навремето докато са работели в цеха, завода, предприятието са изнасяли с големите торби. И сега като чуят, че това го няма им става неприятно. И да, те са виновни за положението сега, други държави са давали жертви, но са разкарали комунизма на време. За съжаление и нас така са ни научили и ходим и гласуваме, вместо да излезнем всички заедно. Разбира се навремето е имало и не малко хора, които са страдали много, точно заради такива пръчки дето сега реват, ама то каквото си посееш...да видим ние като станем на техните години какво ще жънем. Само да няма "ама аз гласувах" ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки политик рано или късно става "копеле" ,вината не е негова - парата прави играта.Може би и ние сме такива,но не ни се удавил момента да го покажем..Не хулете стари,млади,червени,сини,жълти или шарени,проблема е в съзнанието ни,като цяло.

Не бъдете безразлични,към всичко случващо се около вас.

Да гласуваме !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Коментара е излишен

https://www.facebook...33145418&type=3

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Марешки нищо лошо да не съм чул! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами то тогава трябва да настъпи абсолютна тишина , като се говори за него. Човека убил фармацевтичната грижа в България е той. За съжаление само в нашата мила татковина и няколко африкански страни такъв човек може да се занимва с фармация и да си вее коня както си иска , че сега и кмет ще ви стане. Но в България всичко що е политик е като него и състоянието на всеки сектор и бизнес в страната ни е плачевно защото го управляват и се месят такива "абсолютни професионалисти".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена...

Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си?

Алеко Константинов

Бай Ганьо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няколко промила наглост

Никой не иска да поеме отговорност за незаконното ограничаване на избирателни права

zx660y371_1190200.jpg

Славина е на около тридесет. До 2007 г. е учила в чужбина. Оттогава живее и работи в България. Има малко дете. В неделя, отива да гласува и... изненада! Името й фигурира в забранителния списък. Тя може да гласува само за президент: "Според "властите" съм в чужбина и съм в забранителен списък." Обяснили й, че било "бюрократична грешка". От секционната комисия казали, че "нямат време да се занимават с нея". Славина отива до МВР, където разбира, че настоящият й адрес е... някъде в САЩ: "А аз се чудя, добре, в САЩ съм, но аз дори и виза нямам. Каква е тази държава? Една с една институциите не работят, дори не знаят кой е вътре, кой е вън..." Подава жалба до общинската избирателна комисия (ОИК), където й казват че "това е повсеместен проблем". По закон би трябвало да й отговорят до час, но признават, че "това нямало как да стане".

Историята на Славина е една от хилядите (само в редакцията на "Капитал" имаше няколко такива случая - на колеги и техни роднини), в които се разказва за хора, които на тези избори абсолютно противоконституционно са били лишени от правото да гласуват. Хора, които са били на екскурзия; които са учили преди десет години в чужбина и дори такива, които никога не са излизали от България...

Какво се случи?

В началото на годината ГЕРБ под диктовката на председателката на правната комисия Искра Фидосова прие Изборен кодекс, в който беше създаден т.нар. забранителен списък на хората, които не отговарят на изискванията за уседналост (да са живели последните шест месеца в съответната община) и респективно не могат да гласуват за местни избори.

По закон този списък се изготвя от Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и се подава към общинските администрации. ГРАО обаче няма информация за хората, които имат настоящ адрес в чужбина, затова тези данни се предоставят от МВР.

На база събраната информация ГРАО изпраща списъците на общинските администрации, които от своя страна ги публикуват на интернет сайтовете си в средата на септември. Още тогава общините съобщават на ГРАО, че има множество грешки и хора неправомерно са били включени в забранителния списък. ГРАО обяснява тези пропуски с погрешно подадена информация от МВР.

През седмицата проучване на "Капитал" показа, че издирвани от години от Интерпол българи, за които е ноторно известно, че не отговарят на изискванията за уседналост, не са били включени в забранителния списък. Този факт идва да покаже, че МВР, което разполага с изключително голям бюджет (България е на челните места в Европа по пари за вътрешна сигурност като процент от БВП) и рекорден брой прилагани специални разузнавателни средства всъщност не е в състояние да предостави дори и базова информация за това кой къде е.

В отговор до "Капитал" от МРРБ отказаха да предоставят въпросното писмо с абсолютно нефелния аргумент, че съдържа лични данни и че "комуникацията между органите на изпълнителната власт е служебна". До редакционното приключване на броя от там не отговориха кои точно са личните данни в писмото (такива, разбира се, няма).

"Писмото излиза от МРРБ на 26 септември и в много общини пристига в началото на октомври", коментира Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда. Тя е категорична, че реално не е имало как гражданите да поискат и получат корекция преди крайния срок. Според нея е пълен нонсенс фактът, че месец преди изборите никой не е признал публично за проблема.

От МРРБ обвиниха за грешката избирателите, които е трябвало да проверят списъците сами. До редакционното приключване на броя от министерството не отговориха как точно гражданите са могли да направят това, при положение че общинските администрации са получили писмото от ГРАО дни преди крайния срок, в който може да се прави корекция.

Кой е виновен?

До този момент нито една институция не е поела отговорност за погазването на конституционните права на гражданите. От Дирекция "Български документи за самоличност" на МВР не отговориха на въпросите на "Капитал". Вместо това изпратиха селекция от законови текстове, която трябваше да покаже, че министерството няма ангажимент към процеса. Удобно от МВР бяха пропуснали да включат текстовете от Изборния кодекс, които пряко вменяват задължения на МВР да подава информация.

Според Димитър Димитров от Философския факултет на СУ: "По-скандалното е, че нито веднъж МВР не пожела да каже какво точно прави и как го прави. Разбира се, има вид служебна тайна, зад която обаче е много лесно да се скрие този, който не си е свършил работата."

Директорът на ГРАО Иван Гетов обясни: "Много голяма част от всички онези жалби и сигнали, които са подадени в законно установения срок, а той беше до 15 октомври, за коригиране на записите в избирателните списъци са разгледани, всеки един конкретен случай, и голяма част от тях са отстранени." Той казва още, че няма много случаи, защото ставало дума не за проценти, а за "промили". Нито една институция не може да каже колко точно са неправомерно лишените от право на глас. Сметките се правят само на база подадени жалби, което на практика означава, че държавата няма ясна представа как е станала грешката.

Антоанета Цонева определя думите на Гетов като нагли. "Изказване, което изисква той да подаде веднага оставка или да бъде освободен. Слушам тези изказвания и си мисля дали висшите чиновници, които забъркаха тази каша, не смятат, че България е Беларус – позорно е това, което се случва с т.нар. забранителни списъци, и целият отказ на институциите за поемане на отговорност", категорична е тя.

Отказът на управляващите (които създадоха правилата и ги прилагаха) да признаят за проблема; наглият опит вината да бъде прехвърлена на избирателните и презрението за "незначителния" брой случаи (по Искра Фидосова) показват най-малкото липсата на елементарен демократичен рефлекс.

Адвокатът правозащитник Михаил Екимджиев е категоричен, че всеки български гражданин, който е лишен от право на глас незаконно, може да заведе дело срещу държавата, включително и пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург (който има практика по идентични случаи). Според него твърдението, че броят на лишените от право на глас е незначителен, може да бъде релевантно само по отношение на резултата от изборите, а не от гледна спазване на човешките права. Той прави паралел с други конституционни права: "Все едно да кажеш, че 1000 души са били лишени от достъп до здравеопазване и това било незначително."

Осъдителните присъди срещу държавата в Страсбург за ограничени изборни права няма да променят резултатите от вота, но със сигурност ще е доста унизително признание за България.

http://www.capital.b...romila_naglost/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жалко, не подкрепям ГЕРБ за това, но ако не ме лъже памета това се направи с цел да се спре изборния туризъм и от това което гледах май нямаше нито един турски рейс тази година. Може би не е най-правилното решение, но е някакво решение за момента. Проблема е в нас самите. Това което правим последните 22 години. Как така от страна в която никои не заключваше вратата си стигнахме до там че при възможност най-близките ти ще те ограбят. Всеки гледа далаверата и как да заобиколи закона. Затова хората които идват от други страни негодуват, но действителността е такава и ще трябват още много години за да се промени това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това горе го слушам вече 21 години...

И е вярно, че много години минават, за да се променят нещата. Все към по–лошо и по–лошо...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе нямало туризъм... като знам колко хора от Плевен, които лятото са работили в Несебър, Созопол и др. крайморски градчета отидоха миналата седмица да гласуват там. Една ми каза, че и дават 200лв на ръка + пътните разходи до там и една нощувка за да си даде гласа за поредния крадец в тия апетитни градчета...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отивам аз!

Дано поне сега да успеем да сменим кмета!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пак си имаме нов/стар кмет :swear:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволен !!!!

И за президента и за кмета си !!

Това исках, за това гласувах - и по предварителните резултати ....... отивам в нарушение на закона да си налея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@gorgior, очевидно е, че Станишев не умее да губи... Преди изборите твърдеше, че "след тези избори ще се види колко много искат хората промяна", а след изборите твърди, е всичко е фалшифицирано. :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тука гледам в Перник обрати, драми :)

Онзи ден гледах тези които спорят за Варна... ужас. То ни за единия ни за другия.

Как тези хора стигат до балотаж :scratch:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...