Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Избор на апарат за кръвно налягане.


miroslav45

Recommended Posts

Здравейте колеги.Понеже ви имам доверие като капацитети в много области,реших да потърся мнението ви при избора или опита от използване на апарат за кръвно.Иска ми се да е такъв,който се поставя на китката,но май не били много точни.При ровичкането ми из нета марка "OMRON" се отличи като фаворит.Моля за съвети.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Omron е възможно най-доброто в класа си, но моята препоръка е да бягаш от електронните апарати, казвам го от опит (доста съм сменил) а и от препоръки на лекари. Тези за китката пък са възможно най-неприемливия вариант. Вземи си механичен а имаше и някакви с воден или живачен стълб(не съм сигурен).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само че,не намирам механичен на Omron.Днес гледах в една аптека механичен "Sendo"-сигурно китайски.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Техен механичен няма да намериш. Търси в големите аптеки или в санитарни магазини.

Ето модели на Omrоn: http://shopping.bg/proizvoditel/omron/page/2

А ето и малко швейцарски и американски: http://medeos.com/?81&02&96149

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, лидер при апаратите за измерване на кръвно налягане са "Микролайф". Механичните им модели, с маншон за бицепса, са с манометър и слушалки, неподвижно закрепени за маншона, на приемлива цена. Електронният вариант Microlife BP A100, с 4 батерии 1,5 волта - до 200 замервания без смяна на батериите! Има памет за 2-ма човека, автоматично напомпване и отчитане, има PAD функция - за отчитане на аритмия.

По-добрият им модел е с PAD и MAM функция - съответно за отчитане на аритмия и отчитане на най-точна стойност на кръвното налягане. Апапатът автоматично извършва 3 замервания през интервал от 15 сек. и дава средна стойност. Всички модели до тук са с маншон за бицепса.

За китката апаратите им също са перфектни, но там има специфични изисквания за извършване на замерването. Другото важно е възрастта, а в случая ти мажеш да ги използваш !

Дано само не прозвучи като реклама, но "Микролайф" са си № 1 .

http://www.microlife.com/products/hypertension/automatic/?pro_id=2

Редактирано от molivablue
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Микролаѝф, това е фирмата, сменил съм над 5 апарата, накрая си взех от тях, това, че мери три пъти последователно ги прави много прецизни, но трябва да се има предвид, че меренето на кръвно си е цяла наука:Сядаш 5 минути без да се движиш, без да си пушил 15 минути, без да си се хранил скоро, и трябва да си спокоен, за да даде верните резултати, цената беше под 300лв, взимаѝ и си гледаѝ живота:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Микролайф BP A100PLUS това е твоя апарат ако ти се дават около 170 лв. Апаратчето е професионално и в множество клиники го ползват. Може да го настроиш в режим 3 измервания за по-голяма точност. Има специална технология която мери правилно дори и при аритмия, което е основен проблем при електронните апарати. Има 5 години гаранция и адаптер за 220 волта. Аз имам аптека и мога да кажа , че това е най-добрия апарат , който съм имал засега. Четеш инструкциите подробно и спазваш за да нямаш ядове , макар този да сме го пробвали през пуловер и блуза и пак го измери правилно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за насоките!Остава да избера кой от двата да взема:Микролайф BP 3AX1 или Микролайф BP A100PLUS като и двата имат PAD и MAM функции,първият е за китка и много ми се иска да е той,защото е по-лесно използваем и ще мога да го нося с мен,но ако е неточен не ми се правят компромиси и ще взема втория.

Редактирано от miroslav45
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се извинявам, liomojo, но първо въпроса е меко казано неуместен и второ изобщо забравете вариантите с "Вие имате наднормено тегло и като регулирате този проблем ще се оправи и кръвното".

Ако желаете да дадете съвет на човека (което е похвално, разбира се), направете го на ЛС и ако той желае, ще ви каже това, което изисквате.

Относно теглото и ръста - имам (и не само аз, а доста хора около мен) хипертония от 17-годишен, когато бях 62 килограма на ръст 195. Искаха да ме отлагат от казарма, изследвания милиони и прочие тъпотии съм минал за повече от 20 години. Сега килограмите ми са сто, но от 2,5 - 3 години вече не пия никакви хапчета за кръвно и с много труд и упоритост съм го накарал да влезе в някаква нормална граница.

Спирам с обясненията, защото от тях няма нужда повече.

Забравете (не вие, а принципно) най-лесната диагноза - имате наднормено тегло и от там са ви проблемите.

Имам приятели мъже и жени в порядъка 45-60 килограма, при които високото налягане е много по-сериозен проблем, отколкото при други мои познати, които са по 120 килограма.

Приятен ден на всички! :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

О,няма проблем да спомена "мерките"си :smile:.Отдавна не се притеснявам,стига това да е от помощ за избора на апарата.Иначе съвети от сорта:10 свалени кила=10 единици по-малко от кръвното са ми известни...180см.-125кг.-41г.

Редактирано от miroslav45
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@algor, аз нямам нищо против да прочета основните неща с които поддържаш кръвното си. Сериозен съм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не си ме разбрал тези данни ми трябваха за съвета ми за избор на апарат, а именно ,че е млад човек до 50 години, което е показано за апарат за китка , но с тези размери ръката явно е доста голяма и китковите апарати там се дънят и не могат да обхванат ръката добре, а от там и точността им се губи . Та определено, лично мое мнение разбира се, по-добре си вземи този за бицепса , той е и с по-голям маншон и точността му е безупречна. Вярно малко по- непрактичен е с транспорта , но мисля си струва усилието.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Шамане, в общи линии няма да прочетеш нищо революционно.

Не спазвам някакви специални диети, но и не прекалявам с нищо в същото време.

Солта съм махнал изцяло от менюто си. На мен вкуса ми е и без това малко пресолен, та не ми беше трудно, а и да ти кажа всичко ни е в главата и е въпрос на предубеждения и психологически настройки най-вече.

От месата примерно не си мисли, че се лишавам от свинско. Но пък това, което е с многото мазнини е аут или се задържа малко повече време на скарата. Наблягам (по препоръка на мои приятели доктори е всичко) на частите без мазно и сланина, като например свинските каренца. От тях и килограми да измухам няма значка.

Всички риби и производните им са основна част в менюто ми. Салатите също. Храни като сирене, кашкавал, мляко са с намалено съдържание на мазнини и вярвай ми (ако не си ги опитвал вече) няма никаква разлика с пълномаслените. Примерно продуктите на "Култура" са ми от любимите като вкус, наистина.

Колбасите също си присъстват без проблем в менюто. Там отиваме на варианта с предимство да се унищожават такива от дивеч, конско месо, глиган и прочие. Перфектни колбаси има също и от телешко - луканката и суджука там са перфектни, а това са колбасите, които дават най-голям принос за положителни или отрицателни неща в организма ни. Тук мнението на всички мои близки доктори абсолютно се припокрива и затова вече го усещам и върху себе си, че е така.

За алкохола, цигарите и кафето - тук каквото и да ти кажа е без значение. Аз лично вече 6 години не пуша и това си го отчитам като най-големия плюс, който съм подарил на организма си. За алкохола във всичките му разновидности споменах по-горе - не се лишавам, но и не прекалявам и не е с ежедневно присъствие на масата ми. Кафето откакто спрях цигарите също не прекалявам и с него, а и моите доктори, които се занимават със сърцето и кръвното ми всички препоръчват по 1-2 кафета на ден и са казвали, че каквото и кръвно налягане да имаш едно кафе няма да те вкара в гроба. Въпроса е, че нашия организъм приема и обработва нормално до 10-12 мг. кофеин на ден, а от там нататък нито ни действа на събуждането, нито подобрява кондицията или нещо от сорта. Това е масова заблуда (дори и моя, разбира се, допреди време) и като не сме спали си мислим, че пиейки кафе през два часа през деня ще се държим в кондиция и няма да заспим на работното място. Нищо подобно, а да не говорим, че прекалената употреба на кафе блъска директно в сърцето, което е и най-големия минус.

Спирам до тук, защото всеки може да допълни доста неща и е безмислено да пиша романи. От 6 години се следя на всеки 3 месеца - пълна кръвна картина, холестерол и разни параметри различни по преценка на доктора. Като има нещо, което е тръгнало в отрицателна посока, веднага се взимат мерки и като са навреме изобщо не се оставям да си докарам сериозен проблем. Сещаш се, че един от основните параметри, които следят е холестерола и той също има решаваща роля в кръвното налягане. Аз по рождение имам там проблемии дори нищо да не ям и пия лошия си стои на горната граница на допустимото. Обаче не го допускам (с помощта на хапченца чат-пат, разбира се) да отиде в неподходящи граници.

Не е зле хората да знаят като цяло, че минат ли 35-40 годишна възраст е препоръчително (да не кажа задължително) да си обръщат внимание на здравето и да се следят, а да не се чака да се тръшнат на легло и тогава да се потърсят докторите. Друг и решаващ е момента обаче и това с какви доктори комуникираме. Моите приятели, примерно, докато ми назначават различни терапии през години, те просто експериментират (в границите на разумното, разбира се). Спират някое хапче, добавят друго, оставяли са ме по 2-3 месеца без медикаменит за кръвно за да добият представа организмо ми доколко към дадения момент е готов да отреагира на някакво повишение на кръвното. Друг е момента, обаче, че аз малък си усещам кога вдигам кръвно. Което е добре, защото веднага слагам апарата да го видя и взимам мерки. Има хора, които и 190/130 да вдигнат не го усещат, а това е много кофти.

С малко усилия всичко си идва на мястото и не е необходимо да се стига до крайности или до сериозни проблеми, за да оценим тогава, че здравето ни е най-голямото богатство.

Ако нещо искаш да питаш или да допълниш, ще го прочета с удоволствие.

Както и мненията на всички наоколо, разбира се.

:smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен теглото си играе роля. Преди няколко години бях станал 110кг. на ръст 184см. Кръвното ми се въртеше около 130/90. В момента съм 92кг. и кръвното ми кове на 120/80

photookn.jpg

Снимката е минути преди да напиша коментара. Всичко което правя е да ходя по 3-4 пъти на фитнес (40-50 минути тежести + 40 минути пътека) Цяло лято освен фитнеса гледам да се метна в каяка и да гоня хоризонта ;) Храната гледам да е морска, но не се лишавам от нищо. Доста сладки неща ям, които са по-гадни за организма от мазните, но гледам да компенсирам с движение. Медикаменти не взимам, много рядко аспирин, ако ме хване някой вирус, гледам да се оправям с хомеопатия. Най важно е да се движите, забравете за асансьори, ако магазина ви е на 400-500 метра ходете пеша а не с колата. Истината е в движението.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

liomojo,на Microlife.bg има видеоинструкции за използването на апаратите,от които се вижда,че маншетът на тези за китка е доста голям и съм сигурен,че ще ми пасне.Ако имаш предвид,че само големината на маншета е причина за неточното измерване,то си мисля,че това отпада или има и други фактори за неверни показания?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Вили. Килограмите и движението имат огромно значение, особено ако не става въпрос за вродена хипертония. Аз бях 3-4 години на бетаблокери и с високо кръвно, но откакто спортувам активно и свалих 10 кг, кръвното ми е 120/70. Преди това долната граница ми беше 110. Отдавна захвърлих медикаментите, а дори и очила за компютър и тв спрях да нося.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

liomojo,на Microlife.bg има видеоинструкции за използването на апаратите,от които се вижда,че маншетът на тези за китка е доста голям и съм сигурен,че ще ми пасне.Ако имаш предвид,че само големината на маншета е причина за неточното измерване,то си мисля,че това отпада или има и други фактори за неверни показания?

Значи хубаво е да пробваш , но от мой личен опит при по едрите хора и по специално китките, ако са оточни или с повечко мазнина резултатите с китковите не са много точни. Виж дали можеш лесно да си опипаш пулса на китката, ако ти е спортна ръката и няма много "изолация" да спира достъпа до артерията и китковия ще ти свърши работа. Другия проблем с употребата им вече е и човешкия фактор , защото много хора не спазват всички нужни инструкций за употреба и тъй ката е много лесно да си измериш кръвното с китков апарат направо го слагат и изправени или още запъхтяни мерят, а това не е начина за точен резултат.

Най-добре върви някъде където ги има апаратите и колегите са любезни, пробвай и разгледай , защото по интернет не можеш да добиеш точна представа.

Пак казвам това е мое лично мнение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Младежи ...... от 20 години ползвам апаратче за кръвно.

Стига писахте фантазиии, предположения и пр.

Ползвам Omron ( не го приемайте като реклама) , за китката - колко е точен .... чат пат ходя на доктор с професионален апарат и ги сравняваме ами - разликите са минимални! Така че каквото и да еа апаратчето - то винаги ще мери с една и съща "разлика" т.е. винаги ще си наясно какво е дереджето.

Не е там въпроса - както каза algor аз усещам кога кръвното ми се вдига (при мен лично почват да ми пищят ушите)

И още един цитат от Anthony - движение му е майката ... всичко друго е ала-бала вкл.и най перфектните апарати на света.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си го мерил/кръвното :)/, или по-скоро са ми го мерили може би около 10 пъти досега :thinking:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момчета, като споменавате спортуване и фитнес да ви кажа, че ако човек е здрав и се занемари с ядене и пиене да качва килограми и не се поддържа, то направо си е за разстрел, баси.

Тези, които са здрави и не правят нищо за да се поддържат в добра форма направо не знаят какво губят.

Да, разбира се, в моя пост не споменах активния спорт, защото мисля, че се подразбира.

Ако сте здрави спортувайте и се грижете за себе си ежедневно, за да не дойде момента да искате да спортувате, но да не ви дават докторите.

Аз съм така и не ме питайте как се спазва такава лекарска препоръка - направо ми се вие срещу луната, но няма начин.

За движението също всеки е наясно, но хайде кажете ми как човек може да отделя ежедневно по 1-2 часа за разходки пешком?

Факт е, че всеки организъм има различни нужди, различни реакции и различни начини да се справя с болестите. Затова и колкото човека пишат в темата, толкова различни мнения ще има.

Да кажа само нещо, което съм научил също от докторите:

Кръвното налягане не е застопорена на едно място величина и е съвсем нормално да мърда. Не е фатално и ненормално след много напрегнат ден кръвното при по-емоционалните хора да стигне и до 150/100 (примерна величина), но това не е нищо притеснително. Виж ако това започне да се повтаря всеки ден, тогава трябва да се потърси квалифицирана помощ от лекар.

Както и разбира се следенето на параметрите му няма смисъл да се превръща във фикс идея и (както някой писаха по-горе) да си взимате мобилен апарат за кръвно и да го носите навсякъде с вас за да мерите по 20 пъти на ден стойностите му.

За установяване наличието на средни стойности е достатъчно 15-ина дни да се мери сутрин веднага след ставане и вечер след като се прибере човек.

При съмнение на докторите за сериозни проблеми се поставя холтер, разбира се, но това да ви кажа е едно от най-неприятните преживявания в живота ми и тия 24 часа са ми в топ 5 със знак минус в личната класация.

В същото време, обаче, е и най-точния метод за диагностициране на проблем (или отхвърлянето му), защото няма как да се излъже апарата през цялото време като мери кръвното през 20 минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...