Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

М-тел пуска 4G мрежа още през Януари 2012


Lyudmil

Recommended Posts

30.11.2011 - Български фирми с достъп до LTE мрежа още от януари 2012

logo_0007_m_tel_15984381.png

Мобилтел ще осигури достъпа до технологията от ново поколение в 1800 MHz

Мобилтел стартира LTE* услуги в началото на идната година. Телекомът ще направи мобилната мрежа от ново поколение достъпна за крайни клиенти, след като през септември тази година първи демонстрира скоростта на пренос на данни при използване на услуги по стандарт LTE. Първите градове с LTE покритие ще са София, Варна, Русе, Добрич. Планира се броят на градовете да се увеличава поетапно до края на 2012 година.

Първоначално компанията ще предложи достъп до LTE на български фирми, които първи ще проверят предимствата на новата технология. Фирмите могат да бъдат както клиенти на Мобилтел, така и на други оператори, стига да се намират в зона на покритие с LTE. Заявки за достъп и тест на услугите се приемат на специално създадена форма на сайта на Мобилтел: http://www.mtel.bg/lte.

Формата е отворена от днес и приема заявки за реално ползване на услуги през 4G.

Стиковете за мобилен интернет, както и интернет потреблението, ще са безплатни за фирмите, избрани да станат първите ползватели на LTE в България. От клиентите, включили се в търговския тест, компанията ще очаква обратна връзка за качеството на LTE услугите.

LTE осигурява не само скорост, но и капацитет, който да поеме все по-увеличаващия се обем от данни, обменяни през мобилен интернет. Според последните световни прогнози до 2016 година потребителите на мобилни широколентови услуги за достъп до интернет ще достигнат 5 милиарда. Новата технология ще увеличи възможностите на потребителите за достъп до широколентови услуги, което пряко ще повлияе на икономиката, ще спомогне развитието на електронното правителство, на осигуряването на равни възможности до работни места и други.

За настоящата си мрежа компанията притежава сертификат от германската компания NET CHECK за „Най-бърза 3G мрежа в България”. В момента осем от големите градове – София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен, Враца, Шумен, използват най-бързата скорост за мобилен интернет – до 42 мегабита, факт потвърден от Комисия за защита на конкуренцията с решение от ноември 2011 година. До края на тази година към тази група ще се пресъединят и жителите на Добрич, Видин и Монтана. В още 3900 места с население от над 7 милион души 3G мрежата на Мобилтел поддържа скорост до 21 мегабита в секунда.

Мобилтел базира работата си в сферата на последното поколение мрежи на опита на Telekom Austria Group, която вече пусна LTE мрежа в Австрия.

*LTE (Long Term Evolution)/4G е следващото поред, четвърто поколение мобилна технология. Въвеждането в експлоатация на такъв тип технология е трудоемък процес, изискващ много инвестиции, нови елементи в мрежите, прилагане на нови знания и създаване на нови услуги, ползващи LTE мрежи. Процесът включва и подготвяне на крайните устройства за ползване на тази технология.

Източник: mtel.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво очакват да се получи като я пуснат, тя и сегашната си е достатъчно зле а искат 4G да покриват :biggrin: :biggrin: :biggrin: Да си оправят първо текущата мрежа, пък после да мислят за новите технологии. Немислимо е оператор на толкова години с желанието да бъде най-големия във България да не може да покрива една от малкото магистрали в България, говоря за магистралата до Стара Загора. Провеждането на разговор през М-Тел по нея е съпътствано от пренабиране/прекъсване на всеки 5 минути.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам те какво очакват, но твоя пост ми припомни една черта от психологията на българина - МРЪНКА за щяло и нещяло!

Ако ти дадат Мерцедес последен модел, сигурно ще започнеш да се ядосваш, как са те прецакали със скъпа поддръжка, как трябва високи данъци и застраховки да плащаш, как трябва да му трепериш, и тн.....

Ами оставаш си с трабанта и си ок ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползваш ли услугите на М-Тел? Аз ползвам и на трите оператора по задължение и да ти кажа покритието на М-Тел е на доста ниско ниво. Говоря от собствен опит. Но този наш спор ще отнесе темата в съвсем друга посока, различна от зададената.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Браво на Мтел. Колкото и да ги плюеш, остават си най-иновативния оператор, който прави истински инвестиции в инфраструктура, а не в рекламни трикчета. Виваком се фукат с най-голямо 3G покритие, а Мтел имат HSDPA+ почти навсякъде. Глобул дори нямат EDGE. Ползвай си ако искаш 4 оператора, но фактите са други. Голям праз, че ти се е случило да ти прекъсне на магистралата. На мен пък никога не ми се е, а и не пътувам всеки ден до Стара Загора за да се напивам с Кольо :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това за Глобул, че нямат EDGE е много вярно. Дори и в големите градове се губи, а де не говорим за по-малките. Иначе за 3G мрежата, не мога да се оплача, стигал съм и до 500-600 kb/s. За мен най-добрия оператор си остава Vivacom.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виваком не мога да коментирам, но от местата където ми се е налагало да ползвам GSM, Мтел са в пъти по-добре от Глобул.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ползваш ли услугите на М-Тел? Аз ползвам и на трите оператора по задължение и да ти кажа покритието на М-Тел е на доста ниско ниво. Говоря от собствен опит. Но този наш спор ще отнесе темата в съвсем друга посока, различна от зададената.

Ползвам и съм ползвал единствено и само услугите на Мтел още от времето на Грашнов, като не съм имал повод да съм недоволен от тях.

И не споря с теб. Просто ти казвам как изглежда отстрани първият ти пост ;)

Поздрави и не се сърди :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е с повишаващото нарастване на интернет потреблението през мобилните мрежи на операторите, кой ще е първия оператор който ще клекне както операторите в Германия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не всеки знае как са "клекнали" операторите в Германия, би ли споделил ?

Това за Глобул, че нямат EDGE е много вярно
Аз ли нещо бъркам, но всеки ден си "мисля" че ползвам EDGE точно от Глобул. Когато стои "E" до обхвата, не значи ли че ползвам EDGE ? Редактирано от mitkoiphone
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дай да видим един спийдтест от еджа на глобул. Винаги съм искал да видя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето темата от този форум за претоварването на мрежата на О2 в Германия http://bgiphone.com/...__fromsearch__1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Утре като отида на работа ще ти направя. Също е много относително, защото поради голямото мое потребление, започвам да си внушавам че тогава вече зависи и от обхвата (с колко чертички е обхвата). Утре ще пусна тест.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На мен също ми се появява Е, но скоростта си е същата и без него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

скоростта си е същата и без него.

Същата скорост, както когато си в 3G обхват или ?

Редактирано от mitkoiphone
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-малкото, което очаквах в 4S беше наличието на 4G модул, но уви не се сбъдна. В тая връзка бих казал: "И кво стана са, оказва се, че М-тел до няколко месеца ще пусне 4G мрежа, а от Apple дори нямат такова мобилно устройство още?! Евала на М-Тел - едни гърди пред всички!" :tooth:

П.П. По темата за интернета, никога не съм имал проблеми с М-тел. Навсякъде съм имал покритие с много малки изключения. Даже тва лято влизах с яхта в морето и имаше обхват, което ме учуди предвид дистанцията от 1-2км от брега, а приятел с глобулски iphone пишеше No Service. Принципно в София най-бърз е мобилния интернет от макс телеком, 'щото е 4G, излъчват от Копитото и покритието е доста добро, а скоростта ми през 3G на М-тел в София е между 3-6 Mbps. (up/down)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Людмиле, Apple няма да поддържат LTE докато не стане масов стандарт. Просто такава им е тактиката. Аз също не виждам причина да има LTE support в iPhone 4S. Според тази карта http://ltemaps.org/ в момента има 20тина оператора в целия свят, които са пуснали LTE мрежата си(на какво ниво са с услугите за тази технология не съм търсил). Повечето от тях са пуснали мрежите си в средата на тази година или по-късно. Има 2-3, които са ги пуснали в края на 2010г. Има доста, които са отбелязани на картата като такива, които тестват в момента или планират пускане в началото или средата на 2012 година. Би било нормално да очакваме LTE support в iPhone 5. :)

Между другото на тази карта, България и по-конректно М-тел не са отбелязани като тестващи LTE мрежа или като имащи намерение да я стартират в началото на 2012г. Може би точно, защото до сега не са го обявили ги няма... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е какъв иноватор са тогава ако чакат нещо да стане масово, за да го предлагат и те? 4G мрежи вече се тестват навсякъде и ако догодина М-тел пуснат масово 4G мрежата и примерно аз искам да я ползвам ще отида и ще си взема апарат на друга компания с 4G нали? Няма да седя и да чакам кога на Apple ще им скимне да пуснат такова устройство. Така ще е и в другите страни. Просто е много относително кога ще се появи iPhone 5 и дали ще поддържа 4G.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не може да бъдеш иноватор във всичко, а и Стив Джобс го е казал при завръщането си в Apple - "Не е нужно ние да измисляме всичко отново, просто трябва да го правим, така че да работи по-добре от всички останали". Както казах и в предното си мнение само 2-3 държави имат работещи LTE мрежи, а на какво ниво са им услугите с този стандарт не е ясно. Доколкото знам Apple никога не са били тестова компания - те винаги пускат на пазара завършени продукти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те пускат завършени продукти, но тва няма нищо общо с 4G модула като част от един завършен продукт. LTE стандартът не е нещо ново, напротив от няколко години всички производители и оператори имат пълна яснота около него. В България даже от няколко години Max Telecom предлагат интернет през 4G мрежа в големите градове. До една година навсякъде по света ще има работеща 4G мрежа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами чудесно. Тогава и Apple, най-вероятно ще решат да го интегрират в iPhone5 ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То е нормално, първо се появява технологията после и устройствата които я поддържат. Между другото вчера от мтел ми предлагаха 4S на лизинг. Не знам дали е новина, но май преди нямаше.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То е нормално, първо се появява технологията после и устройствата които я поддържат. Между другото вчера от мтел ми предлагаха 4S на лизинг. Не знам дали е новина, но май преди нямаше.

OFF: В момента само iPhone 4S 64GB се предлага и на лизинг. Според тарифния план е м/у 1119 лв. и 1439 лв. кеш., а лизинга е от 46,90 лв./ месец. до 59.90 с абонаментен план M-Tel SURF & TALK S, M, L или XL.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 години по-късно...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...