Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple обвинен в Китай заради Siri


BulgarianSS

Recommended Posts

Китайската софтуерна компания Zhizhen Network Technology обвини американския концерн Apple в нарушаване на патенти. Асистентът на Apple за гласова навигация Siri е нарушил запазени още през февруари 2006 г. права на китайците.

Патентът се отнася до „вид система за мигновени съобщения", каквато Zhizhen вече е предложила с услугата си Bot Xiaoi. Този езиков асистент се интегрира в приложения за разговори като Yahoo Messenger и Windows Live Messenger. Bot Xiaoi е предварително инсталиран на някои устройства, като например на предстоящите смарт телевизори на Lenovo.

Приликата със Siri на Apple е минимална, а заявката за патента е подадена години преди пускането на пазара на първия iPhone. Гласовият контрол Siri не е собствена разработка на Apple, а се базира на приложение на едноименната компания, която Apple придоби през април 2010 г. През октомври 2011 г. Apple представи Siri като „личен асистент" и изключителна характеристика на iOS 5.

Zhizhen изглежда се уповава в съдебния си иск на описание на Siri от сайта на Apple, което междувременно е било отстранено от концерна. През май 2012 г. Zhizhen се е обърнал към Apple с искане да се разреши патентния спор по взаимно съгласие. След като Apple игнорира писмото, китайците пускат жалба до съда на 21-и юни. На 26-и юни съдът в Шанхай се е съгласил да има изслушване.

В момента тече досъдебно производство, пише специализираната в китайския технологичен бранш консултантска фирма Marbridge Consulting в своята информационна услуга Marbridge Daily. До сега Zhizhen не е поискала финансова компенсация. Представител на разработчика на софтуер твърди обаче, че в случай на съдебно решение за нарушаване на патентни права компанията вероятно ще поиска повече от 60 млн. долара.

Едва преди няколко дни Apple се съгласи да плати същата сума на китайския производител на монитори Proview, за да спечели правото над името iPad. Първоначално китайците обаче настояваха за сумата от 10 млрд. юана (1,2 млрд. евро).

Apple е заплашен и от нов процес в Китай заради името Snow Leopard.

investor.bg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

В Китай май им хареса да съдят Apple :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма как...ще има още много дела от китайски компании към Apple. Оказа се, че китайците харесват повече ужасно скъпия за тях оригинал, отколкото собствените си копия. Най-големите винаги биват атакувани най-много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...