Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple - най-скъпата компания, търгувана някога на борсата


BulgarianSS

Recommended Posts

0000139073-article.jpg

Акциите на технологичния гигант стигнаха нов рекорд днес, исторически връх покори и Google

Акциите на Apple поставиха нов рекорд и направиха компанията най-скъпото търгувано някога на борсата дружество в историята. Рекорд днес постави и пазарната капитализация на Google. Нови дъна пък записаха Facebook и Groupon.

Пазарната капитализация на Apple се изстреля с 2,5% днес, за да доближи колосалните 625 млрд. долара. Акциите на технологичния лидер достигнаха до 664,75 долара за брой. Представянето на компанията през настоящото тримесечие е в унисон с прогнозите на анализаторите, че то може да бъде най-доброто в историята на Apple.

Предишният рекорд за най-скъпа компания се държеше от Microsoft и е от 30 декември 1999 година - 618,9 млрд. долара, пише CNBC.

В средата на септември се очаква да бъдат представени два дългоочаквани продукта – новия iPhone 5 и таблет iPad с по-малък от досегашния размер. Междувременно развитието на проекта Apple TV продължава, което също вещае добри резултати.

Преди едва около година Apple изпревари като най-скъпата публична компания в света американския петролен гигант ExxonMobil. Днес капитализацията на технологичната компания е с над 50% по-голяма от тази на петролната. Към момента едва девет дружества от S&P 500 струват по над 200 млрд. долара.

Акциите на Google също се движат на неразчертана територия, след като днес бе покорен връх от 678,87 долара за акция. Това дава на компанията капитализация от над 225 млрд. долара.За последния месец акциите на Google и Apple са скочили с по над 10%.

На обратния полюс и днес бяха Facebook и Groupon.

Акциите на социалната мрежа потънаха до 18,75 долара за брой, но след това намериха подкрепа и вече се движат с 3,1% ръст за деня до 19,65 долара за брой. През последната седмица Facebook бе подложен на силен натиск, след като служители на компанията получиха право да продават акциите си. Това срути пазарната капитализация рязко и тя се сви до под половината от нивото си от IPO-то на компанията.

Денят не е добър и за Groupon, където в началото на сесията също имаше разпродажби. Акциите на мрежата за групово пазаруване удариха дъно от 4,50 долара за брой, след като стана ясно, че някои от създателите на проекта търсят начини да се освободят от акциите си.

В средата на деня пазарната капитализация на Groupon все пак се движи с ръст от 1 на сто спрямо петък до 4,83 долара за акция.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...