Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Ще има ли победител от битката между Android OS и iOS


TomTailor

Recommended Posts

3d95f0d439d626a75fb3a086bdb69f67.jpg

В медиите постоянно се правят анализи и сравнения за това кои устройства са по-добри – дали iPhone-ите или тези с Android OS. Според някои смартфонът на Apple е най-добрият, според други – това са телефоните с мобилната платформа на Google.

Ако се замислим, ще видим, че и едните и другите имат своите индивидуални предпочитания и съответните основания за своя избор. Потребителите и на двете платформи пишат по форумите колко са щастливи със своите смартфони и колко се е променил животът им откакто са инвестирали в смартфон с точно тази платформа, а там където има спорове се наблюдават смешни и детински доводи в подкрепа на твърденията.

Истината е, че и с двете платформи може да постигнат нещата, от които се нуждаете, като всяка една от двете платформи предлага различни удобства и начини, а в допълнение, разликата в качеството на хардуера и софтуера е значително намаляла.

От Mashable са на мнение, че от една страна Android OS устройствата от най-висок клас вече не отстъпват по нищо на хардуера и софтуера на Apple, а от друга страна Apple вече са отстъпили от позицията си на създатели на новаторства в областта на мобилните компютри.

Въпреки това, ‘борбата’ за лидерство, което се налага от мненията на потребителите във форумите е взела заплашителни размери, и на разумните хора започва да им идва до гуша от язвителността и ненужната омраза, която се тиражира в публичното пространство. Дали това ще продължи и кой ще се наеме с нелеката задача да обяви победителят?

Един показател, който говори сам по себе си за абсурдността на положението е фактът, че към момента, напрежението между поддръжниците на двете платформи ескалира по-бързо, отколкото например, недоволството на потребителите на iPhone относно дефектите на новото Apple Maps приложение.

Никой не се замисля, че допреди няколко години повечето хора използваха телефоните си за гласови повиквания, текстови съобщения, и от време на време за сърфиране в интернет, като само една много малка част изпращаха и получавах електронна поща.

Днес, стотици милиони потребители на смартфони използват своите ‘умни’ джаджи, за да получат достъп до съдържание и информация в интернет, да посещават социалните мрежи, да играят игри, да слушат музика, и за да пазаруват от онлайн магазини.

За сравнение, 99,5% от собствениците на смартфони през тази година са използвали устройствата си за да получат достъп до информация в интернет, докато за 2011 година този процент е бил едва 68,1.

Освен това, 62,1 % от потребителите ежедневно проверяват своята електронна поща от смартфона си, докато през 2011 година това са правили едва 47,6 % от потребителите. Достъп от смартфона си до социалните мрежи са имали 51,4 % за 2012 година спрямо 36,6 % за миналата година, а 15 % от потребителите са използвали смартфона си, за да пазаруват онлайн през 2012 година, докато през 2011 година този процент е бил 13%.

Всичко това показва недвусмислено, че няма как този ръст в процентите да се дължи единствено на Android OS или единствено на iOS. Нещо повече, очевидно и двете платформи имат своя принос за тези цифри. По тази причина е неправилно и неуместно да се търси ‘лидер’, а трябва да се остави всеки да направи своя избор.

Без значение какво е вашето предпочитание – устройство с Android OS или с iOS – всеки потребител трябва да се научи да приема онези, които имат различно мислене. В крайна сметка, ползвателите на потребителска електроника не са фенове на футболни отбори, които да спорят за първото място на любимия си клуб извън спортните терени, а хора с различни нужди и финансови възможности.

Източник: digital.bg

Редактирано от arm11
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ехе,Неоле,знаех си че ще си първият писал :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...