Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Sony и Philips съдят Apple за патенти по сигурността


BulgarianSS

Recommended Posts

В иска на Intertrust са обхванати на практика всички ключови продукти на калифорнийската компания

Гигантите в областта на потребителската електроника Sony и Philips обвиниха Apple в нарушаване на общо 15 патента, свързани със сигурността на информацията, и подадоха общ съдебен иск срещу калифорнийската корпорация.

Искът е оформен от името на Intertrust Technologies, в която според Wall Street Journal Sony и Philips държат по 49,5%.

В иска практически са обхванати всички ключови продукти на Apple, включително iPhone, iPad, MacBook, Apple TV, App Store. Intertrust твърди, че с Apple са били водени дълги преговори, но в крайна сметка се оказало, че спорните въпроси не могат да бъдат разрешени без помощта на съда.

„Преговаряхме дълго време с тях, но не стигнахме до спораузмение“, заяви главният изпълнителен директор на компанията – ищец Талал Шамоон. Претенциите на компанията са свързани с патенти, касаещи онлайн сигурността и защитата на цифровото съдържание. „Apple наистина прави много чудесни устройства, в които се използват нашите технологии", отбелязва представител на Intertrust Technologies.

Според прессъобщение на Intertrust компанията иска и забрана за продажби и внос на нарушаващите патентите устройства. Със съдебния иск се иска урегулиране на въпроси, свързани с лицензи, правата върху които са притежавани от Sony и Philips.

От Apple ще бъде търсено обезщетение, чийто размер засега не се съобщава. Освен това ищците настояват и за заплащане на лицензионни отчисления.

„В случая става дума за наистина високо обезщетение“, казва Марк МакКена, професор по право в University of Notre Dame, Индианаполис.

Според WSJ основаната през 1990 г. Intertrust притежава около 250 запазени права. Компанията вече има успешен опит във воденето на съдебни дела срещу големи корпорации. Преди девет години тя успя да извоюва изплащането на 440 млн. долара от страна на Microsoft при урегулиране на патентни спорове чрез съда. И в сегашния си иск Intertrust се позовава на иска срещу Microsoft, за да подчертае, че Apple е знаела, че използваните от нея технологии са обект на запазени права.

investor.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...