Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Качване на музика на iPhone/Pod/Pad от повече от 1 компютър


Tarashev

Recommended Posts

Преди време бях открил метода в мрежата, и после го забравих. Съвсем наскоро ме попита мой приятел - дали е възможно - та се наложи да си припомня. Осъзнах, че не съм го срещал описано тук и го споделям.

Идеята е, че от Епъл не желаят потребителите да си качват песнички от тук и от там. Ограничението да използваш само една библиотека е наложено в iTunes. Да, но има начин това да се заобиколи. Малко е грубоват, но доста ефективен.

  1. Закачате си телефона/под-а/пад-а с кабел към Mac/PC с инсталиран iTunes. Предполага се, че това не е компа, с който се синхронизирали устройството.
  2. Маркирате закаченото устройство в тунса и отивате на "Summary".
  3. Маркирате квадратчето "Manually manage music and videos".
  4. Сега, натискате "Аpply". Уведомяват ви, че устройството ви е синхронизирано с друга библиотека - друг компютър и вашата музика ще бъде изтрита. Игнорирате заплахата и подвърждавате с ОК. В някоя от версиите, (но не знам кой iTunes го прави) такова съобщение не излиза и трябва да продължите със следващата стъпка.)
  5. Сега е ред да натиснете най-долу в дясно "Sync" - и започва синхронизацията с другата библиотека.
  6. Сега най-важното е БЪРЗО да разкачите устройството (както казах - грубоват метод) от кабела в секундата, в която почне синхронизацията. Ако се забавите - музиката ви ще бъде изтрита.
  7. Ако сте направили всичко както трябва, след като закачите устройството към същият компютър наново, отметката "Manually manage music and videos" ще е активна и ще можете, чрез влачене например да си качвате песнички…. Това става, като отидете на нивото където е "Summary" - маркирате таба "On this device". Всичката мусика, която имате е видна и ВЕЧЕ МОЖЕТЕ да пействате или завлачвате други музикални парчета.

Ако сте подранили с разкачането - при следващото закачане на устройството, отметката няма да е активна и ще се наложи да повторите упражнението на откачането. Необходимо е малко по-бавно да разкачито устройството при старта на синхронизацията.

Надявам се съм бил полезен. :guitarred:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Писано е доста. Точки 3,4,5 и 6 в този ред са пълна простотия, рискуваш доста, включително "iTunes cannot read the content…" и всички последствия от това. Напълно достатъчно е да дадеш отметката "manually…" на собствения комп - тя остава в телефона. Другото което си пропуснал е, че трябва да забраниш на "другия" тюнс автоматичната синхронизация, за да не стане мазало. Всичките тия гимнастики, са безсмислени на фона на iTools и gremlin от сидиа...

Идеята е, че от Епъл не желаят потребителите да си качват песнички от тук и от там.

С риск да се засегнеш, ама "дрън-дрън". Функцията е описана в ръководството за употреба на тюнса. Има я от едно време още и при iPod плейърите беше известна като Disk mode ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма обидени - споделям какво може да сработи. За iTools си абсолютно прав, но не е за всеки. Ако трябва да го обясняваш …. А за автоматичния синк е много важно и добре си се сетил, че за мене беше ясно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...