Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви


masterofpuppets

Recommended Posts

  • Отговори 98
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • dessyteneva

    26

  • zlia

    12

  • MidwinterSun

    11

  • masterofpuppets

    5

Супер, мерси много, това не го знаех, търсих в самото приложение и се учудих, че няма!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирах го иии... това е трагедия.

В началото заби. Форс куит, рестарт, същото. Оставих го да кротува и след минута (as in 60 секунди, не някакъв кратък период от време) картата зареди.

Не зарежда картите като хората в 95% от времето.

Дава ми информация за спирка, а в информацията липсват данни за линия на превозно средство, което спира на тази спирка със сигурност.

Търся спирка по код, знам я наизуст, защото я ползвам всеки ден - изобщо не я открива.

Всичко това, разбира се, накуп отгоре на дизайнерските недомислици.

За момента няма да го изтривам единствено защото тая надежда за скорошен ъпдейт.

Тя, надеждата, нали...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Да, сега не забива толкова и е малко по-добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както ви казах преди - изпратих запитване до зам. кмета по транспорта, на което ми бе отговорено след повече от месец от Симеон Арнаудов(изп. директор на ЦГМ). Ако имате интерес мога да постна писмото, но в общи линии отговорът гласи - данните са авторски на ЦГМ и са само за лично ползване и не могат да е предоставят на трети лица под каквато и да е форма, което не отговаря на въпроса ми относно свободния достъп и конкуренцията. Месец след това се появи и тяхното приложение. На пръв поглед има бъгове, но върши работа. Според мен има разминаване в разписанията между приложението и сайта на ЦГМ( не отчита това дали е делник или празник), но това да му е кусура. Маршрута не работи или поне визуализацията му също. Спирките и таблата са си ок, което на мен ми е най-полезно. Малко така прехвалената интеграция между железопътен и градски(авто, тролей...) не я виждам, ама може аз да не съм разбрал целите на проекта им. Все пак да погледнем позитивно - ТЕ успяха да направят нещо , пък било то и с бъгове в началото.

Редактирано от zlia
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Какво значи авторски, като са публично достояние на сайта...въпросът е риторичен, ясно е, че е трябвало да се усвоят едни европейски парички и външни конкуренти не са желани! Остава да се надяваме, че ще работят по собственото си приложение и ще го направят 100% използваемо, защото сега е само ей така, поради липсата на алтернативи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност ето я и комуникацията :

Питането :

Уважаеми г-н Христов

Бих искал да ви запозная с разработването на софтуер за разписанията на градския транспорт в София. Приложението се казва EZtrans и е за платформата iOS(iPhone,iPad). Разработчика го е направил напълно безплатно и го беше пуснал за разпространение пак безплатно. След известен период Центъра за градска мобилност(общинска фирма) започна да блокира достъпа на приложението до базите данни с разписанията на градския транспорт. Последва кратко надлъгване от двете страни и накрая разработчика свали приложението от разпространение, защото без данните(виртуалните табла) то стана безполезно. Бих желал да ми отговорите защо една общинска фирма блокира достъпа до информацията си, която така или иначе е публична? Такъв тип софтуер би бил улеснение и допълнителен стимул за ползване на градския транспорт - нещо към което се стреми и Столична община. До колкото разбрах разработчика се е опитал да се договори с ЦГМ като е предложил дори безплатна разработка на приложение за тях, но те категорично са му отказали. Надявам се проблема да се разреши в полза на гражданите, а не това да стане една нереализирана полезна гражданска инициатива.

Бих желал да знам дали поощрявате такива самоинициативи и ако е така какво бихте направили за разрешаване на този случай?

С уважение,

.......

07.01.2015 г. гр. София

Отговорът:

Отговор.jpg?size=1024

Редактирано от Alxx®
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мда, стандартните локуми -"без съгласието на ЦГМ" ми нали точно съгласието им искаше колегата...хубаво е, че поне са ти отговорили, ясно беше, че няма да се навият да сътрудничат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Не съществува такова нещо като "информацията е обект на авторско право". Информацията не е обект на авторското право, но с това писмо, за съжаление, се цели заблуждение и излизане от ситуацията.

Що се отнася до това, новото приложение, откровено не разбирам как на някого работи нещо, каквото и да е. При мен постоянно забива. Ако имам късмет, извършва 2-3 действия преди тотално да откаже да работи. Да не говорим, че като за забиващо и неработещо приложение гълта трафик като за световно - като го погледнах каква ламя е и ми се изправи косата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изчаквам като го отворя, да локализира и тогава пипам менюто, иначе забива тотално. Другото улеснение, което съм си направила е вкарването на спирките, които ползвам в любими, така избягвам да ровя и респективно забиванията. За съжаление наистина е зле, но няма алтернатива. Трафик не съм засичала, ползвам го рядко, но сигурно не е оптимизирано. Няма решение, няма какво да се чака, преди разработчикът реагираше мигновено на оплаквания, сега можем да се ожалим на арменския поп...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте всички :)

С огромен интерес следя коментарите в тази тема и много съжалявам, че така се развиват нещата.

Въпреки че вече не съм в БГ и не ползвам транспорт, реших да си поиграя малко с новото приложение. Според мен има доста потенциал да стане страхотно, но за съжаление за момента е много далеч от конкуренцията. От любопитство реших да пиша отново на Градски Транспорт с предложение от агенцията, в която работя да им помогнем да подобрят приложението си, за да е по-удобно на потребителите, но за съжаление още не съм получил отговор, а и не очаквам да получа. Предполагам , че вече имат някакъв договор с фирма, която работи по него.

Благодаря на всички за подкрепата и съдействието и да се надяваме, че скоро ще имаме един красив и работещ ап :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Радвам се, че се включи, споменавам те само с добро и много носталгия по твоето приложение :-) Ясно е, че ако го пипне човек, който има желание да постигне нещо, ще стане, лошото е, че парите вече са заминали по предназначение, а това жалко подобие на приложение имаше само един ъпдейт, от който май реална полза не се видя. Не вярвам да ти отговорят, те не го правеха подобаващо и преди, сега не им пука, но все пак би било интересно какво ще кажат, ако може да споделиш евентуално. Иначе ти желая само успехи в новото начинание, където и да си!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го изчаквам като го отворя, да локализира и тогава пипам менюто, иначе забива тотално. Другото улеснение, което съм си направила е вкарването на спирките, които ползвам в любими, така избягвам да ровя и респективно забиванията.

Любимите веднага ги добавих - то това е основна функция на този тип приложения, да не се налага да ровиш всеки път. Един рефреш да пусна обаче и е дотук.

Локализацията обаче ми е изключена. Да трябва да локализира всеки път, смучейки трафик и батерия? Не, мерси.

Всъщност, те изкараха втори ъпдейт. Удивително е, че вече три поредни версии на един и същ софтуер просто не работят. Но не мога да им отрека, че явно работят по него, пък макар и некадърно.

Липсват ми виртуалните табла на eztrans. Останалите му функции още си ги ползвам, защото софиятрафик дори няма възможност за търсене за конкретно превозно средство. Явно са счели за ненужно да добавят и тази дребна функционалност, току виж се преработили...

Чудя се, дали сега, след като си начесоха крастата за свое си приложение, ще се кротнат и ще спрат умишлено да пречат на разработката на други такива приложения от трети страни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Аз нямам особени проблеми с приложението. Има малко чакане в началото, но след това си работи. Мисля разписанията не са коректните, но това е бел кахър както се вика.

Малко извън темата:

Аз освен градски транспорт шофирам в София и напоследък както сте забелязали има доста големи дупки , кратери или незнам как да ги нарека. Та ми дойде идея дали неможе да се направи едно елементарно приложение с което ние да снимаме дупките и да ги публикуваме с координатите им. Така малко ще се размърдат от общината, все пак е предизборен период. Името на приложението си дойде естествено от името на нашата кметица - ФънДупка :-) . Аз за съжаление не разбирам от програмиране иначе бих го направил. Снимките могат да се качват в GoogleDrive или DropBox . Би било чудесен отговор на тяхното отношение към инициативата на гражданите :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Доста извън темата ти е идеята, но има подобно нещо от години. Точно на същия принцип - снимаш и даваш координати на дупки. Мисля че от сайта ги изпращаха на общината - http://dupka.eu/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех за този сайт, но като гледам последния сигнал е от 09.2013, а както казах такива кратери се отвориха напоследък и то на улици с градски транспорт (с нови тролейбуси или автобуси за милиони). Стори ми се закачлива идеята и ако подходим сериозно тези хора могат да се вземат в ръце.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Току що установих, че SofiaTraffic заема 328 МВ в телефона ми. Според апстора приложението е с размер под 6.

Ей така, просто от чисто любопитство, породено от добронамерената ми липса на квалифицирани познания: КАК става тоя номер? О.о

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ха интересно, ще го сваля само за да проверя какво точно запазва. Предполагам кешира информация..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дам, сега го разцъках за 2 мин и ми навъртя 120 мб... Блокира няколко пъти, което предполагам че става защото зарежда информация, реших да го оставя и след това размера му стана от 10 на 100 мб. Явно кешират маршрутите и спорките или нещо такова. За съжаление от ios 8.3 вече няма достъп до файловете на приложенията и не мога да видя точно какво е свалило.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен е само 73,9 мв, но аз почти не го ползвам и имам запаметени само две спирки, явно за това не е кеширало повече

bc7425a59dbaca3c8b36ab4cf74879cc.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бая кеширане и зареждане ще да е това. Аз имах 4 запаметени спирки и през целия му живот върху телефона ми съм правила не повече от 20 (за съжаление, безплодни) опита да го използвам. Сега, вярно, че всяка една от трите публикувани от разработчика версии беше старателно проверена, да не би, аха-аха, да вземе да заработи, ама чак пък толкова...

Изтрих го. Погледнах надолу, в дъното на списъка си, да видя eztrans колко ми заема. Видях и го изтрих.

Не съм вярвала, че е възможно мобилно приложение да ми липсва толкова много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Така е и на мен ми липсва Eztrans, но не му дадоха шанс, за сметка на това пък новото е безумно тромаво и нескопосано и никой не се интересува от лошите отзиви, просто на никой от поддръжката не му пука какво мислят потребителите за приложението и дали въобще е използваемо. Колкото и да ни е мъчно, по-добро явно няма да има. Аз все още го държа, защото от време на време ми се налага да го ползвам и все пак ми е по-неудобно да влизам в сайта им и да въвеждам сто неща, отколкото да изчакам тромавата пародия да се намести и да проработи, но потрябва ли ми място - това ще е първото, което ще махна. Предлагам на всички разочаровани от новото приложение да оставят негативен коментар с ниска оценка в стор-а, дано пък им просветне, че все пак трябва да е годно за употреба, преди да ни го предложат!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Честно да ви ви кажа не ви разбирам. Аз съм с айфон4 16 гб и приложението ми върши работа(заема ми 40 МБ). Да бъгаво е, но му свикнах. Дори със спряно 3Г пак не зарежда толкова бавно. Мисля че оплаквания за заеманото място и това колко мобилен нет харчи, звучат като каприз. Та сега всеки има неограничен нет на месец и 16,32...128гб на телефона си . Това не е проблема. Проблема за мен е отношението на институцията Софийска община към нас гражданите и страхът им от конкуренцията. Приложението може и да го оправят разработчиците , но отношението трудно ще си променят чугунените глави ако не ги натискаме.

С добро !

Мартин

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...