Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви


masterofpuppets

Recommended Posts

Идеята ми за негативен вот далеч не е свързана със заеманото място или използвания нет, просто приложението е тромаво, забива и няма функционалността на предшественика си, а най-дразнещото е, че никой не се старае да го направи по-добро, три ъпдейта и нулев резултат. Да, използваемо е, но е игра на нерви и компромис, защо трябва да е така, нали е за нас, потребителите? Нека поискаме качеството, с което са всеизвестни програмите за iOS, а не да ни принуждават да правим компромиси, само защото програмата е монопол...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 98
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • dessyteneva

    26

  • zlia

    12

  • MidwinterSun

    11

  • masterofpuppets

    5

Аз нямам нищо против негативния вот в апстора. Просто казвам че приложението не е чак толкова лошо, колкото го изкарвате. Просто толкова могат разработчиците, които са наети от общината. А относно приложения за iOS и тяхното качество - има доста по- популярни приложения, които работят отвратително и зад които седят огромни екипи от разработчици( TapaTalk например, както и доста игри). И отново малко офтопик с риск да бъда нахокан http://youtu.be/5_uWDcM-pxk :-)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная, все още тая някаква надежда. Може би бавят следващия ъпдейт, защото действително този път работят усилено да оправят нещата, които не са наред. В коментарите някои хора бяха споделили, че има подобрение, че е започнало да работи... може пък и да има светлина в края на тунела.

Сега, по отношение на останалото...

Да, трафикът, който гълта, и мястото, което заема, биха могли да се окачествят като капризи. Всъщност, не като капризи, но по-скоро като малозначителни проблеми. Това е, обаче, ако приложението работеше - тогава щях да го отбележа в коментарите, да смъкна може би една звезда за това с идеята, че предоставям конструктивна критика, но отделно от това щастливо и доволно да си ползвам програмата. При мен, обаче, не работи, а не съм единствена. Когато основната функционалност на приложението не работи, всичко останало просто се трупа отгоре върху купчинката и допринася за проблема.

Освен това, дори и в хипотезата, в която всичко останало с приложението беше наред, тези неща пак щяха да представляват проблем - малък, но проблем. Да, има планове с неограничен трафик, но не всички са такива. А дори и с неограничения трафик, айфоните се справят пословично зле с комбинацията от 3G и издържливост на батерията. Колкото повече трафик дърпа, толкова повече батерия хаби, а на този свят няма такова нещо като "достатъчно батерия". Това не е игра с тежка графика, че да е оправдан енергийният харч.

И да, има телефони със 128 гиги памет. Но дори 6-цата има версия с 16. От тези 16, на разположение са ти 9. Всяка снимка е няколко мегабайта. Всяка песен е няколко мегабайта. Да не говорим какво се случва с видеото. Пък, сега, човек не си качва 5 приложения на кръст, всичко на всичко, ползва двуцифрено число такива. И паметта е ресурс.

Всичко се свежда до това, че SofiaTraffic е разработено като приложение, което да се ползва от всички и в движение - когато висиш и си чакаш автобуса на спирката. Идеята му е да доставя базова услуга. Затова и трябва да е ориентирано така, че да е използваемо от максимален брой потребители - иначе какъв е смисълът? Така че, дори на идейно равнище, разхищение на ресурси като трафик, батерия и памет е несъвместимо с целта на съществуването на самото приложение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто казвам че приложението не е чак толкова лошо, колкото го изкарвате. Просто толкова могат разработчиците, които са наети от общината.

Разликата е, че Изитранс работеше и можеше всички да се възползват. Ама нали едни там наши 'ора, трябваше да усвоят едни европари и...те така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, да не цитираш последен пост?!

Пак казвам за мен приложението си работи, може да е по-различно, може да не са го направили като хората, но за сега на 100% когато ми е потрябвало е работило(виртуалните табла). Да може да изисква повечко ресурс и да забива в началото( на моя апарат е допустимо), и да не е от най- интуитивните, но определено върши работа колкото Изитранс поне на мен. Единствено мисля имат грешка в разписанията, но не съм сигурен. Другото е маршрутите, не съм сигурен че работят, но и Изитранс ги нямаше. Аз също харесвах Изитранс, но то няма как да се използва. Нека бъдем малко по-градивни. Ако искате можем да се организираме и да разберем кой е разработчика, би трябвало да не ни откажат, дори да кажат и сумата която е струвал проекта. Има си правила, закони и трябва постоянно да ги притискаме да ги спазват нашите "служители" от администрациите. Другото е просто чесане не езици :-) и постоянна нотификация на мейла за ново съобщение във темата ;-)

Лека

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разработчикът е RAIL4SEE и какво от това, дори и да ти кажат колко пари са цакнати за тази пародия, какво от това? Казваш за твоя апарат е допустимо, през тапаталк съм и не виждам какъв е той, но за моя примерно, не мисля че е допустимо да забива и да чакам по две минути да благоволи да шавне, не мерси, не мога да се задоволя с полвинчати работи! Не съм против приложението, нека си го правят, с тия темпове догодина може и да тръгне евентуално, но нека позволят на доброволците, което без стотинка в замяна отделяха от времето си, за да направят нещо, нещо работещо, красиво и удобно! Виж коментарите в стора, едва ли има повече от два - три положителни, защо трябва да се примиряваме, да чакаме, едва ли не да се молим за ъпдейт...както и да е, далеч съм от мисълта да налагам мнението си, всеки има глава на раменете и може да я използва по предназначение.

P.S. Цитирането на предходно мнение се счита за спам!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

До колкото си използвам, това което ми е на раменете RAIL4SEE е някакъв международен проект, но може и аз да не съм разбрал. Това го казвам с чувство за хумор :-).

15-20 сек ми зарежда приложението на телефон на 5 години почти, 80 приложения на него. Да за мен това е ОК. Тапата си има друга тема, но и там не се изказват ласкаво за него. Щом никой не е против приложението, ами просто пробвайте по бюрократичния път да се сдобиете с начин до информацията на ЦГМ. Аз ги питах, те ме хлъзнаха с отговора, но някой тук каза, че няма как да имат авторски права върху информацията. Ами айде сега като една общност да се пробваме да ни дадат достъп и който иска да прави приложение, ама ....

Коментарите в стора са 2-3, явно в мен е причината, ползвам US стора. Сега видях и в БГ стора да там са доста, явно не ги четат. Но ако трябва да сме честни малко са градивните, другото е просто хейт.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз го казах. И да, информацията не е обект на авторско право. Затова разните там сайтове за новини използват интернет като източник - харесат си някоя новина, преразкажат я (чисто юридически е напълно допустимо) и си я публикуват.

Та в тази връзка, ние няма какво да искаме да ни дават достъп, защото достъп има - всички до момента разработени приложения извличат данни директно от сайта на ЦГМ. Проблемът, както се разбра от тази тема, са целенасочените промени в сайта им, които те правят с идеята да възпрепятстват работата на тези приложения. Все едно някой постоянно да ти подлага крак в опит да те спъне - рано или късно теглиш една майна и се махаш от пистата.

Честно казано, не знам как бихме могли да предоставим градивна критика - поне повечето хора, които грам не разбират от разработка на приложения за iOS. Моята градивна критика се изчерпва до там да кажа какво точно не работи, но за съжаление, в конкретния случай няма нищо, което да работи, та и тая уж градивна критика става доста обща и безполезна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не че защитавам някого ама това за информацията няма авторско право са глупости. Ако те си я произвеждат (?) тази информация могат и са в правото си да си я пуснат на който си поискат и под каквато и да в форма. Вие да не би да можете да си вземете информацията от услугите на Гугъл както си искате, ще си ги земите ако решат да ги пуснат, ако решат ще ви разнат както си искат и никой не може да им каже нищо :smile:

Това е като да искаш да прихванеш някоя ефирна телевизия (щото е публична) и да си направиш фирма-кабеларка която да я препредава на трети лица потребители :smile:

В София пак е ок, тук в Пловдив от 5 години се говори за ел. табла ел.таксуване и приложение за транспорта и все още нищо уж тази година ама едва ли....

Редактирано от profusion
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай колега,обаче тотално не съм съгласен с теб.Това е обществена информация и трябва да е достъпна на обществото под каквато и да е форма и дори да се съдейства за това.Те си я произвеждат,обаче кой им плаща.Докато се издържат от данъци всичко в дружеството трябва да е прозрачно.Това че в България не е така и тотално ни промиха мозъците и ни накараха да забравим какво всъщност е демокрация е съвсем друг въпрос.

Редактирано от Wayward
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам идея, която може би е позволена:

Достъпа до сайта им нали е обществен, следователно защо да не се направи приложение в което си вкарваш опцийте ( спирка, желан автобус и т.н. ) и при търсене на информация да те препраща към сайта на градския транспорт с правилните опции. Това не е ли легално?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не че защитавам някого ама това за информацията няма авторско право са глупости. Ако те си я произвеждат (?) тази информация могат и са в правото си да си я пуснат на който си поискат и под каквато и да в форма. Вие да не би да можете да си вземете информацията от услугите на Гугъл както си искате, ще си ги земите ако решат да ги пуснат, ако решат ще ви разнат както си искат и никой не може да им каже нищо :smile:

Това е като да искаш да прихванеш някоя ефирна телевизия (щото е публична) и да си направиш фирма-кабеларка която да я препредава на трети лица потребители :smile:

Аз няма да използвам обръщението "колега", защото ако бяхме колеги, долното обяснение нямаше да е необходимо.

Така. Информацията не е обект на авторско право. Справка - Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП).

В чл. 3, ал. 1 и 2 от ЗАПСП са изрично и изчерпателно изброени тези обекти, които попадат под закрилата на закона и които са обекти на авторското право. Няма да цитирам тези текстове, че постът ще стане твърде дълъг.

В чл. 4 от ЗАПСП са изброени обектите, които не са обекти на авторско право и които попадат извън обхвата на закона. Желая да обърна специално внимание на чл. 4, т. 4 от ЗАПСП: 4. новини, факти, сведения и данни.

Разбира се, не може да се прихване ефирна телевизия и да се преизлъчва по някоя кабеларка, защото предаванията в тази ефирна телевизия са обекти на авторското право - те попадат в категорията на чл. 3, ал. 1, т. 4 от ЗАПСП: филми и други аудио-визуални произведения. Важното разграничение в случая е следното: не фактите, данните и информацията от телевизионните предавания е обект на авторското право, а формата, под която те се пресъздават. Авторското право защитава формата, а не съдържанието.

Сега, надявам се, най-после ще постигнем съгласие относно въпроса обект на авторското право ли е или не е информацията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази сутрин имаше ъпдейт, насочен точно към премахване на замръзванията. Смея да твърдя, че сега програмата се държи доста по-добре, пробвах да вляза в менюто веднага след отварянето, нещо, което преди беше невъзможно, но сега стана и не се наложи да чакам или да я рестартирам, за да достигна до въведените любими спирки. Може би все пак има надежда...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В такъв случай с най-високата скорост, на която съм способна, отивам да я сваля и да видя дали мога да я използвам.

<едит> 17:35: замръзна при опит за търсене на спирка не повече от 30 секунди след стартиране. В момента имам изключително приятен изглед към удебелената девятка на клавиатурата си.

<едит2> 17:37: отмръзна само за две минути. Докладвам напредък.

<едит3> не мога да превключа на български. Иска да рестартирам приложението. Когато вляза в мултитаскинг, на първо място всичко е обърнато като за хоризонтален дисплей. Като изляза от него, иконите също са хоризонтално обърнати за секунда преди да се възстановят. Затварям приложението, отварям го отново, няма кьорав български, пак иска рестарт...

На мен ми е все едно, но има хора, които си предпочитат българския, все пак...

Финална присъда: съгласна съм. Има надежда.

Редактирано от MidwinterSun
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, голям напредък, няма що...явно аз съм била късметлийка или просто не я ползвам усилено и не я натоварвам. Пиши отново в стора, явно се работи, трябват им отзиви...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Напредък почти нулев, въпреки ъпдейта. Натискаш върху спирката и просто нищо не се случва, оставаш си с чакането да се появи разписанието. Иначе поне замръзването го оправиха.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен се появява балончета с името на спирката и като цъкна на " i " ме прехвърля на разписанието. Пробвах и търсене на спирки, като колежката по-горе, не замръзва. Другото, което ми направи впечатление защото скоро го коментирахме е, че заема 27,6 мв, нищо не съм правила, освен ъпдейта, а беше над 70.

3589760bbffc4cba719b194e1105d192.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз си го инсталирах за да си поиграя с него и като изключим грозния интерфейс, нямам много забележки. На 6-ца няма забивания, но търсенето на маршрут не дава признаци да работи. Има няколко недомислици по интерфейса, но е поносимо :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, голям напредък, няма що...явно аз съм била късметлийка или просто не я ползвам усилено и не я натоварвам. Пиши отново в стора, явно се работи, трябват им отзиви...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Всъщност, при мен работи. След онова единствено двуминутно замръзване, повече не ми се е случвало да забие. Вече не заема толкова памет - подмотва се някъде около 30-те мегабайта, което е значително подобрение в сравнение с 300. Може би двете са свързани.

Сега, след като вече физически мога да го използвам, забелязах, че имат грешки... на някои спирки, на които спират както автобуси, така и тролеи, виртуалните табла показват само автобусните линии.

Трябва да добавят и поддръжка на графика на метрото, както и по-удобен начин да се достигне до разписанията на превозните средства. Сега трябва да влизаш през виртуално табло, да откриеш спирка, на която спира въпросното превозно средство, което те интересува, пък оттам да избереш маршрут и да го гледаш... Нула интуитивност, ако не го откриеш случайно, няма шанс да знаеш, че е там.

Тия дни ще им разпиша ново ревю. Искам първо да разцъкам заветното откриване на маршрути, защото там изглежда имат също проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 месеца по-късно...

Горещо ви препоръчвам да пробвате това приложение: http://moovitapp.com

Присъствието му в топ листата не е случайно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, преди малко ми излезе една реклама в facebook за "новото софийско пътно приложение" и реших да го изтегля. Още не съм го пробвал, но ми хвана доста окото и изглежда надеждно. Давам линк, ако има някой опит с него нека сподели. (Извинявам се, ако вече го знаете)

Moovit: Transport App by Moovit App Global LTD

https://appsto.re/bg/5TITD.i

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Супер е приложението, най-сетне нещо адекватно, дано само не последва съдбата на предишното!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...