Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

iOS 8


BulgarianSS

Въпрос

desktop_ios8_icon.png

На 02 Юни Apple представи новата версия на софтуера за мобилните ни устройства.

Тук ще се опитам да опиша по-голямата част от нововъведенията,като отварям една скоба,че може да пропусна нещо.

1. Photos и iCloud Photo Library :

library_gallery1.jpg

Изключително удобна функция - всички снимки,които направите ще бъдат качвани в iCloud в оригиналната резолюция и размер. Така ще имате постоянен достъп през интернет до тях от всяко едно устройство.

iCloud Photo Library ви помага да се възползвате максимално от наличното пространство на вашото IOS устройство, така че да имате повече време за заснемане на снимки и да ви отнема по-малко време за управлението на снимките и видеоклиповете,които сте направили. Той може автоматично да запази първоначалните снимки с висока резолюция и видеоклипове в iCloud и да оставите олекотени версии, които са перфектно оразмерена за всяко устройство. Вие получавате 5GB на iCloud за съхранение безплатно, и други планове за съхранение ще започват от 0.99 $ на месец.

iCloud Photo Library поддържа вашите снимки и видеоклипове, организирани по моменти, колекции и години във всички ваши устройства - и дори в интернет. Можете да маркирате любими, да създавате албуми, или плъзнете снимките в обичайният ред, независимо от къде ги разглеждате.

Можете да редактирате снимките,като най-хубавото е,че ако след време не ви харесва как се е получила можете да възстановите оригиналното състояние на снимката.

Новите функции:

1. Търсене в цялата библиотека.

find.png

Сега можете да търсите хилядите вашите снимки директно от вашия iPhone, IPAD, или iPod. Търсене po дата, местоположение, или по името на албума. Независимо дали сте на работа, във влака, в ресторант или на почивка, намирането на снимка никога не е било по-лесно.

2. Уловете момента. След това го редактирате в секунда.

Каквото и да е вашето ниво на умение, вие ще бъдете в състояние да създадете фото шедьоври точно в самото приложение. Не е нужно да чакате да седнете на вашият Mac,за да го направите.

  • Умните корекции.
    capture_composition.jpg
    Редакция на светлината и цвета,можете да изрязвате части от снимката,както и да я въртите както Ви е удобно. Можете да използвате дори и филтри на трети страни.
  • Time-lapse videos

timelapse.png

Общо казано-правят се снимки през определен период на време,които след това можете да възпроизвеждате.

3. Съобщения:

hero_image.png

  • Докоснете, за да говорите, след това да изпратите незабавно съобщението си.
    Натиснете и задръжте с палеца си да запишете вашето съобщение, а след това плъзнете, за да го изпратите.Повдигнете телефонът си до ухото,за да чуете съобщението си.
    За да чуете съобщение, просто задръжте iPhone до ухото си все едно е телефонно обаждане. Или просто натиснете бутона за възпроизвеждане.

  • Изпрати видео бързо и лесно.
    Вече позволява да споделяте това, което виждате.

  • Групови съобщения.
    Започнете групов разговор и да му дадете име като "Soccer Team" или "Road Trip". Лесно включвате който искате в груповият чат. Има възможност да активирате Do Not Disturb, и прочетете съобщенията, когато имате време.

  • Споделяне на вашето местоположение.
    "Къде си?" Отговори на този въпрос по-ясно от всякога с карта, която показва местоположението ви.

  • Докоснете, за да видите всеки прикачен файл от един разговор.
    Толкова е просто да разглеждате снимки и видеоклипове в рамките на един разговор. Ще видите всички снимки и видеоклипове.

  • Изпращане на множество снимки и видео клипове наведнъж.
    В Съобщения, докоснете иконата на камерата, за да видите най-новите снимки от вашата камера. Изберете тези, които искате да споделите, и докоснете Send. Толкова е лесно. Искате ли да изпратите по-стари снимки? Докоснете Photo Library и изберете снимките, които искате.

4. Дизайн - При IOS 7 вдигнахме много летвата за това как трябва да изглежда една операционна система.В iOS 8 новостите са също много. Ще забележите много нови възможности в функциите, които използвате всеки ден. И напълно нови функции, които ви позволяват да правите неща, които не знаехте, че искате да правите.

desktop_design_hero.jpg

  • Интерактивни уведомления ви позволяват да останете фокусирани върху приложението,което ползвате,но въпреки това да продължите да комуникирате с вашите приятели.

  1. Съобщения - Бърз отговор на съобщение, без да напускате приложението,което сте отворили.
  2. Календар - Приемете или отхвърлете покана.
  3. Поща - Погрижете се за имейла, без да напускате екрана на който сте.
  4. Напомняния - Отбележете задачата за свършене без да влизаш в приложението.
  5. Приложения на трети страни - Когато разработчиците актуализират своите приложения, вие ще бъдете в състояние да отговори на тези уведомления.

  • Пряк път до вашите фаворити и често използвани номера. - От всеки екран, натиснете бутона Home два пъти, за да видите мултитаскинг интерфейс. На върха, ще забележите нещо ново: лицата на хората, които наскоро сте говорили и ако плъзнете надясно - любимите си контакти. Просто докоснете за да се обадите,изпратите съобщение или да започнете разговор през FaceTime.
  • Нови функции за пестене на време пристигат в приложението за поща.

  1. Вземи това, което ти трябва точно в Mail. - Лесно прескачане между писмото,което пишете и вашата пощенска кутия, така че можете бързо да копирате съобщение,което да поставите във вашето.
  2. Плъзнете на дясно върху писмото и можете да отбележите писмото като непрочетено. - Ако сте чели имейл, но искам да го прочетете отново по-късно, просто плъзнете надясно и го отбележете към непрочетено.
  3. Плъзнете наляво за повече опции. - Това ви позволява да изберете между отбелязване на съобщение с флаг, да го преместите в папка, или да го изпратите в кошчето.

5. Клавиатура

desktop_quicktype_hero.png

  • Най-умната клавиатура до сега - IOS 8 носи най-големите промени спрямо клавиатурата, след първият iPhone. Сега можете да докоснете, за да изберете перфектното предложение за следващата си дума. И за първи път, клавиатури на трети страни ще бъдат на разположение.

  1. IOS 8 знае вашия стил изпращане на текстови съобщения. - Когато пишете вие ще имате възможност да избирате между 3 предложения за продължаване на изречението.
  2. Той знае как пишете имейли. - Когато пишете писмо автоматично ще Ви излизат подсказки как да продължите.
  3. Бързи отговори при писане на съобщение. - Ако някой ви зададе въпрос, IOS 8 разбира. И още преди да отговорите, той предлага възможности за избор като "Да" или "Не" .
  4. Предсказуемият текст е на разположение в 14 държави.

6. Family Sharing. - Няма нищо по-естествено от споделянето със семейството. Вече можете да споделяте всичко!.До шест души в семейството могат да споделят покупки от iTunes, iBooks и App Store, без споделяне на акаунта. Плати за семейни покупки с една и съща кредитна карта и одобрявай разходите чрез уникалната защита за деца. Лесно споделяне на снимки, семеен календар и други.

desktop_family_sharing_hero.jpg

  • След като сте настроили Family Sharing, членове на семейството могат да получат незабавен достъп до всичката музика, филми, телевизионни предавания, книги и приложения. Сваляте всичко,без да е необходимо да знаете паролата на акаунта.
  • Цялото семейство може да допринесе за семейния албум.Тя автоматично създава албум за семейните снимки, където можете да споделяте снимки, видео и коментари.
  • Сега е лесно да бъде едно от тези, организирани семейства.Един споделен семеен календар се равнява на едно щастливо, организирана семейство. Сега всеки в семейството може да добавяте събития към един календар. Можете дори да настроите семейни напомняния, които ще се появят на устройства на всички в най-точното време и място за да разбере.
  • Искате вашето семейство в една карта? Готово.С Family Sharing може автоматично да споделяте местоположението си с членове на семейството ви и ще ви покаже също къде са те. Сега е по-лесно от всякога да се срещнем в парка, да видим дали татко е на път за вкъщи, или наблюдавате какво се случва на децата си през целия ден.
  • Къде е iPad-а на мама? А къде е iPhonе-а на брат ти?Намиране на изгубени устройства на семейството ви е още по-лесно сега, защото всеки може да помогне. С Find My iPhone, членовете на семейството могат да използват своите устройства, за да намерите този, който е загубил и той да издаде звук (дори ако звъненето е изключено).
  • Определете граници при закупуването на приложенията. Родителите получават по-голям контрол, докато децата се чувстват все едно имат по-голяма свобода.Насладете се на удобството да плащате за семейни покупки с една кредитна карта. Активирайте "Поискайте да купи" да изисква децата да получат разрешение,преди да направи покупка. Можете дори да създавате Apple ID за деца под 13-годишна възраст,за да могат и те да участват.

7. iCloud Drive. - Всякакъв вид файл. На всички ваши устройства.

desktop_icloud_drive_hero.png

Сега имате свободата да работите с документина устройство по ваш избор. Защото с iCloud Drive, можете спокойно да съхранявате всичките си презентации, електронни таблици, PDF файлове, изображения, както и всякакъв друг вид документ в iCloud и да имате достъп до тях от вашия iPhone, iPad, iPod, Mac или PC.

8. Health. - Един изцяло нов начин за използване на вашите здраве и фитнес информации.

desktop_health_hero.jpg

Новото приложението ви дава лесено за четене табло на вашите данни за здраве и фитнес. И ние сме създали един нов инструмент за разработчици, наречено HealthKit, който позволява на всички невероятни здравни и фитнес приложения да работят съвместно, както и да работят по-лесно за вас. Това може да бъде началото на една революция в здравете.

9. iPad и Mac сега може отговори на повикването.

desktop_continuity_hero.png

Понякога, когато незнаете къде точно сте оставили вашият iPhone,но си пред Mac-а или iPad-а седи точно до теб. Сега можете да осъществявате и получавате телефонни обаждания на тези устройства, толкова дълго, колкото iPhone работи просто тррябва iPad-а и iPhone-a да са с IOS 8 и в една и съща Wi-Fi мрежа. Входящите повиквания показват името на повикващия, номерът и профила. Просто кликнете на уведомлението за да отговориши,да игнорираш, или да отговориш с бързо съобщение. Също толкова лесно е да се обадите от вашият iPad или Mac. Просто изберете телефонен номер в Contacts, Calendar, или Safari.Нямате Wi-Fi? Няма проблем.iPad-а може да се свърже с интернета на вашия телефон. С новата Instant Hotspot функция, вие ще видите името на вашето устройство в списъка на Wi-Fi мрежи в Settings. Просто го изберете и сте свързани. И когато iPad не използва мрежата на мобилния ви телефон, той интелигентно се изключва да пести от живота на батерията.

10. Spotlight - По-добро от всякога!Сега Spotlight отива отвъд вашето устройство, за да намерите това, което търсите. Преди да отговори, той интелигентно пресмята неща като контекст и местоположение. И резултатите са блестящи.

desktop_spotlight_hero.jpg

  • Wikipedia - Въведете термин като " Point Reyes " и ще получите един откъс от статията на Wikipedia , включително снимка и кратко резюме.Докоснете го и Spotlight ще ви отведе до пълния текст на статията .
  • Новини - Spotlight знае кои новини са горещи . И тъй като това се променя,информацията,която ви се дава е различна.
  • Близки места - Гладен ли си? Просто въведете името на ресторант, а Spotlight ще ви покажа най-близкият, включително телефонния номер и работното му време. Докоснете, за да отидете на Maps и да видим точно как да стигнем до там .
  • App Store и iTnes - Spotlight е големият личен купувач . Тя може да ви помогне да купите музика , филми, телевизионни предавания , подкасти и приложения .
  • iBooks Store - Искате ли да откриете перфектната книга? Spotlight ви помага да го направите с по-малко търсене и да имате повече време за четене.
  • Примерни сайтове - Spotlight знае за популярните сайтове. Въведете име и Spotlight ще ви отведе там.
  • Часове за кинопрожекции - Просто напишете името на филм, и Spotlight може да ви даде кинопрожекциите в близките кина.

11. Просто изчакайте, докато видите това, което разработчиците правят. - IOS 8 дава огромно поле за изява за разработчиците.

desktop_developer_hero.png

  • Sharing Options - IOS 7 ви позволяваше бързо споделяне на снимки, видео, уебсайтове и друго съдържание със социални сайтове като Facebook и Twitter. За IOS 8, ние сме отворили опциите за споделяне на всички разработчици, което означава, че ще има повече места, за да споделят това, което има значение за вас.
  • Редактиране на снимки - Разработчиците могат да вграждат своите филтри и инструменти за редактиране на снимки директно в приложението. Така че може да се приложат ефекти към изображенията, без да напускате приложението, където можете да видите вашите снимки.
  • Потребителски операции - С бутона за действие, можете да направите неща, като да зададете снимка към контакт или да разпечатате документ. IOS 8 позволява на разработчиците да разширят тези възможности. Например, един разработчик може да направи възможно да сложите воден знак на документите,или да превеждате текст на различен език.
  • Notification Center - Възможност да виждате повече информация от приложенията на други разработчици.
  • Keyboard - Разработчиците ще могат да създават нови клавиатури,които можете да инсталирате и използвате рамките на цялата система. След като те са на разположение, можете да изберете любимият си метод на въвеждане или оформление.
  • Документи - Ние разширяваме възможностите как IOS обработва документи,за да ви позволим да отваряте и редактирате документи, използвайки повече приложения, както и да споделят документи между приложенията, без да се създават ненужни копия.
  • Touch ID - За първи път, вие ще имате възможност да използвате Touch ID за влизане в други приложения - няма нужда да въведете парола. Вашият пръстов отпечатък разбира се е защитен и никога няма да се преставя на разработчиците на приложения.
  • PhotoKit - Разработчиците могат да позволяват на своите фото приложения за редактиране на снимки директно в камерата.
  • Camera API - Сега приложения на трети страни за камерата могат да имат прецизен контрол над експозицията, фокуса и баланса на бялото в допълнение към проверките, които вече имат.
  • HealthKit - Здраве и фитнес приложенията могат да споделят своите данни с новото приложение и един с друг. Когато приложения могат да разговарят помежду си, те работят по-усилено за вашето здраве.
  • HomeKit - HomeKit въвежда нов начин, за да се контролира поддържаните устройства в дома си с помощта на Siri. Това означава, че можете да използвате гласа си, за да включите осветлението или да настроите термостата за отопление.
  • CloudKit - Сега разработчиците могат да използват пълната мощ на iCloud в техните приложения, и ви позволяват да влезете с вашия Apple ID, без споделяне на вашата лична информация.

iOS 8 ще бъде поддържано от следните устройства:

  • iPhone 4s
  • iPhone 5
  • iPhone 5c
  • iPhone 5s
  • iPod touch 5th generation
  • iPad 2
  • iPad with Retina display
  • iPad Air
  • iPad mini with Retina display

tnx to apple.com

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

  • 0

На сайта всичко е за OS X Yosemite, не за iOS 8 beta 4.

"...Some features require iOS 8, which is not being offered as part of the OS X Beta Program."

Ако е вярно, което казвате, кажете как става.

Edit: Както и да е вчера си регистрирах UDID номера и инсталирах beta 4. Установих, че най-яките функции на Yosemite, които изискват iOS 8 са махнати от beta 4 на 4S-a. :mad: Дано ги върнат другата седмица, иначе аз лично не виждам смисъл да минавам от 7 на 8 есента.

Редактирано от kike09
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

На телефона ми заби на 98%. Чаках над 1 час без да се оправи. Накрая се опитах да го вкарам в Recovery и взе, че тръгна.

Доколкото видях из сайтовете, промените от към функционалност са минимални.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Малко офтопик -> ужасно изглежда новият дизайн на iTunes....все едно някой начинаещ дизайнер го е правил за час-два към края на някой петъчен ден...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

На мен пък ми харесва страшно много iTunes-a. По-добре се връзва с цялата OS. Май е въпрос на вкус..

on topic: на 4S, iOS 8 beta 5, като че ли не забива толкова и май най-накрая са оправили лага на spotlight. Като слайдна надолу първо изкарва search полето, след това и клавиатурата, не както до сега двете да се показват едновременно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Може ли някой да потвърди дали Whatsapp работи добре, че това ми е важно, ако работи да се мятам.

(на бета 2 ми крашваше)

Крашва!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Защо във всичките ios 8 beta няма 3G бутон за изключване,а има само LTE и той не функционира?

Благодаря предварително!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

@midnight, ios 7 също имаще beta,но този проблем го нямаше.

Редактирано от Bobby_0923
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ей затова си бета тестер,за да тестваш за проблеми;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Защото са решили да го махат явно, не им пука, че сме "третия свят" и че тука интернета не е на ниво, и че не навсякъде има LTE

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ей ако беше и ти,проблема нямаше да го има вече:)

Редактирано от Bobby_0923
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ъ?

@gogi6, прав си, но човека е далече от бета тестер! Те реват където трябва. Той е просто тестер :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Леле колко компететни са се събрали на едно място :smile:

Ти, по - компетентен ли си и с какво точно? С това, че си нямаш п*шка да си играеш и си цвъкнал бета ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Някой, който е качил бетата на айпад, ще сподели ли дали стора излиза по същия начин като на 7? f10d4e320de0c60ab5009730b53c7ab6.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

За ГМ-а нема ОТА директно ресторе

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Излезе, но от бета няма OTA към GM. Трябва да го свалиш (в имздл го има).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Аз сложих GM, все още се среща по някое съвсем дребно бъгче, но иначе са я изчистили доста.

Засега не виждам особена разлика със 7-цата, дано с повече употреба се усети.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Имам въпрос.

Някой да има наблюдение, дали в 8-та при входящо повикване при наличие на снимка в контакта същата на целият екран ли е или отново в кръгче и с имената до него?

:thinking:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

В предишните бети, беше на цял. В ГМ не знам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...