Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

С любезното съдействие на AppleserviceBG, една история, за един iPhone и неговата принудителна смърт.


negozanimavai

Recommended Posts

Гога, ако вляза и ти обера жилището, кой ще е виновен? Според твоята логика си ти, защото не си го обезопасил добре, а и си държал парите си там, а не в банката. Пак по твоята логика, всеки сам си е виновен, че някой го е измамил. Ами да е мислил повече. Или пък, че някой го е пребил или изнасилил. Ми що не тренира бойни изкуства? Да закриваме правоохранителните органи и твай. То и без това за нищо не стават, ама това е друга тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 121
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • negozanimavai

    25

  • The Shaman

    15

  • Alxx®

    13

  • gogi6

    6

Това пък какво общо има? Защо сравняваш някой да влезе в дома ти и да те обере и това да си дадеш телефона на твой приятел да ти го "оправи"? Значи баба ми ако ми даде телефона си да й сложа български език, аз се объркам и и заключа сим картата, да ходи да ме съди, така ли? В случая, аз виждам 3 страни във въпросния конфликт - някакъв си Appleservice, който се рекламира като сервиз и който дава гаранции и който съществува в интернет пространството, г-н Гочев, който е имал нужда от ремонт на телефона и някакъв Владимир, който е обещал, че ще му го оправи. Доколкото става ясно, няма никакви документи разменени между 3те страни удостоверяващи състоянието на телефона във всяка една стъпка. Има някакъв фейсбук чат между г-н Гочев и Владимир, в който всеки твърди, че не е направил нищо лошо с телефона и един неработещ телефон. Не съм съдия, но това не ми звучи като доказателство, с което някой би могъл да осъди Владимир или AppleService (който въобще не фигурира в комуникацията като че ли).

Ако има други опарени, които имат документи, може би има защо да се съдят, но на този етап ми изглежда като "моята дума срещу твоята".

И темата се опорочава не заради това, че някои хора са скептични за изходът на потенциално дело, а защото въобще става дума за това. Вместо да си остане предупредителна тема, тя се превърна в "дайте да се съберем и да ги съдим".

Редактирано от killer4o
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Килерчо, това за съда го дъвчеш само ти май;)

Адаш, последното ти изречение е меко казано не на място.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Килерчо, ако вземеш 100 лв на баба ти, ще носиш и отговорност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ако баба ми няма документи, че съм и взел 100 лева и че преди да ми даде телефона си, той е работил, как ще ме подведе под отговорност?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С к'во сте се напушили бре, хора?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не може, но това не те оневинява и ще си останеш измамник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук някои хора показаха колко ги е заразила цялата система и как се чувстват уютно в цялата тази мизерия тук.Една от най-хубавите теми е това.Човек опитващ се да създаде,нещо като малка форма на гражданско общество,искащ да жертва пари и време за да няма други опарени и тук му се нахвърлят с какви ли не аргументи да не го прави.За да не губи време на една от най-бездействащите и гнусни институции съдът ли?Вместо някой да изхаби и 1/100 от тази енергия за да му помогне почнахте да го плюете.Ами господа всеки,който плюе по какъвто и да е начин уважавания и непознат г-н Гочев напълно заслужава тази мизерия в която живеем и не са не помага нещата да се оправят,а точно обратното влага големи усилия нещата да останат така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Wayward, за какво гражданско общество и какви институции ми говориш? Институциите работят, когато хората следват правилата. В случая нито г-н Гочев, нито Владимир са следвали правилата и затова някои хора смятаме, че е безсмислено да се намесват институции. Не го плюем, смятам, че е похвално, че се опитва да предупреди хората, но изразявам мнението си, че няма смисъл да инвестира допълнително време и пари за да търси някаква вендета. Едва ли ще я постигне чрез съд. И за да излезем от въпросната мизерия е достатъчно да спрем да си затваряме очите когато правилата се заобикалят, а не да изискваме някой да ни пази, когато пострадаме от това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че има много доволни и недоволни от появилия се случай. Вижда се добре и адвоката включващ се винаги на подходящото място. Според него дори вече потърпевшия не е виновен и го разбирам, добрите адвокати така трябва да правят. Но, за съжаление неговата гледна точка не се доближава до ситуацията.

Нека я обобщим:

Имаме сервиз, с името AppleserviceBG, който сериозно се рекламира в нета и се преставя за може би най - добрия в България. Голями късметлии сме в БГ. Този сервиз има собственик и той е Владимир(GPower). Той взима телефон за ремонт, ремонтира го срещу заплащане и го връща според него работещ. За цялата тази процедура няма нито един документ, от което добре се вижда, че той нарушава законите. Няма данъци, няма осигуровки, нищо. "Сервиз" се подразбира: дипломиран(и) специалист(и) в областта(законово задължение), регистрирана дейност, заплати, осигуровки, данъци и отговорност. Документирана!

Той не отрича, че това е негов бизнес, но казва, че понеже му е хоби го върши надомно. Но, това никъде не го пише в сайта на сервиза. Разбират го хората след като се опарят. Както и да е, нека така да е, но да е сериозен. Минаваме напред: взима телефона да го ремонтира и доказва с някакви фотоси, че има обхват и е работещ, явно с цел да вземе парите за ремонта. След като в сайта на сервиза пише, че има гаранция един месец и след като той твърди, че го е ремонтирал, и взима пари за това, значи е логично да забравим за проблема, който е имал самия телефон и да си търсим гаранцията. Тоест, според мен от момента в който телефона е обявен, че е ремонтиран и работи, не означава ли и според вас, че оттук натам, неработещ телефон по вина на собственика в ситуацията няма, а само гаранционно обслужване? В противен случай за какъв "ремонт" и какви пари иде реч? И не иде реч за вендети и отмъщения, това е най-лесно. Иде реч за друго. Ако още не сте схванали, не мисля, че аз ще успея да ви го вменя.

Та, в прав текст: Гога, Гочев е наясно той къде е сгрешил, ама ти в какво се опитваш да ни убедиш?

П.П. Относно "Алекс е специалист по...":

Аз се занимавам с диагностика и софтуер. Хардуерът си има властелин(инженер с над 9 години стаж, 5+ от които с iPad/iPhone) :smile:, а аз споделям наблюдения от моята и неговата работа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ем бележката от Еконт за наложения платеж не ли ?! :thinking:

Ти какво доказателство имаш, че е взел пари на някой, освен честната дума на г-н Гочев и още някой примерно?
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ако баба ми няма документи, че съм и взел 100 лева и че преди да ми даде телефона си, той е работил, как ще ме подведе под отговорност?

killer4o, баба ти може да няма документи, че ти е дала 100лв. но предполагам, че има бастун, който да ти счупи в главата. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега остава да разберем,колко недоволни има от форума към сервиза на Владко?Не си кютайте,щото съм сигурен,че все някой е ползвал услугите на Курти,Владко и...Аз съм един от тях и да ви кажа честно няма грижи с тях.Познаваме се от тук и се уважаваме.Стана ми криво преди години,че напусна форума,но това мен не ме засяга.Дразги конфликти(абе Българска работа).Както и да е.Ползвам съм услугите на сервиза поне 10 пъти,без грешка.Подарък от Влади home button 5s за 5+плюс смяната.Пресен случай от седмица назад.Смяна на дисплей(4)телефона си работи.Преди 6-7мес.същата процедура с китайски дисплей,телефона стреля без грешка.Преди месец мой приятел с канадски 5S,има проблем.Тръгнал да го ъбдейтва и неставало и батко го взима да го чекне.Е плюе грешка 1.Знам,какво означава това и звъня на Влади.А Влади ми отказа(щото явно неразбира,за какво иде реч)Както и да е телефона е в Канада и всеки момент apple ще го заменят.А искам да вметна,че и той се е допитвал за някой неща:)Е хоби ни е,то май и Стиви тръгна от едно гаражче(дане забравяме това)Нейскам да взимам страна по въпроса.Няма безгрешни на тоя свят,но аз никога съм нямал проблеми от въпросния сервиз.Айде нека и някой друг,който е ползвал услугите на въпросния сервиз да искаже мнение.А това,че работи at home няма нищо лошо.Момчето е на квартира чака второ дете и се мъче да върже двата края.Имах познат From Columbia работеше нелегално зъболекар в тях;)Защо ли???Това го има в цял свят.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, има го. После се писка що не стигат парите за здравно, за пенсии и т.н. Сигурно щото "няма лошо" и всички, които си плащаме масрафа сме балъци, а момчетата под наем - тарикати. Тук вече не иде реч добър или лош е, а дали се прави както е ред и дали се поема отговорност.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е дай сега да си нямаме хоби.Аз като съм рибар и като хвана повече риба да е хвърля,вместо да искарам някой лев;)23год ни взеха душата,дето бившите комунисти си живеят по островите и харчат парите ни а ние кво правим??Ами подсмърчаме брат,това правим

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама ти нямаш интернет магазин за риба, нали? Недей повече, няма нужда. Всичко е видно и ясно. Само си представи един хубав пародонтит, предизвикан от въпросния "зъболекар", работещ като него или забрал гранулом под коронка. Там до съд няма да се стигне, само до спешното или до съдебна медицина.

post-226-0-29452500-1422903614_thumb.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сервиз "у нас" е много несериозно, прави си го, но пък и сайтове с реклама да си правиш за това.... Разбирам, ако го прави на познати и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно къде ..........видя да плюем по когото и да е?

Този въпрос е във всички "насрани"теми и не,няма да ги показвам:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не дочетох всичко до край но това уби всичко детско в мен - "това ми е хоби!.......и няма никакъв документ, който да получиш"

Някой трябва да ме упои и пребие дори само за да си помисля възможността да пратя телефона ми на такова място?!

Това какво е кръжок по творчество ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би е инвестиция в развитието на споменатата личност. Разбира се най-добре да се учиш на чужди устройства ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малеее , момчета Вие сериозно ли...

Потърпевшия не написа толкова :D

Редактирано от kawabiker
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се сдържам, понеже виждам, че страстите се разгорещиха. На мен целта ми беше да покажа какво се случи реално, изложил съм аргументите си и мисля, че няма смисъл повече от моя страна да разводнявам темата с обяснения. Всеки си има мнение по въпроса, не искам да поучавам никой или защо мисли така, или иначе. Живи и здрави.. :smile:

Редактирано от negozanimavai
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти си го показа както трябва, но разводняването стана практика в нашия форум. А действащите лица са винаги едни и същи. Как не им омръзна, не знам. Поне да се вслушат в годините си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бях решил да не коментирам повече, но бих желал да ви покажа, за каква наглост става дума. :smile:

Screenshot_1_zps1hqg1gtk.png

Screenshot_2_zpsdxyznlx9.png

Голяма гордост е да лъжеш, а още по-голяма е да го показваш публично. Евала ВЕ. :)

Редактирано от negozanimavai
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...