Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

HP Compaq 6735s


Баба Гана

Recommended Posts

Здравейте,

Пробвах да инсталирам "hazard-1.6.1" на 6735s лаптоп. Свалих ISO. файла и го ресторнах на една флашка с надеждата да бутне от нея, но уви. Заиграх се с BIOS-а, като дам приоритет на USB портовете. Пак греда. Пробвах с едно старо "boot CD" за хаки и от него избрах да буутна от третия дял. Оказа се че това е рековъри партишъна, който искаше просто да натисна някой клавиш. Изгасих компа от бутона и реших отново да го пусна.... Е от тогава до сега само черен екран и СД-ром-а издава някакъв звук на всеки две секунди, без достъп до BOIS, без никаква идея как да го накарам да тръгне, без значение на коя ОС. Махах батерия, пробвах какви ли не клавишни комбинации, проверявах Рам-а, извадих СД-Ром-а, извадих хард-а - нищо. Изчетох много теми из различни форуми включително и български, за съжаление не можах да намеря решение.

Ако някой мисли, че може да помогне с допълнителна информация ще съм много благодарен. Не е моя машината и се чувствам много отговорен.

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Възможно ли е да опишете ситуацията по-подробно? Какво точно се случва след натискане на power button-a за стартиране - на екрана вижда ли се някакъв индикатор или само черен екран и звук на всеки две секунди? Лаптопа гаси ли се сам след определено време?

Опитахте ли да го свържете към отделен монитор (и натискане на Fn+F4)? Друго, което може да се пробва и дава резултат понякога - държи се F10 или ESC (докато се появи логото) и така се натиска power button-a.

Редактирано от Shimov
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че разбрах какъв е проблема. След включване на компа има има един LED индикатор до "Caps Loock" бутона, който дава светлинен код индикиращ повредата. В моя случай индикатора присветва 5(пет) пъти и угасва. Което според "HP" означава повреда в дъното, казано на прост език, или изхвърляне на буклука. Доколкото разбрах по-късно от собственика, вече е имал същия проблем и му е коствало 200лв. Според мен, било е въпрос на време да се повтори белята. Лошото е, че горчивия вкус за вина остава в мен.

Със здраве!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...