Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple Thunderbolt Display vs. Dell P2715Q (4K)


flash40oo

Recommended Posts

Здравейте колеги,

отново имам дилема, в която искам да взема оптимално решение, но знаете как е в България, повечето продукти от висок клас (особено техника ) можеш да ги гледаш само на картинка и да четеш в интернет, което много затруднява избора. От доста години знам, че мястото за такива теми в България е точно тук. Та чуденето ми е следното:

Искам да закупя външен монитор за работа (Web development / design) и за сега се спрях на два варианта.

Apple Thunderbolt Display

Dell P2715Q - прилагам линк с едно ревю с технически спецификации за модела.

И последно искам да добавя какви са притесненията ми. До тук опита ми показва, че избора на Apple продукт винаги е оправдавал средствата и винаги съм бил изключително удовлетворен от избора, но в този случай Apple Display е модел 2011, също така резолюцията от 2,5 К, което не е нещо впечатляващо в момента, USB портовете са 2.0 (което ще има значение при закачане на външен хард например) и не на последно място повърхността на екрана е лъскава . Всичко останало е само плюсове.

А другия монитор разполага с 4К резолюция, отново IPS матрица, има Display Port за лесно свързване с Мак, най-важното МАТОВО ПОКРИТИЕ а и стойката му е доста раздвижена и може да се настрои във всякакво положение дори и в портретен режим.

Ами ще се радвам да чуя мнения от колегите във форума.

Поздрави :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с 27" iMac и откакто си взех rMBP и видях retina iMac-a, дисплеят не ме кефи супер много :) Много е добър, но не е на нивото на ретина екраните. Dell-a не съм го виждал на живо и нямам впечатления, но не бих си купил thunderbolt поне докато не изкарат retina версия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип на дел-овете са им много зърнисти матовите покрития и е до предпочитание дали няма да ти пречи или постоянно ще ти бърка в очите.

Епълските монитори нямат никакви настройки осветен brightness, което донякъде оказва роля при калибрация. Имай го предвид.

Не знам какво да те посъветвам. Ако решиш да чакаш 5-6К епъл дисплей, не се знае колко време ще мине, а и първоначалната цена ще е солена.

Ако става въпрос само за десктоп, аз бих скочил на iMac 5K и бих продал каквото имам в момента, ако са нужни пари. Е, разбира се ако скоро си се обзавел с нов ретина макбук това няма особен смисъл ;)

iMac-овете от 2012 насам имат много добра заводска калибрация, което от дизайнерска гледна точка е голям плюс. Лично съм тествал моя 27" Late 2012 и след калибриране със Spyder4Pro разлика особена нямаше.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Спрях се на Apple Thunderbolt Display, но чакам да се продаде 17-ката от подписа ми, че такива машини в България трудно се продават :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 година по-късно...

Здравейте, 

тази тема от преди една година, но все пак да ви кажа какво се случи. Вместо Thunderbolt Display закупих LG  34UM95. QHD Резолюция, ULTRAWIDE, матов, поддържа тъндерболт, дори го препоръчват за Мак. Много добро мониторче, но все пак мисля, че трябваше да заложа на Апъл и не смятам да повторя тази грешка с други марки :)

Между другото като допълнителна информация взех и DELL U2515h и според мен това е перфектен избор за хора, които търсят цена-качество. Ако някой има нужда от помощ с избор на монитор може да ми пише на лично. 

P.S. Все още чакам 5к Apple Thunderbolt и се надявам сега септември вече да изкарат нещо такова.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...