Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Любопитни факти


Grievous

Recommended Posts

Варненецът Захари Дамянов стана отново европейски шампион по Карате Киокушин, супер тежка категория, фул контакт!

Състезанието беше два дни.

Участие взеха 21 страни и 420 състезатели...

Ето финалният мач:

:smile:

post-217-0-81461000-1400506321_thumb.jpg post-217-0-28761100-1401431786_thumb.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 328
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • foxy

    52

  • The Shaman

    40

  • Alxx®

    39

  • LUBECA

    38

Браво и типично за глупавата ни родина, никъде нищо не пише и не го отразяват, а само ако имат идея колко е трудно и какво постижение е това.

Голямо браво!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Черният рицар би трябвало да е "The Dark Knight", нали?

Само на мен ли ми е странно защо е пред Изкуплението Шоушенк и Криминале?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Мъжът със златната ръка спаси 2 000 000 бебета

13211063c205ec28.jpg

Един австралиец дарява изключително рядката си кръв вече 60 години. Наричан „Мъжа със златната ръка”, той е спасил живота на над 2 000 000 новородени деца!

78-годишният Джеймс Харисън притежава в кръвта си един рядък тип антитела, който лекува смъртоносния Резус-конфликт – имунната реакция на майка с отрицателен резус фактор на кръвта към плод с положителен резус фактор. Вземайки решението да дарява, той помага на безброй майки да родят здрави деца. Една от тях е и собствената му дъщеря Трейси, която спасява сина си благодарение на кръвта на своя баща.

След като на 14-годишна възраст се налага да му прелеят 13 литра кръв по време на опасна животоспасяваща операция на гръдния кош, Харисън се зарича да започне да дарява кръв веднага щом навърши легалната възраст от 18 години. И спазва обещанието си. От пълнолетието си насам той дава кръв на всеки няколко седмици. Наскоро достигна абсолютния рекорд от 1000 дарявания, с които е спасил над 2 милиона живота.

„Никога не ми е минавало през ум да спра. Никога”, казва той. Тъй като по време на младостта му хиляди бебета в Австралия умират заради резус-конфликта или получават перманентни увреждания на мозъка, Харисън се включва в серия важни тестове, с помощта на които е разработена ваксина срещу опасната имунна реакция.

„Застраховаха ме за един милион долара, за да съм сигурен, че ако с мен се случи нещо, съпругата ми Барбара ще бъде осигурена. Не бях изплашен. Радвах се да помогна. Трябваше да подпиша купища формуляри – буквално да подпиша, че съм съгласен да изгубя живота си”, припомня си той.

Той има отрицателен резус фактор. Лекарите го инжектират с кръв с положителен – потенциално фатален експеримент. Той обаче оцелява. А лекарите разбират, че кръвната му плазма е способна да лекува заболяването. Оттогава тя се инжектира на бременни жени, както и на новородени бебета, за да им помогне да спрат развитието на уврежданията. Според оценките вълшебната кръв на Харисън е спасила над 2,2 милиона живота до този момент.

Пред такива хора само ПОКЛОН!

obekti.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-скъпото колело в света струва 1 млн. долара!

То е покрито с чисто 24-каратово злато.

o_Most-Expensive-Bike-1-33ce249d1d.jpg

Дизайнерът Хю Пауър от компанията за луксозни стоки House of Solid Gold създаде най-скъпия велосипед в света. Колелото Beverly Hills Edition ще бъде произведено само в 13 бройки и ще струва 1 млн. долара. Рамката и част от задвижващите му елементи са покрити с 24-каратово чисто злато.

o_Most-Expensive-Bike-2-65547aacaf.jpg

Изработката отнема приблизително 750 часа, като всеки един от велосипедите ще е със специален дизайн и ще се отличава от останалите.

o_Most-Expensive-Bike-3-46a06a26fb.jpg

Освен със злато, колелото ще е покрито и с 600 черни диаманта и 500 златисти сапфира, които ще сформират емблемата на компанията. Седалката е облечена във висококачествена кафява крокодилска кожа, а подписът на дизанейра ще бъде гравиран с лазер върху рамката.

Източник: cars.bg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересен тест на дроб и цигари.

Тъй като не намерих друга тема в която мога да го публикувам, го пускам тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сър Мик Джагър едва ли е доволен от футболните фенове в Бразилия.

Стана традиция за световно първенство по футбол бразилците да следят зорко подкрепяните от рок ветерана отбори и да се шегуват с лошия късмет, който той им носи, предаде Асошиейтед прес.

Италия е най-новата жертва на "лошото пророчество" на 70-годишния Мик Джагър.

На концерт в Рим в събота рок ветеранът прогнозира пред 70-хилядната публика, че четирикратните световни шампиони ще надделеят над уругвайците и ще продължат напред на Мондиала. Италия обаче загуби с 0:1 от Уругвай и отпадна от турнира.

През май на концерт в Лисабон сър Мик Джагър предрече, че Португалия начело с топ играча във футбола Кристиано Роналдо ще спечели всеки мач на световното първенство в Бразилия.

Португалия е на ръба да отпадне, след като се размина с победите в мачовете си от груповата фаза.

По-рано на Мондиала Джагър отново стана обект на сърдечни шеги, след като отправи призив в социалната мрежа Туитър към сънародниците си да подкрепят тима на Англия срещу Уругвай. Англичаните загубиха.

И макар да се шегуват с футболните трепети и прогнози на Мик Джагър, бразилците обичат неговата музика.

Концертът на "Ролинг стоунс" през 2006 г. на Копакабана в Рио де Жанейро привлече близо 1 млн. души – много повече от двадесетте хиляди, които сега се събират на прочутия плаж, за да гледат световното първенство на огромен екран.

Фронтменът на легендарната британска група също обича бразилците – преди 15 г. рокаджията увеличи населението на страната, като стана баща на момче от връзката си с бившата местна моделка Лусиана Хименес.

Манията на бразилците по футболните прозрения на Мик Джагър, или по-скоро по липсата на такива, започна преди четири години на световното първенство по футбол в Южна Африка.

Търсейки оправдание за загубата на страната им от Холандия на четвъртфинала, бразилците го намериха в лицето на Джагър, който беше забелязан на стадиона заедно със сина си, облечен с бразилска тениска.

Още преди това на Мондиала в южноафриканската република Мик Джагър вече си беше спечелил репутацията на "лош пророк".

Фронтменът на "Ролинг стоунс" подкрепяше САЩ на стадиона заедно с Бил Клинтън. Американците загубиха от Гана във втория кръг. Ден по-късно Джагър стана свидетел как Германия смазва Англия с 4:1, припомня агенцията.

Дали Мик Джагър ще предизвика съдбата и ще обрече на провал още някой отбор на сегашния Мондиал, остава загадка.

Но ако е така, бразилците се молят музикантът да не се окаже "лош пророк" за тях.

Часове след загубата на Италия в социалните медии заваляха молби към Мик Джагър да си мълчи или още по-добре – да предостави "некъсметлийското" си заешко краче на омразните съперници от Аржентина.

Източник: БТА

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

Вижте най-опасното място на света!

2baa8f9591c04f13.JPG

Остров край Сао Паоло се кичи с титлата най-опасното място в света. В сравнение с него Бермудския триъгълник ще ви се стори направо безобиден. И определено има защо.

Остров Илхам де Кеимада Гранде е само на 32 км от бреговете на Сао Пауло в Бразилия, но е забранена зона — толкова опасен, че бразилското правителство напълно забрани да се посещава. Причината за това е, че този остров е дом за над 4000 от най-опасните змии на света, които ловуват дори и птици в полет, а отровата им е толкова силна, че буквално може да „изпържи“ човешкото месо.

Илхам де Кеимада Гранде, освен най-опасното място в света, е и дом на златната змия. Островът обаче могат да посещават само неколцина учени и то специално разрешение от правителството, за да изучават змиите. Също така, от време на време той е посещавам от специално обучени членове на бразилската армия, които поддържат фара, построен още през 1909 година.

Смята се, че на острова тайно се промъкват и бракониери, които ловуват змии за черния пазар. Повечето от тях се продават за 30 000 долара парчето. Но малцина са смелчаците дръзнали да посетят това място.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...
  • 4 месеца по-късно...

20 от най-невероятните барове по света.

В тях няма да ви сервират само вкусни коктейли, но и зашеметяваща атмосфера.

Monkey Bar, Берлин

Гледа към Зоологическата градина на Берлин. Което означава, че разполагате с добър шанс да видите маймуна.

7f164d88469a4392.jpg

Northern Lights Bar, Ирландия

Този бар в средата на нищото ви дава възможност да се наслаждавате на едно наистина грандиозно природно явление от първия ред.

Масивните прозорци на бара предлагат невероятни гледки към северното сияние и полетата, покрити с мъх.

ecc2dbd7c44654c4.jpg

Clinic Bar, Сингапур

Тук посетителите седят в инвалидни колички и пият коктейли през системи.

Това странно заведение е едно от най-популярните места в оживения Сингапур.

e491983814152fc5.jpg

White Rabbit Restaurant & Bar, Москва, Русия

Москва е изключително оживен град с огромна история и невероятна архитектура.

White Rabbit предлага едни от най-добрите панорами на града, заедно с вкусна интернационална фюжън кухня.

a4754f4bda62e18d.jpg

Blue Frog Lounge, Мумбай, Индия

Странният дизайн на бара ви дава възможност, където и да седнете, да виждате и чувате музиката от сцената на живо така, все едно седите точно до нея.

5d0819b3b8f9804c.jpg

Club 33, Калифорния

Скрит в Ню Орлеанс, Club 33 е частен клуб, в който желаещите да членуват чакат поне десетилетие.

Това е единственото място, което предлага алкохол в Disneyland, където се намира. Неговите членове имат изключителен достъп до зони, като щурвала на Марк Твен и машинното отделение на парните влакове.

20470355aea9ac7e.jpg

Sky Bar, Банкок

Намира се на покрива на Lebua State Tower, на 63 етажа над оживените улици на Банкок.

Отпийте от вкусни коктейли на фона на морето от светлини долу.

afc4b463dded6eda.jpg

Ice Bar, Квебек, Канада

Този бар от ледени скулптури се топи всяко лято и напълно се възстановява отново през зимата.

От януари до март охладени коктейли се предлагат на посетителите, въпреки че вероятно е по-добре да се сервира горещ чай.

8b1ec4c405d3183a.jpg

Tiger Leaping Gorge Bar, Китай

Балансиращ върху скала, над бушуващите бързеи, това е барът, който има една от най-добрите гледки в света.

4feeb58b019e3b1e.jpg

H.R. Giger Alien Bar, Швейцария

Интериорът е в стил "Пришълецът" на Ридли Скот.

4fb407a4f8a9ba13.jpg

Alux Caverna Lounge, Мексико

Alux е най-голямата пещера-бар в света. Вътрешността на пещерата, която е на повече от 18 000 години, е елегантно светлина от стотици свещи.

Великолепни сталакмити и сталактити доминират стените - всеки по-впечатляващ от предишния.

606f6e62ebcb66eb.jpg

Edelweiss, Швейцария

Наследете се на гурме кухня и бира, заобиколени от всички страни от прекрасна планинска панорама, образувана от 21 върха в сърцето на Алпите.

040f2dcf46089a10.jpg

Water and Wind Bar, Виетнам

Намира се в наводнени земи, създавайки невероятно отражение във водата.

Стъпала водят в масивна сламена хижа. Лампи красят стените, създавайки невероятно уютно скривалище за няколко питиета.

1a0b0094d810e07d.jpg

Red Sea Bar, Израел

Напълно потопен във водата, той предлага поглед към флората и фауната на Червено море.

552f6db106a795c4.jpg

Rock Bar, Бали, Индонезия

Кацнал на скалите на Бали, Rock Bar предлага изглед към прекрасния Индийски океан.

Най-добре е да го посетите по залез слънце, когато морето и небето се подчиняват на магията на светлината.

570f89af14a7a8c7.jpg

Bicycle Bar, Букурещ, Румъния

В Bicicletabar в Румъния столовете и масите са направени от рециклирани велосипеди.

c24737c34d31a7e8.jpg

Dabbous Bar, Лондон

С тухлена зидария, ламарина и естествено дърво, Dabbous има промишлен органичен дизайн, който допълва невероятните коктейли и хапки, които се предлагат тук.

496e4e1792a8d306.jpg

Hemingway’s Lounge, Холивуд, САЩ

Търсите спокойна вечер с хубава книга?

Това е уютна механа със стени, покрити с материали за четене.

97c54f04ea8e8f98.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

В тази сграда живее цял град и никога не я напуска.

4380f7bb52c8fd70.jpg

Населението на малкия град Уитиър в Аляска живее в една-единствена сграда. На всички 200 жители на градчето почти никога не им се налага да излизат навън. 14-етажната сграда, наречена Begich Towers, е построена през 1956 г., за да служи като казарма.

efa5584d7a4c5667.jpg

Нейните обитатели могат да останат вкъщи през целия си живот. За да се избегне сблъсък с екстремните метеорологични условия навън, в сградата има буквално всичко. В това число поща, полицейски участък, пералня, магазин за хранителни стоки, здравна клиника, а дори и видеотека.

В сградата се намира и кабинетът на кмета, църква в мазето и хотел на последните два етажа. Училището е извън сградата, но е свързано с нея с подземен тунел, така че децата също да избегнат досег с външния свят.

a90d81f5783e8888.jpg

Ако това ви изглежда крайно, добре е да знаете, че в Аляска падат 250 сантиметра сняг годишно, а вятърът духа със скорост 60 метра в секунда. Единственият начин да стигнете до отдалечения град по суша е чрез еднопосочен тунел, който сменя посоките си периодично и се затваря всяка вечер в 10:30 часа. През лятото хиляди туристи слизат в Уитиър от круизните си кораби.

Най-голямата панелка в света.

5172693c7b6848cf.jpg

Дори и обитателите на най-големите български панелки трудно могат да си представят да живеят в апартаментен комплекс с хиляди и хиляди съседи около тях. За жителите на Коулун - оградения град в Хонконг, това е ежедневна реалност. До разрушаването му през 1994 г. Коулун е много повече от просто една масивна сграда - това е дом за 33 хиляди души. Това е и най-гъстонаселеното място на планетата.

9c655dcdf1e58bbf.jpg

Историята му започна като крепост по време на династията Цин. Сградата никога не е попадала в регулациите на британското колониално правителство в Хонконг. В резултат на това къщите са построени на върха на една друга, без страх от последствията при нарушаване на правилата за безопасност.

В рамките на Коулун има много повече от жилища - това е функционираща общностс магазини и комунални услуги точно както на всяко друго място. Градът дори има своя собствена водопроводна система, състояща се от кладенци и тръбопроводи, построени от самите жители.

ec4c983686af2e71.jpg

Животът в рамките на Коулун е изпълнен с трудности. Тези, които живеят в центъра на конструкцията, нямат достъп до естествена светлина или чист въздух. Затова разбиват дупки в стените, чрез които се увеличава въздушния поток. Преди години правителството решава, че обществен парк ще бъде по-добра идея за използване на площта от неорганизираната и хаотична общност, живееща в опасна среда. Така през 1994 г. целият град е разрушен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Градът в залива на деветия дракон...т'ва е било б@си чудото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 седмици по-късно...

Скоро се навършиха 150 години от смъртта на Ейбрахам Линкълн, който умира на 14 април, 1865 г., след като предната вечер бил прострелян по време на театрална постановка. По този повод в пространството се появиха изумителни съвпадения между съдбата на Линкълн и друг легендарен американски президент - Джон Кенеди.

Ето ги и тях:

Линкълн е избран в Конгреса през 1846 г., а Кенеди – през 1946 г. Линкълн е избран за президент през 1860 г., а Кенеди – през 1960 г. Линкълн имал секретар на име Кенеди. Кенеди имал секретар на име Линкълн. Имената на английски и на двамата се състоят от седем букви.

И двамата са ангажирани с гражданските права. И двамата са загубили дете по време на пребиваването си в Белия дом. И двамата са застреляни в петък. И двамата са простреляни в главата. Кенеди е застрелян в лимузина „Линкълн”.

Наследниците на президентския пост и на двамата се казват Джонсън. Андрю Джонсън, който заема поста на Линкълн, е роден през 1808 г., а Линдън Джонсън, който заема поста на Кенеди, е роден през 1908 г.

Убиецът на Линкълн е роден през 1839 г., убиецът на Кенеди - през 1939 г. И двамата убийци стават известни с трите си имена, които пък се състоят от 15 букви. И двамата убийци са убити преди да започнат съдебните им процеси. Единият избягал от театъра и бил заловен в склад, а другият избягал от склад и бил заловен в театър.

За капак – седмица преди да бъде застрелян, президентът Линкълн бил в Монро, Мериленд. Седмица преди да бъде застрелян, президентът Кенеди също бил в Монро, Мерилин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 седмици по-късно...

Имаме си европейска шампионка на ката!

Все още предстоят боевете при големите и този на Захари Дамянов за защита на европейската титла...

rw5ef9.jpg

2lcsaag.jpg

Захари печели първа среща!

etct2q.jpg

mi1ft4.jpg

Захари Дамянов спечели втора среща с ипон срещу италианец. Следва полуфинал с Djema Belkhodja, шампион на Франция!

Захари на ФИНАЛ!

Отново победа на Захари Дамянов над Джема !

Финал - Берлин 2015

Захари Дамянов - Алехандро Наваро!

2iuz6di.jpg

След две продължения, съдийското решение е в полза на Наваро :(

Ето и финала. Захари си го преби!!!

Неприятно че Шихан Емо беше главен рефер...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 месец по-късно...

На 10.06.1990 г. се провежда първият тур на първите свободни и демократични парламентарни избори в България след тоталитарния период в страната, с които се избират депутати за 7-мо Велико народно събрание.

Вторият тур се провежда на 17 юни с.г.

Новата избирателна система е променена от 400 единични избирателни райони, използвани по време на комунистическия режим, в система, при която половината са избрани като член в един избирателни райони, а другата половина - чрез пропорционално представителство.

Резултатът е победа за Българската социалистическа партия, която печели 211 от 400 места. Избирателната активност е 90,3%. Гласуват 6 976 620 от всички, имащи право на глас. БСП получава 47,1% от гласовете, СДС - 36,2 %, ДПС - 5,75%, БЗНС - 4%, Отечествен съюз - 0,5%.

Основна цел на Седмото Велико народно събрание била изработване и приемане на Конституция на Република България. Събранието работи от 10 юли 1990 г. до 2 октомври 1991 г., когато се саморазпуска.

пп. Дали някога ще се повтори тази избирателна активност от първите ни свободни избори?!?!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

На 10.06.1977 г. излиза „Apple II” - първият масово използван персонален компютър.

l.jpg

Неговият пряк предшественик „Apple I” - модел, пуснат в ограничена серия и предназначен за любители на електрониката, проправя път на много от характеристиките, благодарение на които „Apple II” постига уникален за времето си пазарен успех.

През 80-те и в началото на 90-те години „Apple II” е на практика стандартният компютър за американските училища, колежи и университети. Става популярен и сред бизнес потребителите с първата изчислителна програма VisiCalc. С известни относително леки модификации се произвежда до 1993 г.

Уникално за „Apple II” е и въвеждането на цветен дисплей, графичен режим с висока разделителна способност, звук, както и вграденият език за програмиране Бейсик. В сравнение с по-ранни разработки „Apple II” е много по-достъпен и удобен за използване. С това той бележи началото на масовото разпространение на персоналните компютри - това е първият модел, предназначен за масовия потребител, а не само за специалисти.

Любопитен факт е, че българският „Правец 82” е създаден като негово копие, пригодено за изработване с произвеждани в СИВ интегрални схеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

че българският „Правец 82” е създаден като негово копие,

Ремикс - Подобрено копие ;)

На 10.06.1977 г. излиза „Apple II”

На 08.06.2015-та Епъл обявява края на ерата "for the crazy ones" и се гмурва в бруталния корпоративен контрол над овцата, пардон, юзъра-плащач. "Ел Капитан" ограничава root достъпа до ОС и единственият пълновластен господар на системата е Епъл. Чакаме джейл - казах ви го 2011-та ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Очакваше се :smile:

Да видим докога обаче ще е така.

Още тук я има идеята за rootless с-ми :)

https://en.wikipedia...uation_Criteria

Редактирано от HITMAN
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тук е описано как може да се спре и какво всъщност ограничава:

http://arstechnica.com/apple/2015/06/preview-os-x-el-capitans-first-beta-is-a-promising-heap-of-refinements/4/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 месеца по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 месеца по-късно...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 години по-късно...

Да съживя малко темата с огромна доза красота, съвършенство и великолепие.

Най-красивия магазин Apple и най-готината кафетерия Starbucks

Отделете пет минути и се насладете на красотата...
Магазинът го знаех аз, но за кафетерията сега разбрах и определено съм маркирал следващата ми спирка в Италия да е Милано. ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...