Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone 6s, iPhone 6s plus - мнения и коментари


Alxx®

Recommended Posts

Въведи и потребител mtel и парола mtel!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 673
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

  • The Shaman

    68

  • dessyteneva

    41

  • algor

    39

  • DreamcatcheR

    38

Не става и така.

Оп, врътнах го. Навсякъде пейстнах inet-gprs.mtel.bg

7accf9357f0bda9e0048bc23c587232a.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е така де нали постнах скрийн шот!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С inet става точно както го е написал Симба. При мен тръгна след като въведох точно това, което е дал на скрийншота и рестартирах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е така де нали постнах скрийн шот!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ти постна, ама за отгоре нищо не каза. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На няколко 6-ци с 9.0.2 ммс-а не тръгваше. Захапа само след като въведох wap.

Редактирано от baronbg
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Награбих един 6S Gold одеве, не се сдържах. Не усещам никаква разлика, освен, че е малко по-тежък и TOUCH ID работи невероятно бързо! Със сигурност и камерата ще е по-добра де, но още не съм я пробвал. 3D Touch - безполезна "екстра", която трябва да има опция да се изключва! :biggrin: Поне засега така мисля, може по-нататък да влезе в употреба...

ЕДИТ: При 6 звука е по-силен.

Редактирано от Dean
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес ми дойде iPhone 6s Plus-а 128gb :) Като цяло съм доволен,но има някакъв неприятен лаг чат-пат,може би защото го ресторнах с backup от стария.Иначе да подобрение в бързината се усеща особено при Touch id-то.Усеща се и "по-стабилен" в ръката.Утре ще пробвам и камерата да видим как е :) Поздрави.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Награбих един 6S Gold одеве, не се сдържах. Не усещам никаква разлика, освен, че е малко по-тежък и TOUCH ID работи невероятно бързо! Със сигурност и камерата ще е по-добра де, но още не съм я пробвал. 3D Touch - безполезна "екстра", която трябва да има опция да се изключва! :biggrin: Поне засега така мисля, може по-нататък да влезе в употреба...

ЕДИТ: При 6 звука е по-силен.

Аз съм си тъпичък и да питам, че не сфащам: апарата ти харесва или не ти харесва?

Това за екстрата също не го разбрах в положителен или отрицателен смисъл е казано?

Г-н petkoxray, гледам си от Пловдив и ако идвам утре натам имаш ли нещо против да се намерим по някакъв начин и да го видя как работи въпросния Плюс?

Дето се вика оставям колата на аварийки и на тротоара ще го разцъкам за 6 минути, за да не ти губя времето в съботния ден...

Ако не става не се притеснявай да кажеш и не е необходимо да казваш защо не става. :smile:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знам още дали ще тръгна, Жоре, но ти първи ще разбереш :smile:

Сега омайвам Петко с новата придобивка хаха.

пп. Ти не ми казвай, че си вече с 6S Plus?!?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем,ще ти го покажа :) Само трябва да е след 1 часа на обяд,че преди това съм зает.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Споделям впечатления от 6s Plus, 64GB, Gold + съпоставка спрямо 6 Plus.

Относно външния вид и начина на изработка - разликата, която не видях да е спомената из мрежата, е че новият алуминий не е толкова хлъзгав. Усеща се точно като на часовника. Също така стъклото на камерата е доста по-затъмнено - сякаш има nd filter отпред (това обаче не изглежда да влияе на снимките и видеото). Европейските модели имат едни грозни букви най-долу на задния панел, докато при американските го няма. При американските дори са махнали и по-малките (model, fccid...). Явно поради европейски разпоредби, трябва да търпим грозни букви на устройствата си.

3D Touch технологията е добавила едни 20 грама в повече и това определено се усеща. Като се сложи и един кейс стигаме тегло от 200-210 гр., което 'ич не е малко.

Touch ID 2nd gen e умопомрачително бърз. Дотолкова, че човек не може да види колко е часа. Често ми се случва и да имам нотификации (които съм изключил да се показват в NC) и като натисна копчето за част от секундата ги виждам, а след това няма как да намеря за какво са били. Малък life-hack е да се ползва нокът или друг пръст, но това изисква свикване.

Новата вибрация (с помощта на taptic engine-a) определено ми прави много добро впечатление - на сила мисля, че е като старата, но е 3-4 пъти по-тиха (доста монотонна). Интересна новост е и синхронизирането на вибрацията спрямо рингтона, като това важи само за apple-ските notification sounds.

Камерата... Ами какво да ви кажа - просто е страхотна. 12 спрямо 8 мегапиксела са си не малка разлика. Повече детайл, повече пространство за crop... Както всяка година, Apple са свършили чудна работа относно експозицията и динамичния обхват. Ретина светкавицата (при снимане с предната камера) върши някаква работа, но няма нищо революционно в това. Приложения от сорта на Camera+ инкорпорираха същата функция още преди години.

Двете големи новости са 4К видео режима и live photos. Видеото е просто уникално. За да оцените детайла, трябва да разполагате с мониторна резолюция над 1080p. В този режим при Plus модела има оптична стабилизация, която работи доста добре (даже бих казал по-добре, отколкото на DSLR обективи). Много добре се съчетават всички тези неща и с digital zoom-a, който вече е що-годе използваем. Когато се снима в 1080p, в сила е дигиталната стабилизация, която определено превъзхожда оптичната при по-бързи и резки движения. Защо Apple не са дали опцията за избор каква стабилизация да се ползва е друг въпрос. Малко над 2 мин. видео се равняват на 800 MB. Така че ще трябва вече да почнем да си правим сметката в каква резолюция снимаме. Дори на 64 GB-овия модел при повече видео, ще се напълни бая бързо. Да не говорим за 16 GB-овия, който освен за "ало", браузване и текст-ване, не знам за какво вече ще върши работа (особено ако няма мобилен нет).

Live photos е интересно нововъведение, стига да прецениш добре кога и колко да движиш телефона при заснемане. Особено добре се получава, когато се снимат малки деца, животни или някой, който не подозира, че всъщност снимката, която му правите, е кратък клип :smile: Очаквайте съвсем скоро целият свят да лудне по тия снимки - обявено е, че Фейсбук скоро ще добавят поддръжка за това, а покрай тях и Инстаграм...

3D Touch/Force Touch... С две думи - това е бъдещето. 6s е третият Епълски продукт с такава технология (след часовника и макбуковете) и очаквайте съвсем скоро да се появи във всички продукти на компанията. Учудващо и напълно необяснимо е, че отсъства в iPad Pro, но смятам че още догодина технологията ще бъде внедрена в iPad Air/Mini/следващия Pro, както и в периферните устройства - magic mouse и magic trackpad.

Force touch отваря едно напълно ново измерение за ползване на телефона. Най-кратко ще се опитам да го обясня така: представете си, че вместо да избирате из цялата ОС бутони за настройки, споделяне, влизане и излизане от нещо (мейл, съобщение, снимка, линк), можете просто с по-силно натискане и плавно движение да имате достъп до всичко това, без да се налага постоянно да се връщате напред-назад из подменютата. Веднъж като сте натиснали по-силно, т. нар. от Епъл "peek", имате preview + опции ако го плъзнете нагоре. Тук трябва да кажа, че не трябва постоянно да поддържате този натиск - достатъчно е просто да докосвате дисплея. Ако искате да "влезете изцяло" в избраното съдържание, просто пак натиснете този път малко по-силно дисплея, т. нар. "pop". При всеки peek и pop усещате тактилна вибрация. Всичко това сигурно звучи сложно (и на мен ми беше трудно за обяснение), но Епъл са се погрижили изпълнението да е на топ ниво и потребителят бързо да свикне.

Част от force touch е бързият достъп до определени действия с app-овете. Ще дам няколко примера. Няма да ви казвам колко пъти ми се е налагало бързо да направя видео или slow-mo и това swipe-ване по камерата, докато стигна в режима, който искам е супер изнервящо. Е, вече не се налага. Само чрез натискане и избор на видео/снимка/slow-mo с едно плавно движение отивам там, където искам. Не бих казал, че е по-бързо от пускането на камерата през локскрийна, но определено е по-удобно (особено с TouchID2 aka Speedy Gonzales). Друг пример е с търсене в App Store - просто натискам иконата и избирам Search. Още примери - бърза нова бележка, бързо ново съобщение/имейл, бързо повикване на 3 favourite контакта, бързо отваряна на нов таб в сафари, бързо пускане на beats1 radio, бързо търсене в имейла... Почакайте само dev-овете да си обновят приложенията..

Друга страхотна Force touch екстра е, че когато натиснете клавиатурата, където и да е, тя се превръща в мишка! Супер удобно става преместването на курсора и селектирането на текст. Отново добавям, след първоначалното "натискане", няма нужда от повече натиск по дисплея, просто трябва да продължите да го докосвате, за да мърдате курсора. След това селектирането на думи става чрез ново натискане, а селектиране на параграфи - с двойно натискане навътре.

Има и мултитаскинг жест - вместо двойно натискане на хоум бутона, просто натискате левия край на дисплея (баш края, до ръба) и плъзгате навътре (надясно). Това отваря мултитаскинга. Ако пък плъзнете повечко, директно отваря последното отворено приложение и по този начин можете бързо да превключвате м/у 2 приложения. Дотук добре, но в реални условия този жест е супер трудно изпълним на Plus-a с една ръка - особено ако имате сложен стъклен протектор. При ползване с две ръце няма проблем. Странното е, че този жест изобщо не работи в landscape режим.. Недомислие или бъг? Времето ще покаже.

И дотук с основните разлики спрямо старата 6-ца.. Да, новият телефон е малко по-бърз и има разни благинки като постоянно включено Hey Siri, но в реално използване, ако ви връчат старата и новата 6-ца с изключен Force Touch и ги ползвате едновременно, няма да разберете кой кой е. Единствено повечето рам се оказва плюс, що се отнася до повече отворени приложения и сафари табове, но дотук.. И на 6s лагват понякога spotlighta и control center-a, което сочи, че тези проблеми не се дължат на недостиг на хардуерна мощ, а просто на софтуерна оптимизация. Искам да спомена и че батерията пада няколко идеи (специално за @gorgior :smile: ) по-бързо от старата ми 6-ца при едни и същи програми и настройки (върнах си бекъпа). Не бих казал, че съм го човъркал много за тези 2-3 дни - абсолютно нормално ползване, а ми изкарва с 2-3 часа по-малко usage и 10-15 часа по-малко standby. След няколко седмици ще се види по-добре. А, може пък и да е заради проблемния ми Samsung чип :tooth:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ехаааааааа...

Ако още двама направят по едно такова мнение/ревю, направо бих тръгнал към магазина за нов апарат, баси.

пп. Благодаря ти за усилието!

Аз лично го оценявам подобаващо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@DreamcatcheR, искам ти да водиш презентацията на iPhone 7 вместо Тим Кук!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@simba4 Не е много по-слаб на 6S, но разликата е лесно доловима.

@algor няма как да не ми хареса апарата защото iPhone 6 поначало си ми харесва, но просто това 3D Touch явно аз не мога да го усвоя, ама един път хваща, един път не.. По-бързо и лесно е да си пусна камерата от иконката и да превключа на предна камера, отколкото да се мъча да натискам силно, че да ми излезе падащо меню за emergency selfie. Иначе това, че клавиатурата се превръща в мишка е много удобно.

P.S - бъг ли е, не знам, но нямам нито едно приложение за ъпдейтване, а на иконката на AppStore ми дава, че са 9... Дано се оправи.

P.S2 - сега разбрах, че 3D Touch работи и във форума, например бутона за цитиране, много е удобно.

Редактирано от Dean
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Dean, настрой чувствителността на 3d touch от settings – accessibility – 3d touch. И на мен ми идваше малко в повече натиска, сложих го на light и сега е идеално.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой страда ли от heatgate или rebootgate, че днес отивам към Мтел да пазарувам? Дано да не изтегля късата клечка със самсунг процесор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм и чувал за тези gate-ове.. Heatgate може би е явление при всеки нов iPhone, докато се настрои и върне бекъпа :) Това с процесора не го мисли толкова, освен ако няма да ползваш телефона само за drain-battery bench-ове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.



Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...