Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

спад на капацитета на батерията на Iphone 6s


sarajj

Recommended Posts

Здравейте! Това е първото ми мнение в този форум, въпреки че често чета темите тук. Този път, обаче, не намирам отговор на въпроса си и ще се радвам, ако ми помогнете. 

Имам Iphone 6s, закупен преди около месец. Всички знаем слабостите на батерията. При моята нормална употреба (без игри и тежки приложения, основно браузване, фейсбук, месинджър, бележки и имейли, тук-там някоя снимка) батерията ми падаше средно с около 9-10% на час употреба, което беше ок. От два дни обаче батерията ми започна да пада прогресивно и вече съотношението не е такова. Снощи за първи път от вечерта до сутринта беше спаднала с 4%. Дори да не правя нищо на телефона, батерията си пада с по 2-3% на час. А при снимки е още повече. За 6-7 снимки падна с 4-5%, което е доста. 

Та ето и въпросите ми: На какво, според вас, може да се дължи гореизброеното и как мога да разреша проблема? Как се държат в това отношение вашите телефони и налага ли се да отида в сервиз? 

Благодаря предварително за отговорите!

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На първо време виж в settings/battery кое ти дърпа най-много ток. Виж да няма нещо, което в background да консумира повече. 

После ще ти кажа това, което ще ти кажат и в сервиза - направи рестор без връщане на бекъп (за целта първо си прехвърли снимките на компютър и се увери, че в облака се пазят останалите неща като контакти, бележки и т.н.). Телефонът ще стане като нов, влизаш си с епъл профила, за да ти се върнат контактите и после само инсталираш приложенията наново. Карай така няколко дни и виж дали има положителна промяна. Ако пак са зле нещата, занеси го на сервиз. Но трябва наистина доста бързо да ти пада батерията, че да стигнеш дотам. Процентите, които ти показва телефона, не винаги са много верни. Има значение и как зареждаш и дали с оригинални аксесоари. Най-голям консуматор на ток са мобилния нет и гпс-а. В днешно време почти всяка програмка ползва и двете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа, че батерията ми пада доста бързо, но пада много по-бързо от преди. Като се има предвид, че в тези няколко дни, в които наблюдавам батерията специално, съм намалила употребата на фейсбук и месинджър, които ми харчат най-много енергия. Спрях и ЛТЕ мрежата. Почти не използвам камерата. В момента имам 60% за 3 часа и 10 мин. ползване. Като основният ми разход на батерия са 50 минути разговори. Струва ми се много. Още повече, че само до преди 3 дни не беше така. 

А иначе зареждам телефона само с оригиналното зарядно и USB кабел, даже не съм го зареждала през компютър никога, само в контакт. 

Редактирано от sarajj
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1 ден изкарва ли ти? Ако изкарва, какво го мислиш толкова? Слагаш го вечерта да се зарежда, сутринта махаш и ползваш.. Ако ти се налага да търсиш контакт късния следобед, тогава са на зле нещата. 

В settings/privacy/location/system services изключи Setting time zone и по избор cell network, homekit, location based iads/alerts, safari&spotlight, frequent locations.

В settings/privacy/location махни локацията на програмките, които няма нужда да я ползват. 

В settings/notifications махни също, каквото не ползваш.

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...