Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple event 27.10, hello аgain


iMan

Recommended Posts

2 hours ago, matsan said:

Някой има ли опит с Епъл стор Англия за покупка на фирма ,че в момента с цената на паунда като гледам е по- изгодно от там да си купя новата 13-ка с тъч бара?

Забрави го като вариант:

http://www.theverge.com/2016/10/28/13451616/apple-macbook-uk-prices-brexit

 

 

1 hour ago, matsan said:

Че аз в момента съм 4-ри гиги и съм ок за това ,за което го ползвам :)

 

1 hour ago, arm11 said:

Това си звучеше като изказване на андроид юзър :)

Всичко върви толкова мазно и плавно, че просто забравяш за рам и т.н.

На работа ползвам Mac Mini с 8GB - с отворен Photoshop и 1 виртуална машина ми се случва от време на време да свърши рамта - в тази ситуация компютъра просто спира да функционира. За Про машина наистина е малко RAM-та. Стига сте ги оправдавали за всичко. То бива фенщина ама...

 

 

1 hour ago, Anthony said:

Интересно му кое поколение i7 процесори ще му сложат.

В презентацията казаха, че е 6-то поколение.

Редактирано от kal1ch
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, само едно назад ще е този път. Пак е нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

еве това с липсващата подсвртка в логото ме отказа да си го купя :(( Майтап, просто не мога да си го позволя! :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз почнах да се чудя . Така като гледам цените в бг ще е към 4000 с ддс (с тъч пада и 256гиги)и отделно ще трябват адаптери към юсб и дисплей порт и ставаааааа......
Иначе е много як ама се чудя дали да не изчакам по коледа да падне старото про. В момента по магазините е около 3000 с 8 рам 256ссд. Абе общо взето голямо чудене пада при мене , а кофтито е, че батерията на еъра ми почти тотално сдаде багажа и основно се ползва като декстоп вързан с дисплей порт за една 24-ка монитор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко изглежда супер с тоя лаптоп, но едноооо не моа разбера и то е защо има 3.5мм жак. Нали тая години с IP7 ни казваха колко стара е тая технология и т.н. т.н. а сега в следващите продукти го слагат тоя жак. Оплетоха се нещо от Апъл, излъгаха ли или нямаха място в тел къде да съберат тоя барометър и махнаха жака незнам, но едно е доста тъпо сега ако си юзер на IP7 и имаш само слушалки от комлекта как аджеба ще ги включиш - трябва адаптери, преходници абе недомислици.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се радвам , че има жак , защото хич не ми се сменят моите senneheiser momentum 2 :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В кутията няма да има и удължител на зарядното. Ако искате да си закупите такова, ще трябва да се бръкнете допълнително с $19.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това с портовете ми беше най-объркващо и на мен - 7-цата идва с usb type A и lightning слушалки, макът идва с 3.5mm аудио жак и usb type c портове. За устройства, които трябва да работят добре едно с друго, хардуерно са абсолютно несъвместими. Иначе ми допадна идеята за toolbar-a, но не съм убеден колко ще е удобен - в момента никога не гледам клавиатурата докато работя, с туулбара ще ми се наложи и не мога да преценя дали това ще ми спестява или коства време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки се оплаква и търси причини защо новите про-та не струват. Това ми се вижда много странно, особено в Епъл-ориентиран форум. 

Струва ми се, че доста принизявате значимостта на тъч бар-а. Когато Епъл добавят нещо напълно ново, се правят множество тестове за това колко ергономично и използваемо е. На лаптоп няма по-добро място от това точно над клавиатурата за добавяне на някаква тъч функционалност. Хем е точно до дисплея и не се нарушава зрителното поле, хем е близо до клавиатурата, където (обикновено) ни стоят ръцете. Аз лично не виждам абсолютно никакъв недостатък на тъч бар-а, а това, че е user customizable, беше приятна изненада. Не го очаквах.

Мисля си, че в новите про именно тъч бар-а е wow-фактора, а всичко останало е подобрено, макар и да изглеждат дребни промени на пръв поглед. Самият факт, че ги направиха толкова тънки и леки, като същевременно са двойно по-мощни, за някои хора е достатъчна причина за ъпгрейд. The ultimate portable work station. Който си кеси вкъщи/офиса нон-стоп, това няма да го спечели.

Дисплеят е доста по-ярък и с по-широк цветови обхват.

Клавиатурата е подобрена спрямо макбук 12" (на него първоначално ми беше отвратително, но като свикнах, старата ми се струваше като пишеща машина).

По-силен и широкообхватен звук.

Огромен тракпад.. Знам, че за това адски много хора не се замислят, но няма по-удобно нещо от големия тракпад. Ползвам Magic trackpad-a от излизането му и изцяло ми замени мишката. Не вярвах, че това някога ще се случи на десктоп машина. 

Да не забравяме и Touch ID (2 gen.), който не е само за покупки, а и за вписване, без въвеждане на пароли. Това за мен е супер и го чакам от години да се появи в Мак. Най-накрая времето дойде. 

И сега за прословутите портове... Да, шит е, че заебаха magsafe-a. Едно от страхотните неща, които различават Мак от всичко останало. Слотът за СД карта също ще липсва много. Но усб-с е страхотен и не мога да разбера защо всички реват, че сега ще трябва да си накупят преходници и кабели за стотици левове, след като usb-c to usb 3 адаптерите са по 5-10 лв онлайн и на всеки ще му е достатъчен 1 или най-много 2. На мен за макбука 12" ми трябва точно 1, който върши работа за всичко - флашки, айфон, айпад, дискове, външен двд драйв, камера и т.н. Имам и още един преходник, който беше малко по-скъп (ок. 40 лв), който има hdmi, usb 3 и usb-c за зареждане. Много много рядко ми се налага да ползвам на лаптопа повече от 1 порт, така че дори и хъб не нося, макар че има много малки и леки решения. Предимството на усб-с в МБП, е че може да се зарежда от всяка страна. Много често ме е дразнело това, че кабелът ми стърчи отляво, когато контакта ми е отдясно. Вярвам, че на всеки му се е случвало. Дребно, но ако може да се облекчи, защо пък не? И това, че към един усб-с порт може да се свърже 4к/5к монитор, който от своя страна да зарежда лаптопа (и евентуално да е хъб за няколко усб 3 устройства) не е за подценяване. 

Като за край, цената е висока, но така беше и с първите ретини, ако си спомняте. Този компютър не е за всеки. И нямам предвид само финансовите възможности. Аз лично ще го чакам на refurbished от САЩ или следващия модел със спек-бъмп и по-ниска цена. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже в момента нямам компютър, до последно ползвах про ретина, изчаквах да видя какво ще представят. Зареждането ще ме дразни като се налаг да внимавам да не "счупя" usb-c по време на зареждането. Необходимоста на преходници за да ресторна iPhone. Все пак е винаги с мен и като го вадя, трябва да вадя и други неща за да го ползвам. Букса за слушалки?!? WTF горе се спомена, като нямам такава на телефона, където е по-наложително да се ползват слушалки, за какво ми е на лаютопа? Поне да беше с лайтинг, като ще налагат този стандарт.
Хареса ми големия тракпад ( мишка не съм ползвал 5-6 години), тъч бара ( времето ще покаже), това че е по тънък, по ярък и по цветен. Вече няма да пиша паролата по десетки пъти на ден - тъч ай ди.
Това е в общи линии, без да съм го пипнал и ползвал.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нали и аз съм от мрънкащите ,та да кажа,реших си проблема много лесно - просто днес отидох в Технополис и си взе последния про с 256гб и 8 рам и си реших проблема за следващите поне една година и то на добра цена - беше на промоция 3000 лева с ДДС. Доволен съм много,особенао в сравнение със стария ъер от 2012 година направо лети ,да не говорим за дисплея.Те така, спирам да мрънкам за високи цени и преходници до другата година :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И да допълня след почти два дена ползване -много бърз, но заминава за Криейтив център, защото при първото изтощаване на бетерията блутута спря да работи ! not available . Пробрах всичко описано в нета и не помогна, че накрая чиста инсталация и там вече пък изобщо нямам икона за блутуут -абе къръшка работа. Те така!

П.С. Оправи се след триене на bluethoot playlist от Library/Preferences и shut down и изчакване 2-3 минути .
Оказва се често срещан проблем при преминаване на mac os x siera!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко изглежда супер с тоя лаптоп, но едноооо не моа разбера и то е защо има 3.5мм жак.

Sent from my iPhone using Tapatalk


В интервю за The Independent Фил Шилер отговаря на въпроса защо компанията махна СД слота и остави 3.5мм жака(и аз си задавах тоя въпрос).
Относно СД слота поради няколко неща. Първо е обременителен слот. Слагаш картата и тя стой наполовина навън(стърчи). После има на пазара доста добри и бързи кард рийдъри на който може да използваш компак флаш и СД карти. Ние никога не можехме да разрешим това(визира двата стандарта карти) - ние избрахме СД карти защото повечето потребителски камери са с СД карти, и може да изберем само единия вид. После повече и повече камери почват да създават wireless трансфер на тяхните камери. Така че ние мислим пътя напред е с адаптери или wireless трансфер.
Относно 3.5мм жака. Фил Шилер казва че 3.5мм жака е много повече от Вход/Жак за слушалки за лаптопите, което го прави различен случай от този за IP7. Казва че ако служи само за слушалки може и без него. Както и да е, той служи за протата да си включват студийните колони/говорители, усилватели и друга про техника която няма wireless решения.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той да отговори защо махнаха магсейфа.. Духът на Джобс сигурно го преследва..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мда така е. Една от запазените марки беше тоз магсейф.
А ето и списък с 8 неща който Апъл "уби" с новия Макбук про.
1. Светещо лого на гърба на дисплея.
2. Магсейф.
3. Удължителен кабел от чарджъра(няма в комлекта)
4. Старт ъп звука на Мак(като вкл. Мак звука от камбана)
5.HDMI.
6. Usb type A
7. СД слот за карти.
8. Пластичните панти на капака.
Еми разбирам защо има такова недоволство.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е те почти всички са безсмислени ;) Само за магсейф и светещото лого ще ми е тъжно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За пластмасовите панти едва ли някой е недоволен от смяната с алуминий..
За всичко има заместител, но най-трудно се преживява магсейфа. Да, знам че има аксесоари, които добавят и тази функционалност, но тогава стърчи донгъла и не е същото.

За стартъп звука ми е много странно защо са го махнали след като сега няма да знаем кога сме направили pram reset.

Удължител може да няма, но кабела ако е като на 12" макбук, то значи е 2 метра и вярвам на почти всеки ще му е достатъчен.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам защото почти никой не прави прам ресет :р

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Със съжаление трябва да призная, че Епъл тръгва в неприятна посока. Взимат изключително много "тъпи" решения напоследък. Вярно е, че "иновативността" отпътува заедно със Джобс, а Кук може само да прави пари, но все пак можеше да се постараят повече.

Новите машини могат да са заместител на Еър и то със условности... Но Про? Определено не.
И това идва от човек, който от мноого време харесва Епъл и има Макбук,Аймак, Айпад, Айфон и още доста техни устройства...

Махането на Магсейфа ще го оставя без коментар...
Както и да е... ако продължават в същия дух не виждам с какво ще ме прилъжат да ъпдейтна към новите им устройства в бъдеще. Добре, че настоящият ми Макбук ми има поне още 3-4 години живот хаха.
Да не говорим, че учудващо но Майкрософт правят доооста интересни неща в същото време..наистина тази година определено те са по-иновативната компания...кой да повярва...
Иначе цените са си цени...факт е, че са силно надценени, но в този сектор (Surface anybody?) нещата са такива. Всеки си претегля и преценява.

Осъзнавам, че коментара ми е леко пресилен, но Епъл прекаляват и ме дразнят ужасяващо много. Определено не са компанията, на която сипвах парите си със удоволствие. Губят магията си все повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От друга страна, кое им е про-то?

Липсата на портове/интерфейси? Рийдър за карти? ХДМИ? Стандарт, който в момента се ползва ЗВЕРСКИ много. Ок, УСБ-Ц е як, нов, бъдещето... но го набутват твърде грубо и необмислено. И то точно в тази си серия машини, където трябва да са свръх внимателни относно портовете.

Къде е 4к екрана? Поне в 15 инчовата версия? Не казвам, че е задължително ама 2016 година? Можеха да замажат поне с това.

Процесорите... Скай лейк?! What?! При положение, че има машини със Каби лейк? И при положение, че не си ъпдейтвал почти нищо от портфолиото си от маса време, шибаш предишно поколение процесори.. Във "Про" серията си... Отново - не е проблем ама нагарча.

А това, че за да свържеш последния модел телефон на същата компания със последния модел лаптоп, ти трябва преходник/кабел отново отново ще го оставя без коментар?! Естествено кабел/преходник се закупува отделно...Разбира се.

Показваш колко е готин тъчбара със Аймесъджис, но в същото време не си портнал и наполовина от яките функции на приложението от Аифон?

Няма значение де...доста дребни неща има.

Просто ме разочароват. Превръщат се от специална компания, в такава, която не знае къде се намира и на къде трябва да тръгне...

 

П.С. Ето доста качествена статия на темата между другото:

https://medium.com/charged-tech/apple-just-told-the-world-it-has-no-idea-who-the-mac-is-for-722a2438389b#.jklexfdpp

 

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всеки спестен порт са 3-4-5 долара допълнителна печалба. При милиони бройки това става солидна сума. Когато клиентите ти са готови да ти платят и за лайно, стига да му сложиш логото си, що да не им вземеш парите? Аз бих постъпил по същия начин. Според мен потенциалните клиенти, които няма да го купят поради липсата на портове, са пренебрежимо малък процент.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може би искат да наложат нови стандарти и то свои стандарти!

Редактирано от iMan
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...