Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple ще се насочи към използването на IGZO дисплеи за MacBook Pro по-късно тази година


dessyteneva

Recommended Posts

MacBook Pro.jpg

Според информация на IHS, Apple може да смени материала за дисплеите на своите MacBook Pro с IGZO (индий галий цинков оксид) по-късно тази година. В доклада се споменава, че Samsung и Sharp ще започнат да снабдяват компанията с този вид панели, някъде след средата на годината. Всъщност Sharp започна масовото им производство още през 2012 година, но до сега Apple ги използваше единствено за iPad, а слуховете за появата им в MacBook през 2014 се оказаха неверни.

IGZO е полупроводников материал, който има 40 пъти повече мобилност на електроните от стандартния a-Si, който се използва като активен слой на LSD екраните, което ще позволи по-малка консумация на енергия, подобрена чувствителност и повишена плътност на пикселите, а това от своя страна ще проправи пътя за по-висока резолюция на дисплея.

Според президента на DisplayMate Реймънд Сониера, IGZO може да доведе до „значително по-висока яркост“, но и материалните разходи за производството, ще са „значително повече“. Именно добива и производството са забавили преминаването към този материал, но той се използва във все повече продукти, като OLED телевизорите на LG например.

От друга страна с преминаването към IGZO, самия дисплей ще стане по-тънък, което може да доведе до още по-тънки MacBook Pro, но е малко вероятно промяната на дизайна да стане още тази година, а интересът на Apple най-вероятно е насочен към икономията на енергия.

Цялостния размер на оригиналния iPad Air беше намален с 25% в сравнение с предходния модел и това стана възможно именно благодарение на използването на IGZO дисплей.

Като се има предвид времевата линия, Apple може да премине към тази технология за следващото си поколение MacBook Pro, което според анализатора Минг-Чи Куо, ще бъде представено през втората половина на тази година и ще разполага с по-бързия Kaby Lake процесор, демонстриран миналата седмица.

Според прогнозата на IHS, компанията ще поръча 9.7 милиона дисплеи за MacBook Pro през 2017, което представлява увеличение от 8.8 милиона единици, спрямо миналата година.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...