Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

  • 0

Проблем с wifi на iphone 5 "incorrect password"


chelios2

Въпрос

Здравейте колеги, имам няколко странни проблеми с телефона и вече толко ме ядосва че ще го изхвърля. Преди 3 или 4 дни ми се разкачи от wifi и от тогава започнаха мъките, натискам да се свържа и се почна с постоянно "incorrect password" и това с няколко различни мрежи и рутери. Давах му "reset network settings" няколко пъти, четох по гугъл някакви неща и опитвах, но нищо не оправя нещата. Опитах от другия ми телефон да му пусна точка от мобилния интернет и към нея веднага се свърза без проблеми. С това установих че не би трябвало да се е прецакал чипа на wifi. Днес му възстанових всички настройки но пак не се връзваше. Не знам вече какво да му правя но много ме изнервя това нещо. Моля за помощ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

18 отговора на този въпрос

Recommended Posts

  • 0

Няма как да му дам "forget" защото не мога да се свържа със самата мрежа поради грешна парола която в действителност е правилна. С ios 9.0.1 съм ако е от значение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Ти си опитал извинявай опитай пак.


Sent from my iPad using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

@gogi6 като натисна на "i"-то имам само join network. @gazara74 опитвах го сигурно 10 пъти това но пак не се оправи. И всички настройки трих и го пуснах като нов iphone но пак същото. Интересното че към точка от другия ми телефон се връзва. До преди няколко дни нямах никакви проблеми. На приятелката ми и се случи същото с неиния iphone 6s но само веднъж.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

И рутера рестартирах. Понеже вкъщи съм с 2 рутера в двете стай, отидох в другата там се свързах с рутера и всичко беше наред, но когато се върнах при този който бях същите проблеми. От едната стая виждам и двата рутера но пак грешни пароли, не знам въобще на какво се дължи. Пробвах при приятел с неговия рутер и там проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

По някакъв незнаен начин се свързах с wifi вкъщи но нещо пак не е както трябва:

server_huawei.pngspeed_huawei_1.pngspeed_huawei.png

server_iphone.jpgspeed_iphone_1.jpgspeed_iphone.jpg

 

Редактирано от Chelios
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

@Chelios, пробвай да обновиш или поне да преинсталираш на чисто последната версия на firmware-a на проблемния рутер или най-малкото да го върнеш към фабрични настройки и да го конфигурираш на чисто с минимални допълнителни настройки (само име на мрежа и парола), пробвай и без парола дали ще се свърже и колко ще е стабилна връзката. Ако и това не помогне, може би ще ти се наложи рестор на телефона, за жалост ще го дигнеш на 10.2.1, а това за този телефон може да се окаже по-лошо отколкото да няма wi-fi на този или друг рутер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Мисля че установих проблема. Когато съм на разстояние 2 или 3 метра от рутера и натисна да се свържа постоянно ми изкарва грешна парола, но когато отида на 2 см до него всичко е точно, свързва се от първия път и скоростта ми е около 50 мегабита, но отдалеча ли се пак от рутера или телефона ми се откача от рутера или ако остане закачен което много рядко се случва скоростта пада до 1/2 мегабита ... Дали може проблема да е в wifi антената в самия телефон и лесно и евтино ли се подменя или проблема може да е софтуерен?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Няма да прецаквам никой защото телефона си ми харесва. Въпроса е ако му се смени wifi антена дали ще се оправи този проблем. Гледам в гугъл една антена върви по около 20 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

На iPhone 4/4s ако му се развие едното от болтчетата /дългото най-горе/ на платката и вифи-то изчезва по подобен начин.
Занеси го в сервиз да го прегледат може да имаш подобен проблем, който да се реши елементарно.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • 0

Дали би могло да е софтуерен проблем, макар че ме съмнява? Значи установи се че с всеки рутер е едно и също положението. Ако съм на разстояние 2/3 метра пряка видимост скоростта е около 1 мегабит, ако се приближа плътно до рутера скоростта се вдига до там според зависи от самият план. Не ми се ще да ъпдейтвам до 10.3.1 за да не стане фал и да не мога да върна после. И евентуално дали със смяна на антена би могло да се оправи положението? Имам известен опит със разглобяването и сглобяването на iphone така че сам бих си я сменил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...