Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Apple работи по технология за Apple Watch, насочена към диабетиците


dessyteneva

Recommended Posts

58f05f5e10c3c_AppleWatch.jpg.ac425f6c7b698ff9e23a5aac82acf67a.jpg

Apple вече доказа своята загриженост за здравето на потребителите с пускането на медицинското приложеине CareKit, но някои слухове твърдят, че в момента таен екип на компанията разработва решение за Apple Watch, насочено към болните от диабет потребители.

Всъщност тази идея първоначално е замислена от вече покойния Стив Джобс, като част от суперсекретна инициатива, за развиване на технология за измерване на точното ниво на глюкозата в кръвта, без да се налага убождане.

Позовавайки се на запознати с нея източници, докладът твърди, че Apple вече провежда тестове в клинични сайтове и заедно с консултанти работи по регулаторните пречки. Медицинската технология, която е разработвана в продължение на поне 5 години, ще предложи решение за следене на жизненоважни показатели като нивата на кислород, сърдечния ритъм и глюкозата в кръвта и е много подобна на това, което Джобс е имал като идея.

Вътрешен източник посочва, че екип от 30 души работи заедно с експерти по биомедицина от компании като Vital Connect, Msimo Corp, Sano, Meditronic и C8 Medsensors. Подробностите за този проект са оскъдни, но CNBC твърди, че технологията ще използва оптични сензори, които ще провеждат светлина през кожата, за да измерят по този начин нивото на глюкозата.

Всъщност Apple не е единствената компания, която разработва нещо подобно. Дъщерното дружество на Google, Verily също работи по модерни безкръвни решения за пациенти с диабет, които включват и контактни лещи, за измерване на кръвните нива през окото. През 2010 година изследователи от Мсачузетския университет създадоха биометрична татуировка, която също може да следи нивото на глюкозата, без да е необходимо убождане. За съжаление повечето проведени опити бяха неуспешни. Един подобен пробив в технологията, би могъл да спаси милиони хора, страдащи от диабет и значително да намали неудобствата им в процеса за измерване на кръванта захар няколко пъти на ден.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...