Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone X - мнения и коментари


Asen_77

Recommended Posts

Ще напиша и аз малко отзиви, от една седмица съм с 8+, след ъпгрейд от 7+. До последно много се чудих, но ми излезе на много тънки пари, след прехвърляне на номер към норвежците, след като ментелите за пореден път ми скъсаха нервите. Преди да го взема, докато четях постовете на колегата за останалия силикон по задния панел, направо изтръпвах и се чудих дали да ъпгрейдвам, но така или иначе трябваше да преподпиша картата си и реших да се възползвам. Както и да въртя нещата, бих искал Х-а, но парите ме спряха. Дали би имало дефекти в началото, че няма тъч айдито, дори отрязаната горна част, не ме притесняваха по никакъв начин, освен цената. Не се и съмнявам, че апаратът ще бъде страхотен, но толкова пари за телефон не бих дал, колкото и да е кефът от ползването му (пожелавам го на всички, ако ви сърбят пищялите, да знаете, че е от моята чиста завист). Затова реших сиромашки да взема 8 плюса. 

Относно дизайнът, малцина ще са тези, които ще се трогнат, освен ако не идват от 5 серията. Сглобка, силикони, плеймейтки, няма такива неща, поне при мен. Сглобката е перфектна, както и качеството, на което всички ние сме свикнали. Задният стъклен панел изглежда много красив, поне според мен, но и алуминиевият гръб на 7 и 6 също ми бяха толкова красиви. Единствено ме притеснява здравината му и дали няма се счупи при леко падене с кейс (с помощта на две батки, един лост и една майка успях да го набутам в прозрачен Speck, Presidio за 7 плюс и визията ми допада определено. Всеки път като го погледна си правя лека душевна чик@я). Относно отпечатъци не мога да дам мнение, защото винаги ползвам телефоните си с кейс и ми е абсолютно безразлично дали има или не.

Безжичното зареждане не съм го пробвал, тъй като не притежавам подобно зарядно, но идните дни ще набера едно за офиса. Със сигурност безжичното зареждане не е мана небесна, но пак го има, кой би го ползвал, ще си преценява всеки сам. 

Бързина. Еми бърз е, дейба. Но и 7 плюсът си беше достатъчно бърз, преди да кача на 11ката, после стана боза. Както dreamcatcher беше писал в предните постове, бързината бихте я усетили в тежки приложения, в ежедневната работа и лайкчетата, надали ще усетите разлика. Буутва за секунди, но надали вкл./изк. устройствата си на всеки пет минути, така че и това не би направило осезаема разлика. След като се ъпдейтнаха повечето от приложенията, които ползвам, наистина работи много гладко и бързо. Бенчмарковете няма да цитирам, ще кажа, че работи страхотно и скоростта е наистина завидна. 

Батерия. Тук ме впечатли наистина. 7 плюсът беше с идеална батерия (както и 6с и 6 плюсовете), която караше достатъчно дълго. При 8 плюсът е дори още по-добре. За една седмица съм на трето зареждане. След първото зареждане с нормална работа, предвид, че още ми е кеф да го ръчкам като нов телефон, безпроблемно изкара 61 часа Stanby при 12 часа Usage (Скрийншоти няма да ви качвам, вече има достатъчно, ша си верваме). 

Камера. За съжаление не мога да дам отзиви, защото не снимам толкова много, да не кажа, рядно. Основните снимки са ми на документи, които и със служебният ми Хуйвей за 100лв. излизат сравнително прилично. Направих 2-3 пейзажни снимки, които за моето необразовано око, изглеждаха много добре, но наистина не мога да дам съвет относно камерата. 

Дислей. Тру тоун или нот тру тоун. Мен ми харесва и забелязвам разлика, цветовете са по-меки и приятни, но разликата не е огромна сравнение със 7/6 плюса. Потребителите от нежния пол, които виждат 50 нюанса сиво и около 500 тоналости на синьото, предполагам ще усетят по-голяма разлика. 

Също така, 64гб-вата база ми допада. 7 плюсът ми беше 32ка, преди него има 128 гб 7ца, но ми беше малка на размери. 32ката ми беше малко теснотийка, но това е субективно, защото всеки ползва различни неща. При всички положения, 64 за база е по-добре. 

Дали си заслужава ъпдейт от 5, 6, 7 на 8? Всеки ще си отговори сам на този въпрос, като съпостави сводобните си средства и нужди. За мен си заслужаваше, защото ъпдейтът ми излезе 100лв., срещу което получих повече памет и по-ново устройство с известни или не толкова известни подобрения. За Ноут не мога да дам мнение, защото не съм го и докосвал дори, играх си с С8 на колега, която наистина ми допадна и ме държа буден в септемврийските нощи. Наистина изглежда добре и според мен, е хубав апарат, но за мен, все още не съм готов да си прехвърля в другата галактика. Еко системата ли е, еко равновесие ли е, сиомбиозата ли, Дико от Ямбол ли, илюминатите ли са, не знам, но съм свикнал с простото удоволствие за използваш нещо, което работи и отговаря на нуждите ти. Не искам да обидя никого, няколко пъти се пробвам с андроида, но нямам усещането за същия "experience" и просто не ми допада. Не казвам нищо лошо за него, нито че потребителите му ще горят в 7мия кръг на ябълковия ад, просто на мен не ми допада. Откровено ми харесват флагманите на самсунг, че дори и средните класове на другите производители, където съотношението цена/качество и ползи е много по-голямо. Каквото и да си говорим, никой не може да ме убеди, че 6с или 7 са по-добри от 8. Винаги (с малки изключения, разбира се) новите уствройства са по-добри от старите. Друг е въпросът, кой какво би ползвал и с какви средства би се разделил за да ги притежава. 

За заключение бих казал, че съм доволен от избора си (то не се и очаква да кажа друго, вече съм се пре@бал :))) ).

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Джеф Пу, анализатор в базираната в Тайпе, Yuanta Investment Consulting, е намалил прогнозата си за броя на устройствата iPhone X, които ще се произвеждат тази година от 40 милиона до 36 милиона. Това е вторият път, когато ревизира оценката си, която първоначално е достигнала 45 милиона по-рано тази година.

Основната причина е, че доставчиците на Apple все още се борят за перфектното производство на камерата TrueDepth на iPhone X и 3D система за разпознаване на лица, според японския Nikkei Asian Review. За няколко седмици за първи път чухме за производствените въпроси от анализатора на KGI Securities Ming-Chi Kuo.

Многобройни отчети твърдят, че е необходимо повече време, за да се събере така наречения "Romeo" модул на TrueDepth от модула "Жулиета".

Модулът "Ромео" съобщава, че включва точков проектор, който излъчва над 30 000 невидими точки, за да създаде точна карта на дълбочината на лицето ви, докато модулът "Жулиета" включва инфрачервена камера, която анализира модела. Заедно те спомагат за захранването на нови функции на iPhone X, като Face ID и Animoji.

Pu поддържаше убеждението си, че iPhone X ще влезе в масово производство в средата на октомври и ще започне да се изпраща от Китай до първата вълна от стартиращи държави следващата седмица. Предварителните поръчки на iPhone X започват от петък, 27 октомври, малко над две седмици. Устройството официално стартира в петък, 3 ноември.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То направо без пари


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И естествено няма без абонаментен план. Мерси. :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-точно идва от “Свободата цена няма”,но тук при нас кефа му е майката:)


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо всички толкова се оплакват, че е скъп, при положение, че 128ГБ 7+ струваше 2020лв в айстайл. Поне аз за толкова ги взех.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Те форумите са за това - да се обсъжда, да се мрънка, да се хвалим, да се оплакваме и т.н.

Ей го де е момента, когато ще станем свидетели, как тоя такъв и онакъв апарат ще разцепи пазара по света и у нас.
А в цените на Мтел не виждам нищо смущаващо като за апарат, който в следващите 4-6 месеца ще бъде трудно достъпен във всички точки на този и онзи свят.
На който му се вижда скъпо, изчаква регулиране на цените в посока надолу, но това преди май, юни месец догодина аз лично не виждам как ще стане.

Дано да бъркам, разбира се и бих посъветвал всеки, който има желание, да скача и да го купува, защото (както обичам да казвам) кеф цена няма.
И да...и тоя път кеф цена няма да има. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При теб може и да не мине, но при милиони други ще мине.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, arm11 написа:

Защо всички толкова се оплакват, че е скъп, при положение, че 128ГБ 7+ струваше 2020лв в айстайл. Поне аз за толкова ги взех.

Ами то в ай х*й пък,може да е струвал и 3000, какво значение има?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Става дума, че цена над 2000 лв не е нищо ново. Казвам айстайл, защото са официални преставители.


Sent from my Airwick freshener.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не, няма да им мине номера тази годиина наистина, вече познавам 3-ма заклети фенове на Apple, които минаха на SAMSUNG (аз съм четвъртия)  и едва ли сме само ние. Поразчетете се по youtube  примерно и ще видите там как е.
Много има обаче, които са ненормални, също като мен и веднага щом се появи Х ще отидат по бели гащи пред магазина да го чакат, за да го имат. 
НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ВЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко живо около мен минава на iPhone, а тази година минаха най-много.

Всъщност не познавам хора, които да са минали от iOS на android.

Редактирано от mirror
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме притеснява липсата на X PLUS , от С8 PLUS  който е НЕНОРМАЛЕН ТЕЛЕФОН с този infinity display като  мина на тая малка плюнка ше ми е доста тегаво в началото. На клипчета в youtube си личи как на Х екрана излгежда по-малък в широчина дори и от този на iPhone Plus моделите, пък се води  уж по-голям  екран. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А и тия който правят опит да минат от iPhone към андроид, не издържат много ... А и както каза горе Dean - Само да се появи Х-а в магазина, и нещата рязко ще се променят. Леди хора има много и разликата в цената не е толкова голяма. Ще има истерия!!! Особено както продължават да обясняват как заради 3D сензора ще намалеят още бройките произведени iPhone X за 2017-та година ( аз бих заложил, че това е поредния рекламен трик ) само повдигат интереса. После рязко нещата ще се подобрят и бройки ще има, както и истерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това и аз си го мислех, че е просто рекламен трик, едва ли не всеки да се чувства специален ако успее да се "докопа" до устройството, което уж тооооооооолкова трудно може да се купи. Все едно парите, които имат стойността на хубав лаптоп, плазмен телевизор и playstation 4 като ги дам за един телефон, който дори не е функционален колкото този, който ползвам в момента няма да ме накара да се чувствам специален. Е и малко тъп, ама повече специален.

Редактирано от Dean
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко оффтопик.
Не че е от съществено значение, ама сега забелях, че 8+ зарежда иОС-а ненормално бързо. Рестартирах го отново, за да засека - 16.8 сек.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Dean написа:

Мен ме притеснява липсата на X PLUS , от С8 PLUS  който е НЕНОРМАЛЕН ТЕЛЕФОН с този infinity display като  мина на тая малка плюнка ше ми е доста тегаво в началото. На клипчета в youtube си личи как на Х екрана излгежда по-малък в широчина дори и от този на iPhone Plus моделите, пък се води  уж по-голям  екран. 

Екранът е по-голям като диагонал, но съотношението е друго и приложенията зареждат в долната част, защото не са актуализирани за телефона, за това изглежда по-малък. Ето виж на тази снимка Pokemon Go как ен изпълва екрана до горе.

iPhone-X-2.thumb.jpg.9b3f41e5520fdb45c94d48014a923ede.jpg

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес търсих в цяла София (Теленор само) iPhone 8 Plus и навсякъде нямаха. Реших да го награбя! :D  На пролет може и Х да взема, но засега изпитвам НУЖДА да се върна на iPhone защото с този SAMSUNG колкото и да е готин, просто не мога да свикна, а и ми няма live photos-ите, фотогалерията не ми е така, както ми е от 2011 насам и въобще си имам причини. Установих, че това дизайна на един телефон да е красив не е достатъчно. Бързината, подредеността, оптимизацията и най-вече камерата от iPhone много липсват и безрамковия stunning дисплей на галаксито не може да ги компенсира. 
Значи толкова е трудно да се добереш до 8 от оператор, представям си какво ще е с Х. 

Редактирано от Dean
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се записах от първия ден при Теленор за 8+, все още никой не ми се е обадил да ходя да го взема. Добре, че го намерих по други канали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А при мен с цялата си наглост показваха наличните кутии и ми викат "ама то трябва да дойде клиент до довечера и ако не дойде ще бъде ваш, от утре телефоните, които не са взети от клиентите, които са ги поръчали влизат в продажба за всички". Надявам се в Благоевград да има защото няма как да ходя до София пак... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз се записах още на първия ден и на 29-ти го взех без проблеми.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...