Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Защо iMessage на Apple никога няма да стане достъпно за Android?


dessyteneva

Recommended Posts

imessage-ios-7-8-iphone.jpg.7807c06a750ae0ac83fb925759cb3794.jpg

В 20 часа наше време днес стартира WWDC 2017, на която Apple ще представи новите версии на своите операционни системи, а слуховете за това, което можем да очакваме тази година бяха сведени почти до нула, за разлика от предишни години.

Има обаче един любопитен слух, който се появява всеки път, преди конференцията за разработчици на гиганта и това е информацията, че компанията най-сетне ще пусне своето приложение iMessage за Android, но това така и не се случва, защо?

Ако въобще съществуват някакви аргументи в полза на такова решение, то те са противоречиви поради различни причини.

Парите

Apple не се впуска към други екосистеми, освен ако няма сериозен финасов стимул, или стратегическа цел. Когато компанията пусна iTunes за Windows, целта й беше да убеди милиони потребители на компютри с тази операционна система, да си купят iPod – стратегия, която сработи брилянтно. Съвсем скоро Apple пусна Music за Android, което директно й донесе приходи под формата на абонаменти и нов начин да се справи с конкуренцията на Spotify. Приложението й за съобщения обаче, не е точно средство за изкарване на пари. Да, има стикери за него, които се купуват от специалния раздел за iMessage в App Store, но как точно това ще сработи при Android. Подобен ход би бил безсмислен, защото iMessage вече е платформа, за която разработчиците на iOS отделят все повече време. Как бихме могли да очакваме Apple да го пусне в Google Play? За компания, която прави толкова пари, колкото прави Apple от хардуер, отговорът на този въпрос несъмнено е „не“.

Интересът

iMessage е страхотно приложение, но идеята му сама по себе си е да не позволи на потребителите на iOS да мигрират към Android. Целият софтуер, който ежедневно използваме е наличен и за двете платформи, но едно приложение не е и това е именно iMessage, а то позволява на потребителите да пишат съобщения и от своя Mac и да комуникират помежду си по един забавен и безплатен начин. Цялата му функционалност обаче се изчерпва с това и то е ефективно единствено като част от iOS, а не би представлявало особен интерес в Android. От друга страна обаче, ако е достъпно за конкурентната платформа, това може би би повлияло на миграцията към другата екосистема – нещо, което компанията не би си позволила.

Apple Pay в iMessage

Единствената жизнеспособна теория в полза на подобен ход е свързана с платежната услуга на Apple и слухът, че компанията подготвя peer-to-peer плащания, като функция на iMessage, чрез които потребителите ще могат да изпращат пари на своите приятели посредством Apple Pay. Компанията може би ще обяви тези си намерения на WWDC 2017 и това е интригуващ аргумент в полза на пускането на приложението за Android. От друга страна обаче, как потребителите на Android биха удостоверявали своите плащания? Дали Apple би се доверила на механизмите за сигурност в конкурентните смартфони? Към момента подобна теория изглежда по-скоро невъзможна, отколкото реалистична. Все пак всичко това ще стане ясно още довечера, когато в 20 часа наше време започва WWDC 2017.

 

 

Редактирано от dessyteneva
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз виждам възможност това да се случи и кяра на Apple ще бъде използването на месинджъра като място за реклама. Друг е въпроса, как ще успеят да се справят с таргетирането... Все повече почват да се ползват месинджър платформите за реклама и да се продава това като възможност - Viber, Facebook и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Apple нямат за цел да превръщат услугата си в рекламна платформа! От това имат нужда в google...


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че услугата е безплатна, няма начин да излезе за андроид.
Виж, ако е платена, е друг въпрос...
Apple music, itunes, icloud storage, etc.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От гледната точка на епъл потребител основното предимство е, че е вградено в ОС-а, изчистено, щадящо батерията и не те следи.

Аз не ползвам вайбър и уотсап, но iMessage - постоянно.

За андроид и аз не виждам логика да излиза.

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...