Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Защо очилата за добавена реалност може да са следващия печеливш ход на Apple?


dessyteneva

Recommended Posts

AR_Glasses.thumb.jpg.55bfa835974ef128529a4af8fd631a41.jpg

Проектът Google Glass може и да беше провал, но част от анализаторите смятат, че Apple ще успее там, където конкурентът му не можа. Както вече сме споменавали, слуховете твърдят, че компанията разработва смарт очила с фокус върху добавената реалност и функциите, свързани с нея. Докато Apple често патентова футуристични продукти и иновативни технологии, които никога не виждат бял свят, то доклад на уважаваното издание Financial Times посочи неотдавна, че гигантът иска да превърне своята инициатива „от научен проект в потребителски продукт“.

Това, което прави слуховете за лразработване на очилата още по-интитуващи е, че разработчиците вече демонстрират интересни приложения за iOS, създадени с помощта на ARKit. Първоначално обявена на WWDC 2017, тя им предоставя инструменти, позволяващи създаването на невероятно потребителско усещане и, ако демонстрациите, които видяхме до сега са само индикации, то добавената реалност може наистина да промени начина, по който си взаимодействаме с технологията през следващите месеци и години.

С толкова голям потеницал, очилата за добавена реалност могат да имат забележително въздействие и върху приходите на компанията, а самият Тим Кук не веднъж е изразявал ентусиазма си, по отношение на тази технология, намеквайки, че тя може да се разгърне и извън смартфона.

Що се отнася до потенциалното финансово въздействие, смарт очилата биха могли да генерират десетки милиони долари от годишните си продажби, което сравнено с резултатите на последните модели iPad напирмер, наистина заслужава внимание. Ако приемем, че при цена 500 долара и годишен процент на продажби 2% за първата финансова година, който може да нарастне до 5% през втората, можем да изчислим, че очилата биха генерирали 25 милиарда долара в рамките на три години, а Apple ще получи по-голямата част от тях под формата на печалба. Трудно е да се анализира продукт, който все още не съществува, но с течение на времето, слуховете за интелигентните очила стават все по-правдоподобни и те могат да бъдат следващия значим продукт на компанията, който ще промени играта на пазара и живота на много потребители.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...