Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Новата функция за сканиране на лицето ще постави iPhone 8 в на друго ниво


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-8-keynote.thumb.png.412e98711ff167702c559d414130410b.png

Apple официално ще представи десетия си юбилеен модел iPhone на 12 септември и това е факт, а с него отново ще промени бъдещето на дизайна на смартфоните. Компанията е натъпкала новото си устройство с изобилие от функции, включително и пълен редизайн, към който спада и изчезването на емблематичния за модела хоум бутон, звездата в това шоу обаче е новата технология за сканиране на лице.

Вместо да използвате паролата си, или шаблон, вие ще можете да отключвате телефона само с поглед, а според доклад на Axios, тези, които са я проверявали твърдят, че тя е „светлинини години пред всичко познато до сега в търговската мрежа“. Това може би поне от части се дължи на Samsung, чийто сензор за лицево разпознаване беше излъган комично с елементарна снимка и объркан от очилата на потребител, но целта на компанията преди всичко е, технологията да е лесна за използване.

Според спекулациите, Apple е решила проблема, добавяйки няколко сензора, сред които и 3D такъв за лицево разпознаване и инфрачервен, който ще позволи работата му на тъмно, подобно на Microsoft Kinect. iPhone 8 ще получи също и чисто нов OLED екран с по-отчетливи цветове и изображения, а с добавянето на сензора за лицево разпознаване, няма да е нужно постоянно да го забърсвате от отпечатъците.

Ако всичко това се окаже вярно, гигантът от Купертино ще направи поредния си преврат, по начин, който никога не сме виждали.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

3D принтерите ще станат по-търсени, а телефоните - по-ненадеждни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"отново ще промени бъдещето на дизайна на смартфоните"

Apple отдавна не променя нищо. Откакто достатъчно им порасна юзербейса, съвсем спокойно си разтягат "локума" и нямат зор за никъде. Иначе този който излиза сега, трябваше да излезе вместо 6.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-скоро вместо 7.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е странно защо Тим Кук още не са го уволнили предвид колко зле се справя с ключовото задължение да държи apomarinov удовлетворен от темповете на иновация. Една задача му остави Стив и той така и не успява да я изпълни.

Seriously though, лошо няма да критикуваме компанията за неща, които не ни харесват, но да седим и да обясняваме какво е трябвало да направи на базата на какво ни кефи изглежда малко смешно. На базата на какво твърдиш, че е трябвало бъдещия айфон да го представят преди 1-2-3 години? Смяташ, че са имали технологията тогава? Или че ако го бяха представили тогава щяха да изкарат повече пари? Или че щяха да са измислили нещо още по-яко да представят следващите 3 години за да те държат доволен от иновирането? В края на деня, ако имаш идеи и знания, които те нямат, доста по-ефективно ще е да постъпиш на работа при тях и да ги осъществиш. Иначе критиката ти звучи като “трябваше да измислят пеницилина преди 300 години, щяха да спасят милиони от смърт”.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 9/3/2017 at 13:14, killer4o написа:

...

:D Прав си. С мнението си имах предвид, че го няма уоу фактора от едно време. Рядко се случва вече, те дареализират нещо, което след това конкуренцията да добави. Последно мисля беше тъч ид, след което всичи вкараха читави скенери. Отдавна мина времето когато нямаха конкуренция и имаше нужда да предефинират какво може да бъде телефона. Сега просто си се надпреварват с останалите.

Като цяло не виждам изобщо с какво могат да се подобрят самите смарт телефони. Сякаш технологиите са достигнали върха си, за момента. По скоро има развитие в софтуера, интеграция с услуги, смарт устройства за дома и тн. Но пък, точно като си мислим, че няма с какво да ни впечатлят могат да ни изненадат с нещо което неочакваме, ще разберем съвсем скоро.

Редактирано от apomarinov
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Телефоните зациклят като компютрите - нищо ново, никъкви иновации. Нормално е, все пак телефона е да ти върши работа. Лошото е, че и тия дето мислят програмите са зациклили.
Аз не очаквам нищо ново, нищо уау, ще видя новия модел и ако ми хареса ще си го взема , ако не, ще чакам 8S.
Има и други работи, на които да обръщаме внимание - световно по футбол, телевизор към него и т.н.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...